Lägga till Messenger

Med Facebook Messenger-funktionen i Facebook-kanalen kan du ansluta Facebook Messenger till Shopify Inbox. När du har aktiverat Messenger-funktionen i Facebook-kanalen kan du skicka och ta emot meddelanden från Facebook Messenger inom Inbox. Se till att du har en Facebook-företagssida innan du lägger till Messenger.

Använd Shopify Inbox för att komma åt alla dina kundmeddelanden på en plats.

Installera Shopify Inbox

Innan du lägger till Messenger i Facebook-kanalen måste du installera Shopify Inbox. Shopify Inbox låter dig dela produkter och rabatter och hantera kundkonversationer.

Steg:

1. Installera Shopify Inbox på någon av följande mobila enheter: - iPhone

2. Öppna Shopify Inbox och logga sedan in på ditt Shopify-konto.

Om du vill ha mer information om hur du ställer in Shopify Inbox, se Ställa in Shopify Inbox.

Lägg till Messenger i Facebook-kanalen

Messenger kan när som helst läggas till från sidan Översikt i Facebook-kanalen. Om Facebook Shop, Instagram Shopping eller Facebook Marketing redan har konfigurerats i din butiks Facebook-kanal kan vissa steg redan ha slutförts.

Innan du lägger till Messenger i Facebook-kanalen ska du se till att du har ställt in Facebook-kanalen och att din Facebook-sida har en Skicka ett meddelande till oss-knapp. Om du vill veta mer om hur du lägger till en Skicka ett meddelande till oss-knapp, se Hur lägger jag till en åtgärdsknapp på min Facebook-sida?.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på Facebook > Översikt.
  2. Klicka på Konfigurera för att börja i avsnittet Messenger.
  3. Klicka på Bekräfta för att auktorisera Shopify Inbox att arbeta med Messenger.
  4. Klicka på Gå till Facebook för att konfigurera din Messenger-knapp. Ditt företags Facebook-sida måste ha en Skicka ett meddelande till oss-knapp för att slutföra detta steg.
  5. Klicka på Gå till Shopify Inbox för att logga in på Shopify Inbox och slutföra din Messenger-konfigurering.
  6. Klicka på Slutför på sidan Konfigurera Facebook Messenger.

När en kund skickar meddelanden till dig på Facebook Messenger kan du nu svara med Shopify Inbox.