Migrera till Facebooks nya försäljningskanal

Med start den 28 maj 2022 hanteras Facebooks försäljningskanal av Meta. Det innebär att Facebooks försäljningskanal migrerar till en ny app-upplevelse. Den här uppdateringen är automatisk och efter att din kanal har uppdaterats får du ett meddelande i Facebooks försäljningskanal. När din försäljningskanal på Facebook har uppdaterats kan du kontakta Meta för support eller Shopify för support

Nivåer för datadelning på Facebook är desamma som tidigare app-upplevelse. Du kan fortsätta välja hur du vill att data ska samlas in och delas mellan din webbutik och Facebook.

Användarvillkoren för användning av Facebooks försäljningskanal är oförändrade. Se Facebooks handelsvillkor och policyer för mer information.

Facebook-annonser

Om du för närvarande kör några Facebook-annonskampanjer förblir de aktiva och du kan fortsätta att övervaka kampanjresultat från din Shopify-administratör.

Efter uppdateringen av försäljningskanalen kan du inte redigera en aktiv kampanj eller skapa nya kampanjer från Shopify-admin. Använd istället din Facebook Annonshanterare för att skapa och hantera nya marknadsföringsaktiviteter för Facebook och Instagram.

Anslut Messenger och Instagram Direct till Shopify Inbox

Under migreringen installeras den nya Messenger-appen i din Shopify-admin för att ansluta Messenger och Instagram Direct till Shopify Inbox. Messenger ansluter automatiskt Messenger och Instagram Direct till Shopify Inbox.

Avanmäl dig från uppdateringen av Facebooks försäljningskanal

Om du inte vill delta i uppdateringen av Facebooks försäljningskanal måste du avinstallera Facebooks försäljningskanal från din Shopify-admin.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Bredvid Facebook, klicka på Ta bort.

3. Bekräfta att du vill ta bort kanalen i fönstret Ta bort Facebook och klicka sedan på Ta bort Facebook.

48 timmar efter att du har avinstallerat kanalen skickas en begäran om att ta bort dina kunders personuppgifter från denna försäljningskanal till Facebook.