Krav för Instagram Shopping

Obs! För att kunna använda Instagram Shopping måste du befinna dig i ett land som stöds av Instagram.

För att kunna använda Instagram Shopping måste du uppfylla följande krav:

Produktkrav

Produkter som säljs på Instagram måste följa Facebooks handelspolicyer.

Konvertera en Instagramprofil till en företagsprofil

Steg:

1. Använd Instagram för att öppna din profil och gå sedan till dina inställningar.
  2. Tryck på Byt till företagsprofil och följ stegen för att ansluta Instagram till din Facebook-företagsprofil. Se till att du ansluter till Facebook-sidan som du lade till i Shopify.

Läs mer om att konvertera en Instagramprofil till en företagsprofil i Facebooks hjälpcenter.

Ställ in Facebook Shop

Innan du konfigurerar Instagram Shopping-kanalen behöver du se till att du har en Facebook Shop-sida och att du har lagt till produkter i din Facebook-katalog. Du kan konfigurera Facebook Shop och göra produkter tillgängliga för kanalen för att skapa en produktkatalog för Facebook om du inte redan bedriver försäljning på Facebook. Om du har publicerat produkter på Facebook genom att använda Facebook Shop så uppfyller du det här kravet.

Obs! Det krävs endast att du konfigurerar Facebook Shop om du konfigurerar den gamla Instagram-försäljningskanalen. Om du använder den nya Facebook-försäljningskanalen så behöver du inte ställa in Facebook Shop för att konfigurera Instagram Shopping.