Konfigurering av kassa på Instagram

Du kan konfigurera Kassa på Facebook och Instagram när du konfigurerar Instagram Shopping på Facebook-kanalen eller när som helst på sidan Inställningar i Facebook-kanalen, om du har aktiverat Instagram Shopping eller Facebook Shop. När du har konfigurerat Kassa på Facebook och Instagram kan kunder köpa dina produkter direkt från din Instagram-företagssida och Facebook-sida utan att behöva lämna Instagram- eller Facebook-appen.

I Facebook-kanalens handelsinställningar kan du byta kassametod mellan Direkt på Facebook eller Instagram och Din Shopify-webbutik.

Viktigt att tänka på

• Shopify fastställer försäljningsskatten för produkter som du säljer på Instagram, baserat på det skatteregistreringsnummer som du anger. Om ditt företag är registrerat så måste du ange ett giltigt skatteregistreringsnummer för varje stat där du driver en fysisk lokal. Du kan använda ditt Social Security Number (SSN) (personnummer) som skatteregistreringsnummer.
  • När du ställer in leveransinformation måste du ange ett standardleveransalternativ i dina Leveransinställningar i Shopify-administratören. Du kan även ställa in ytterligare leveransalternativ, till exempel expressfrakt.
  • Ditt Facebook-konto måste vara anslutet till ett bankkonto för att du ska kunna ta emot betalningar för beställningar som gjorts på Facebook och Instagram. I din Shopify-administratör klickar du på Inställningar > Betalningar, och sedan klickar du på Gå till Facebook för att ange eller redigera din bankkontoinformation på Facebook. Läs mer om hur du lägger till bankinformation på Facebook från Facebooks Hjälpcenter.
  • Du måste lägga till en returpolicy för ordrar som läggs på Facebook och Instagram.
  • Det kan ta upp till 48 timmar att godkännas av Facebook efter att konfigureringen är klar.
  • Ordrar som läggs på Facebook och Instagram måste distribueras inom 30 dagar. Om du använder en "Tryck på begäran"-tjänst, bör du välja Din Shopify-webbutik som ditt kassaalternativ eftersom du inte styr distributionstiderna direkt.
  • Du måste ge kunderna ett spårningsnummer för leveranser.
  • Din returpolicy måste göra det möjligt för kunder att returnera artiklar inom en period på minst 30 dagar.
  • Att betala i kassan på Facebook och Instagram är en produkt från Facebook, så villkoren för att använda betalningsmetoden bestäms av Facebook.
  • Produkter som säljs på Facebook och Instagram måste följa Facebooks handelspolicyer.
  • Produkter som säljs på Facebook och Instagram måste följa Användarvillkoren för Shopify Payments.

Konfigurera Kassa på Facebook och Instagram från inställningssidan i Facebook-kanalen

Om du redan använder Instagram Shopping eller Facebook Shop i Facebook-kanalen och vill ändra din kassametod, kan du ställa in Kassa på Facebook och Instagram från sidan Inställningar i Facebook-kanalen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar i Facebook-kanalen.
  2. Klicka på Commerce settings (handelsinställningar).
  3. I avsnittet Checkout method (kassautcheckningsmetod) väljer du den kassametod som du vill att kunderna ska använda. Välj antingen Directly on Facebook and Instagram (direkt på Facebook och Instagram) eller Your Shopify Online Store (din Shopify-webbutik), och klicka sedan på Save (spara).
  4. Klicka på Start setup (starta konfigurering).
  5. Avsluta konfigurering av dina Betalningsinställningar.
  6. Bekräfta dina butiksuppgifter och klicka sedan på Spara.
  7. Bekräfta din statliga skatt och dina leveransinställningar och klicka på Spara.
  8. Klicka på Finish Setup (slutför konfigurering).

Nästa steg