Konfigurering av Facebook Shop

När du konfigurerar Facebook Shop skapar Facebook ett Shop-avsnitt på din Facebooksida som visar dina Shopify-produkter.

Varning! Om du redan har ett butiksavsnitt aktiverat på din Facebooksida kanske du vill skapa en testorder på Facebook innan du konfigurerar Facebook Shop. Om du konfigurerar Facebook Shop tas alla produkter i ett befintligt butiksavsnitt bort och ersätts av de nya Shopify-produkterna.

Konfigurera Facebook Shop i Facebook-kanalen

Steg:

1. Om du inte har installerat Facebook-kanalen ska du installera kanalen.
  2. Välj Facebook Shop som den första funktionen som du vill konfigurera. - Om du har Facebook-kanalen installerad och aktiverade en annan funktion under konfigureringen så är funktionen Facebook Shop tillgänglig på sidan Översikt i Facebook-kanalen.

• Om du tidigare konfigurerat Instagram Shopping kan du aktivera Facebook Shop-funktionen utan att behöva lägga till någon ytterligare information. Klicka på Aktivera i Facebook Shop-avsnittet på Facebook-kanalens sida Översikt.
    • Om du tidigare har konfigurerat Facebook-marknadsföring måste du ansluta ett Facebook Commerce Manager-konto till Facebook-kanalen för att aktivera Facebook Shop, genom att klicka på Starta konfigurering i Facebook Shop-avsnittet på Facebook-kanalens sida Översikt.
  3. Anslut de nödvändiga Facebook-tillgångarna.

4. Välj eller hoppa över dina inställningar för datadelning.

5. Godkänn Facebooks villkor.

Det kan ta upp till 48 timmar för Facebook att granska dina produkter och godkänna din butik. När granskningsprocessen har avslutats meddelas du via e-post och i din Shopify-administratör.

Om din butik inte godkänns kan du kontakta Facebook för mer information. Alla Facebook-konton, -sidor och -produkter som är kopplade till Facebook Shop måste godkännas av Facebook. Dina produkter i Facebook Shop visas inte för dina kunder förrän Facebooks granskningsprocess har avslutats.

Om Facebook Shop inte visas på din Facebook-sida ska du se till att det inte finns några fel på Facebook-kanalen i din Shopify-administratör. Din Facebook-sida måste vara publicerad, måste använda Shopping-mallen och du kan behöva aktivera Shop-avsnittet i Facebook.