Konfigurera Facebooks försäljningskanal

Innan du kan börja sälja på Facebook eller skapa Facebookannonser i Shopify måste du konfigurera Shopifys Facebook-försäljningskanal.

Den nuvarande Facebook-försäljningskanalen har en produktkatalog för Facebook marknadsföring, Instagram och Facebook Shop. Alla produkter i din katalog är tillgängliga för alla tre kanaler och om du gör en produkt otillgänglig kommer den tas bort från alla tre.

Varning! Om du installerar Facebooks försäljningskanal och ansluter alla tillhörande konton kan det leda till att du kopplar bort alla aktiva Facebookfunktioner genom att koppla bort något av dessa konton.

Baskrav

Om du vill använda Facebooks försäljningskanal måste din butik använda Basic Shopify-planen eller högre. Innan du kan börja använda Facebooks försäljningskanal måste du skapa en Facebook Business Manager som är kopplad till både företagets Facebooksida och ett annonskonto som har en administratörsroll för företagshanteraren.

Facebook företagshanterare är ett verktyg som du kan använda för att organisera och hantera dina företagssidor och annonskonton på ett och samma ställe. Om du använder ett personligt annonskonto måste du ha använt det för att köra annonser tidigare innan du kan ansluta det till en företagshanterare. Om du aldrig har haft annonser med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti företagshanteraren innan du kan skapa kampanjer i Facebook reklam. Läs mer om företagshanterare och annonskonton på Facebook Ads Hjälpcenter.

Om du inte har en Business Manager kan du skapa en när du konfigurerar Facebook-kanalen.

Inställningar för Facebooksida

Följande krav måste uppfyllas på Facebook innan du kan ansluta din Facebooksida:

Lär dig hur du skapar en Facebook-sida för ditt företag på Facebooks Hjälpcenter.

Obs! Om ditt Facebook-konto har en administratörs-eller redigeringsroll på en Facebook-sida kan du publicera, kommentera och lämna meddelanden som sidan utan att kunderna ser personuppgifter. Läs mer om Facebook sidroller.

Du måste även sälja med hjälp av en Shopify webbutik och butiken får inte vara lösenordsskyddad. Läs om hur du tar bort ditt lösenord för webbutiken.

Behörighet till kanal

För att installera Facebooks försäljningskanal måste du ha ett Facebookkonto och en webbutik. Om du inte har ett Facebookkonto innan du installerar försäljningskanalen i din Shopify-administratör kommer du att bli uppmanad att registrera dig för ett konto.

Du kan behöva ändra din butiks inställningar innan du kan lägga till en försäljningskanal på grund av särskilda behörighetskrav.

Om din butik inte är kvalificerad för en försäljningskanal kommer den att visas som Otillgänglig i din Shopify-admin. Klicka på sidan Du kan inte lägga till den här kanalen för att se varför din butik inte är kvalificerad.

Installera Facebooks nuvarande försäljningskanal

Om du inte har Facebooks försäljningskanal, Instagrams försäljningskanal eller Facebook Shop ansluten till din butik så följer du dessa instruktioner:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på + bredvid rubriken Försäljningskanaler.
  2. Välj Facebooks försäljningskanal.
  3. Klicka på Lägg till kanal och sedan på Installera app.
  4. Klicka på antingen Anslut Facebookkonto eller Registrera dig för Facebook.
  5. Bekräfta vilket Facebookkonto du ansluter till och fortsätt när ett Facebookkonto är anslutet eller klicka på Logga in på ett annat konto.
  6. Konfigurera Instagram Shopping, Facebook Shop eller Facebook Marketing för att aktivera Facebooks försäljningskanal.

Flytta till Facebooks nuvarande försäljningskanal

Om du har Facebooks försäljningskanal installerad i din butik och du inte har Instagrams försäljningskanal eller Facebook Shop installerad uppdateras Facebooks försäljningskanal automatiskt åt dig.

Om du har Facebooks försäljningskanal, Instagrams försäljningskanal och Facebook Shop installerad så följer du dessa instruktioner:

1. I din Shopify-administratör klickar du på Facebook > Bekräfta Facebook-konto.
  2. Logga in på ditt Facebook-konto i det nya fönstret.
  3. Klicka på Fortsätt under Anslut Shopify Marketing till Facebook för att bevilja tillstånd.
  4. Välj din Business Manager och klicka sedan på Fortsätt.
  5. Välj den produktkatalog som du vill visa på Facebook och Instagram och klicka på Fortsätt.
  6. Bekräfta att alla dina inställningar är korrekta och klicka på Fortsätt.
  7. Välj alla Instagram-företagskonton som du vill använda med Shopify Marketing och klicka på Nästa.
  8. Välj alla Facebook-företag som du vill använda med Shopify Marknadsföring och klicka nästa.
  9. Välj alla Facebooksidor som du vill använda med Shopify Marketing och klicka på Nästa.
  10. Granska de tillstånd som beviljats Shopify Marketing och klicka på Nästa.
  11. Klicka på Fortsätt när Shopify Marketing och Facebook har länkats.

När du slutför den här processen kommer den aktuella Facebook-försäljningskanalen att installeras i din butik och både Instagrams försäljningskanal och Facebook Shop finns inom den.

Om du redan har Instagrams försäljningskanal godkänd och installerad i din butik överförs godkännandestatusen till Facebooks nuvarande försäljningskanal.

Det finns inga kollektioner i den nuvarande Facebook-försäljningskanalen. Om du vill återskapa kollektioner som du hade i Facebook Shop så måste du skapa dem i Facebooks handelshanterare.

Om du installerar Instagrams försäljningskanal för första gången måste din butik granskas av Instagram och den processen kan ta upp till 72 timmar.

Om du har Instagrams försäljningskanal eller Facebook Shop installerad, men inte har Facebooks försäljningskanal installerad, så följer du dessa instruktioner:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på antingen Instagram eller Facebook Shop och klickar sedan på Kom igång.
  2. Logga in på ditt Facebook-konto i det nya fönstret.
  3. Klicka på Fortsätt under Anslut Shopify Marketing till Facebook för att bevilja tillstånd.
  4. Välj din Business Manager och klicka sedan på Fortsätt.
  5. Välj den produktkatalog som du vill visa på Facebook och Instagram och klicka på Fortsätt.
  6. Bekräfta att alla dina inställningar är korrekta och klicka på Fortsätt.
  7. Välj alla Instagram-företagskonton som du vill använda med Shopify Marketing och klicka på Nästa.
  8. Välj alla Facebook-företag som du vill använda med Shopify Marknadsföring och klicka nästa.
  9. Välj alla Facebooksidor som du vill använda med Shopify Marketing och klicka på Nästa.
  10. Granska de tillstånd som beviljats Shopify Marketing och klicka på Nästa.
  11. Klicka på Fortsätt när Shopify Marketing och Facebook har länkats.

När du slutför den här processen kommer den aktuella Facebook- försäljningskanalen att installeras i din butik och både Instagrams försäljningskanal och Facebook Shop finns inom den. Om du hade Instagrams försäljningskanal eller Facebook Shop installerad i din butik kommer de fortfarande att visas som enskilda försäljningskanaler, men de kommer att kopplas bort och du kan ta bort dem.

Om du redan har Instagrams försäljningskanal godkänd och installerad i din butik överförs godkännandestatusen till Facebooks nuvarande försäljningskanal.

Det finns inga kollektioner i den nuvarande Facebook-försäljningskanalen. Om du vill återskapa kollektioner som du hade i Facebook Shop så måste du skapa dem i Facebooks handelshanterare.

Om du installerar Instagrams försäljningskanal för första gången måste din butik granskas av Instagram och den processen kan ta upp till 72 timmar.

Visa försäljningskanalens kontrollpaneler på din Shopify-startsida

Varje försäljningskanal har en kontrollpanel där du kan se en detaljerad översikt över kanalens senaste försäljning och trafik. Du kan se hur en viss försäljningskanal presterar genom att välja den i rullgardinsmenyn på din Shopify-startsida.

Godkänn Facebook-kanalen för ditt Facebook-konto

När du konfigurerar Shopifys Facebook-kanal tillåter du att Shopify får åtkomst till en Facebook-sida för ditt företag samt till ett Facebook annons-konto och Business Manager. Facebook-sidan kan kopplas till ditt personliga Facebook-konto, men Shopify använder din personliga Facebook-kontoinformation endast för att komma åt Facebook-sidan, annonshanteraren och Facebooks Business Manager.

Obs! Om ditt Facebook-konto har en administratörs- eller redaktörsroll på en Facebook-sida kan du publicera, kommentera och skicka meddelanden utan att kunden ser din personliga information. Läs mer om Facebook Sidroller.

Förstå roller och tillstånd på Facebook

På Facebook behöver du en administratörsroll för en sida, ett annonskonto eller en företagshanterare innan du kan komma åt alla inställningar och göra vissa typer av ändringar. Sidor, annonskonton och företagshanterare har separata kontotillstånd, vilket innebär att du behöver administratörsroller för var och en.

Du kan hitta en Översikt över Facebooks roller och tillstånd och länkar till fler resurser på Facebooks Hjälpcenter.

Ytterligare hjälp från Facebooks hjälpcenter

Om du behöver hjälp med att felsöka din konfiguration av Facebook-konto, se följande artiklar från Facebooks Hjälpcenter: