Konfigurera Facebook-kanalen

Innan du kan börja sälja på Facebook eller skapa Facebookannonser i Shopify måste du konfigurera Shopifys Facebook-försäljningskanal.

Facebook-kanalen har en produktkatalog för Facebook Marketing, Instagram Shopping och Facebook Shop. Alla produkter i din katalog är tillgängliga för alla tre funktioner. Om du gör en produkt otillgänglig tas produkten bort från alla tre funktionerna.

Varning! Om du installerar Facebook-kanalen och ansluter alla tillhörande konton kan det leda till att du kopplar bort alla aktiva Facebook-funktioner om du kopplar bort något av dessa konton.

Baskrav

Om du vill använda Facebook-kanalen måste din butik använda Basic Shopify-planen eller högre. Innan du kan börja använda Facebook-kanalen måste du skapa en Facebook Business Manager som är kopplad till både företagets Facebook-sida och ett annonskonto som har en administratörsroll för företagshanteraren.

Om du har ett personligt annonskonto, måste du ansluta det till en Business Manager. Om du aldrig har annonserat med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti Business Manager för att skapa Facebook-reklamkampanjer. Läs mer om Business Manager och annonskonton i hjälpcentret för Facebook-annonser.

Om du inte har en Business Manager kan du skapa en när du konfigurerar Facebook-kanalen.

Inställningar för Facebooksida

Följande krav måste uppfyllas på Facebook innan du kan ansluta din Facebooksida:

• Ditt Facebook-konto måste ha en administratörsroll på sidan.
  • Facebooksidan måste publiceras.
  • Du kan vara en administratör på flera Facebooksidor och komma åt dem alla med en enda Facebook Business Manager. Dock kan varje Facebook-företagssida endast ägas av en enda Facebook Business Manager. Du måste vara administratör för både den Facebook Business Manager som äger en viss Facebooksida och för själva Facebooksidan för att kunna ansluta den med Facebook-kanalen i Shopify.

Lär dig hur du skapar en Facebook-sida för ditt företag på Facebooks Hjälpcenter.

Du måste även sälja med hjälp av en Shopify webbutik och butiken får inte vara lösenordsskyddad. Läs om hur du tar bort ditt lösenord för webbutiken.

Behörighet till kanal

Du måste ha ett Facebook-konto och en webbutik för att kunna installera Facebook-kanalen. Om du inte har ett Facebook-konto när du installerar Facebook-kanalen i din Shopify-administratör kommer du uppmanas att bli medlem.

Du kan behöva ändra din butiks inställningar innan du kan lägga till en försäljningskanal på grund av särskilda behörighetskrav.

Om din butik inte är kvalificerad för en försäljningskanal kommer den att visas som Otillgänglig i din Shopify-admin. Klicka på sidan Du kan inte lägga till den här kanalen för att se varför din butik inte är kvalificerad.

Installera och konfigurera Facebook-kanalen

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på + intill FÖRSÄLJNINGSKANALER.
  2. Klicka på + intill Facebook och klicka sedan på Uppdatera försäljningskanal för att installera Facebook-kanalen.
  3. Klicka på Starta konfiguration för den funktion som du vill installera först.
  4. Klicka på Anslut konto.
  5. Logga in på ditt Facebook-konto.
  6. Anslut de Facebook-tillgångar som krävs för att konfigurera de funktioner som du vill ha.
  7. Godkänn regler och villkor.
  8. Klicka på Slutför konfigurering.

När du har konfigurerat en funktion i Facebook-kanalen, är de Facebook-tillgångar som du ansluter redan slutförda för att konfigurera ytterligare funktioner. Vissa ytterligare tillgångar, till exempel ett annonskonto för Facebook Marketing, kan krävas för att slutföra konfigurationen för vissa funktioner.

För mer information om hur du konfigurerar funktioner för Facebook-kanalen, se:

Lägga till personal i Facebook-kanalen

Om personal konfigurerar kanalen i Shopify-administratören kommer Facebook-kanalen att visas för all annan personal, men den kommer inte att visas som ansluten.

Om personal behöver använda Facebook-kanalen, måste de ansluta till Facebook i Shopify-administratören med sitt eget Facebook-konto. Personalens Facebook-konto måste ha administratörsbehörighet för Business Manager och Facebook-sidan som är kopplad till Shopify-butiken, för att kunna ansluta till Facebook-kanalen.

Godkänn Facebook-kanalen för ditt Facebook-konto

När du konfigurerar Facebook-kanalen tillåter du att Shopify får åtkomst till en Facebook-sida för ditt företag samt till ett Facebook annons-konto och Business Manager. Facebook-sidan kopplas till ditt personliga Facebook-konto, men Shopify använder din personliga Facebook-kontoinformation endast för att komma åt Facebook-sidan, annonshanteraren och Facebooks Business Manager.

Obs! Om ditt Facebook-konto har en administratörs- eller redaktörsroll på en Facebook-sida kan du publicera, kommentera och skicka meddelanden utan att kunden ser din personliga information. Läs mer om Facebook Sidroller.

Förstå roller och tillstånd på Facebook

På Facebook behöver du ha en administratörsroll för en sida och en Business Manager innan du kan komma åt alla Facebooks inställningar och göra vissa ändringar. Sidor och Business Managers har separata kontobehörigheter, vilket innebär att du behöver ha administratörsroller för var och en. Den Business Manager som du väljer i Facebook-kanalen måste vara ägare till Facebook-sidan under introduktionsskedet. Om Facebook-sidan ägs av en annan Business Manager, listas inte Facebook-sidan som ett anslutningsalternativ. Om du inte kan ansluta en önskad Facebook-sida ska du kontrollera att den Facebook Business Manager som du ansluter äger Facebook-sidan eller så kan du försöka ansluta en annan Business Manager.

Du kan hitta en Översikt över Facebooks roller och tillstånd och länkar till fler resurser på Facebooks Hjälpcenter.

Ytterligare hjälp från Facebooks hjälpcenter

Om du behöver hjälp med att felsöka din konfiguration av Facebook-konto, se följande artiklar från Facebooks Hjälpcenter: