Krav för Facebook och Instagram från Meta

Du måste ha ett Facebook-konto och en webbshop för att kunna installera Facebook och Instagram by Meta. Om du inte har ett Facebook-konto när du installerar Facebook och Instagram by Meta i din Shopify-administratör kommer du uppmanas att bli medlem.

Du kan behöva ändra din butiks inställningar innan du kan lägga till en försäljningskanal på grund av särskilda behörighetskrav.

Om din butik inte är kvalificerad för en försäljningskanal kommer den att visas som Otillgänglig i din Shopify-admin. Klicka på sidan Du kan inte lägga till den här kanalen för att se varför din butik inte är kvalificerad.

Kassa på Instagram och Facebook

• Shopify fastställer försäljningsskatten för produkter som du säljer på Instagram, baserat på det skatteregistreringsnummer som du anger. Om ditt företag är registrerat så måste du ange ett giltigt skatteregistreringsnummer för varje stat där du driver en fysisk lokal. Du kan använda ditt Social Security Number (SSN) (personnummer) som skatteregistreringsnummer.
  • När du ställer in leveransinformation måste du ange ett standardleveransalternativ i dina Leveransinställningar i Shopify-administratören. Du kan även ställa in ytterligare leveransalternativ, till exempel expressfrakt.
  • Ditt Facebook-konto måste vara anslutet till ett bankkonto för att du ska kunna ta emot betalningar för beställningar som gjorts på Facebook och Instagram. I din Shopify-administratör klickar du på Inställningar > Betalningar, och sedan klickar du på Gå till Facebook för att ange eller redigera din bankkontoinformation på Facebook. Läs mer om hur du lägger till bankinformation på Facebook från Facebooks Hjälpcenter.
  • Du måste lägga till en returpolicy för ordrar som läggs på Facebook och Instagram.
  • Det kan ta upp till 48 timmar att godkännas av Facebook efter att konfigureringen är klar.
  • Ordrar som gjorts på Facebook och Instagram måste distribueras inom 30 dagar.
  • Du måste ge kunderna ett spårningsnummer för leveranser.
  • Din returpolicy måste göra det möjligt för kunder att returnera artiklar inom en period på minst 30 dagar.
  • Kassa på Facebook och Instagram är en produkt från Meta, så villkoren för att använda betalningsmetoden bestäms av Meta.
  • Produkter som säljs på Facebook och Instagram måste följa Facebooks handelspolicyer.
  • Produkter som säljs på Facebook och Instagram måste följa Användarvillkoren för Shopify Payments.

Läs mer i kassametoder för Facebook och Instagram från Meta.

Facebook Shop

För att vara berättigad till att lista produkter på Facebook med hjälp av Facebook Shop-funktionen i Facebook och Instagram från Meta måste du uppfylla vissa krav:

OBS! Facebooks Handelspolicyer och Communityregler definierar reglerna för produkter och innehåll som kan visas på Facebook. Läs mer om produktkrav för Facebook.