Snabbguide för Facebook och Instagram från Meta

Med Facebook och Instagram från Meta kan du sälja på både Facebook och Instagram samtidigt som du får viktiga insikter om dina annonsresultat och kunder.

Om du vill använda Facebook och Instagram by Meta måste din butik använda Basic Shopify-planen eller högre. Innan du kan börja använda Facebook och Instagram by Meta måste du skapa en Facebook Business Manager som är kopplad till både företagets Facebook-sida och ett annonskonto som har en administratörsroll för företagshanteraren.

Obs! Om din butik är pausad eller inaktiv men har en webbshop, kan dina kunder inte gå till kassan men du kan installera och konfigurera Facebook och Instagram by Meta.

Krav och behörighet

Innan du installerar Facebook och Instagram från Meta måste du se till att din butik uppfyller dessa krav.

• Du måste ha ett Facebook-konto och en webbshop för att kunna installera Facebook och Instagram by Meta. Om du inte har ett Facebook-konto när du installerar Facebook-kanalen i din Shopify-administratör uppmanas du att registrera dig för ett.
  • Konfigurera en Facebook Business Manager och ditt företags Facebook-sida. Facebook-sidan måste publiceras.
  • En Facebook-företagssida kan endast ägas av en Facebook Business Manager, men du kan vara en administratör på flera Facebook-sidor och komma åt dem alla med en enda Facebook Business Manager. Du måste vara administratör för både den Facebook Business Manager som äger en viss Facebook-sida och för själva Facebook-sidan för att kunna ansluta ett företag med Facebook och Instagram by Meta i Shopify.
  • Om du aldrig har annonserat med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti företagshanteraren för att skapa Facebook-annonskampanjer.

Facebooks policyer och processer

Alla produkter som säljs på Facebook, Instagram och WhatsApp måste uppfylla Facebook Commerce-policyer. Om du vill annonsera dina produkter måste du också följa Facebooks annonseringspolicyer.

Alla produkter som laddas upp på Facebook och Instagram från Meta måste gå igenom Facebooks granskningsprocess. Om din produkt bryter mot Facebooks policyer kan din produkt tas bort från Facebook och Instagram från Meta.

För att sälja på Facebook måste du upprätthålla ett bra feedback-betyg. Ditt feedback-betyg bestäms med hjälp av feedback från kunder som gör inköp på Facebook-produkter, inklusive Instagram och Audience Network.

Om ditt företag får dåligt feedback-betyg i ämnen som leveranshastighet, produktkvalitet eller kundtjänst kan annonserna du kör minska i kapacitet.

Om ditt företag får ett stort antal negativa omdömen så kan Facebook visa dina annonser mer sällan på Facebook Commerce-produkter.

Kom igång med Facebook och Instagram by Meta

Om du uppfyller behörighetskraven kan du konfigurera Facebook och Instagram från Meta.

Det finns tre funktioner som du kan använda för att hjälpa dig att få ditt företag att växa med hjälp av Facebook och Instagram från Meta: