Kundupplevelse på Facebook Shop

När ditt konto har verifierats av Facebook visas ett Shop-avsnitt på din Facebook-sida. Det är här som dina produkter visas när Facebook Shop-funktionen är aktiverad i Facebook-kanalen. Du kan hantera dina produkter, ordrar och kunder i din Shopify-administratör.

Facebook lägger till en Shoppa nu-knapp på din Facebook-huvudsida som länkar till butiksavsnittet på din Facebooksida. Du kan göra ändringar för knappen på Facebook, inklusive att länka den till en Shopify-webbutik.

Kundförfrågningar

Kunder kan skicka meddelanden till dig via din Facebook-sida med Messenger och du kan svara som ditt företag.

Dina kunder kan också kontakta dig via e-post genom att använda knappen Kontakta säljare på Facebook. Den här knappen vidarebefordrar kundförfrågningar till den kundsupportadress som du har angett i din Shopify-administratör.

Kunduppgifter

Facebook kräver att du hanterar den kundinformation som du samlar in via Facebook Shop i enlighet med deras handelsavtal.

Kassa

När en kund väljer en produkt att köpa från din Facebook-sida tas de till produktsidan i din Shopify-butik, där de kan lägga till produkten i sin varukorg och sedan fortsätta handla. Kunden får bekräftelse via e-post om sina ordrar från din butik och deras ordrar visas på sidan Ordrar i din Shopify-administratör, tillsammans med resten av dina webbutiksordrar. Ordrar som görs med Facebook Shop visas som hänvisade från Facebook.

Om du väljer Kassa på Instagram och Facebook som din kassametod istället för Kassa i Shopify-butiken, kan kunderna betala i kassan utan att lämna Facebook.