Konfigurering av kassa på Instagram

Du kan konfigurera utcheckningskassa på Instagram när du konfigurerar Instagram Shopping på Facebooks försäljningskanal, eller när som helst på sidan Settings (inställningar) i Facebooks försäljningskanal. När du har konfigurerat utcheckningskassa på Instagram kan kunderna köpa dina produkter direkt från din Instagram-företagssida, utan att behöva lämna Instagram-appen.

I Facebooks försäljningskanals handelsinställningar kan du byta mellan utcheckningsmetoderna Directly on Facebook or Instagram (direkt på Facebook eller Instagram) och Your Shopify Online store (din Shopify-webbutik).

Viktigt att tänka på

• Facebook fastställer försäljningsskatten för produkter som du säljer på Instagram, baserat på det skatteregistreringsnummer som du anger. Om ditt företag är registrerat så måste du ange ett giltigt skatteregistreringsnummer för varje stat där du driver en fysisk plats. Du kan använda ditt Social Security Number (SSN) (personnummer) som skatteregistreringsnummer.
  • När du ställer in leveransinformation måste du konfigurera ett standardleveransalternativ. Du kan även konfigurera ytterligare fraktalternativ, till exempel expressfrakt.
  • Om du konfigurerar ett maximalt antal artiklar per paket som kan levereras till standardpris, debiteras kunderna standardpriset varje gång antalet artiklar i en order överskrider det fastställda maximala beloppet. Om det maximala antalet artiklar per paket till exempel är 10, och kunden beställer 32 artiklar, så debiteras de den standardiserade fraktkostnaden 4 gånger.
  • Du kan konfigurera en fraktkostnad baserat på antalet artiklar i en order genom att välja Advanced settings (avancerade inställningar) när du konfigurerar leveransen.
  • Ditt Facebook-konto måste vara anslutet till ett bankkonto för att du ska kunna ta emot betalningar för order som gjorts på Instagram. I din Shopify-administratör klickar du på Settings (inställningar) > Payments (betalningar), och sedan klickar du på Gå till Facebook för att ange eller redigera din bankkontoinformation på Facebook. Mer information om hur du lägger till bankinformation på Facebook från Facebooks Hjälpcenter.
  • Du måste lägga till en returpolicy för order som gjorts på Instagram.
  • Det kan ta upp till 48 timmar att godkännas av Facebook efter att konfigureringen är klar.
  • Order som läggs på Instagram måste skickas inom 3 dagar och levereras inom 10 dagar. Om du använder en "Tryck på begäran"-tjänst, bör du välja Your Shopify Online Store (din Shopify-webbutik) som utcheckningsalternativ eftersom du inte styr distributionstiderna direkt.
  • Du måste ge kunderna ett spårningsnummer för leveranser.
  • Din returpolicy måste göra det möjligt för kunder att returnera artiklar inom en period på minst 30 dagar.
  • Instagram är en produkt från Facebook, så kraven för försäljning på Instagram bestäms av Facebook.

Konfigurera utcheckningskassa på Instagram när du installerar Facebooks försäljningskanal

1. Klicka på Start set up (starta konfigurering) i avsnittet Sell on Instagram (sälj på Instagram) på Facebooks försäljningskanals sida Welcome (välkommen).
  2. Anslut ditt Facebook-konto, din Business Manager och din Facebook-sida.
  3. Välj den kassametod som du vill att dina kunder ska använda: - Om du vill att dina kunder ska checka ut i din Shopify-webbutik så klickar du på Your Shopify Online store (din Shopify-webbutik) och klickar sedan på Save (spara).

• Om du vill att dina kunder ska checka ut direkt på Facebook eller Instagram slutför du följande steg:
      1. Välj Directly on Facebook or Instagram (direkt på Facebook eller Instagram) och klicka sedan på Save (spara).
      2. Ange ytterligare information om din butik och se till att du klickar på Save (spara) efter varje steg.
      3. Konfigurera ditt standardleveransalternativ och skapa sedan eventuella ytterligare leveransmetoder. Du kan behöva välja Advanced settings (avancerade inställningar) för att skapa mer komplexa fraktalternativ.
      4. Klicka på Spara.
  4. Anslut din Facebook Commerce Manager.

5. Granska och godkänn regler och villkor.

6. Klicka på Finish Setup (slutför konfigurering).

Konfigurera utcheckningskassa på Instagram från sidan Settings (inställningar) i Facebooks försäljningskanal

Om du redan använder andra funktioner i Facebooks försäljningskanal och vill ändra din kassautcheckningsmetod, kan du installera utcheckningskassa på Instagram från sidan Settings (inställningar) i Facebooks försäljningskanal.

Steg:

1. Klicka på Settings (inställningar) i Facebooks försäljningskanal.
  2. Klicka på Commerce settings (handelsinställningar).
  3. I avsnittet Checkout method (kassautcheckningsmetod) väljer du den kassametod som du vill att kunderna ska använda. Välj antingen Directly on Facebook and Instagram (direkt på Facebook och Instagram) eller Your Shopify Online Store (din Shopify-webbutik), och klicka sedan på Save (spara).
  4. Klicka på Start setup (starta konfigurering).
  5. Lägg till dina butiksuppgifter och bekräfta din butiks adress och kontaktinformation och klicka sedan på Save (spara).
  6. Lägg till statlig skatteinformation och klicka på Save (spara).
  7. Ställ in din leveransinformation och klicka på Save (spara).
  8. Klicka på Finish Setup (slutför konfigurering).

Nästa steg