Importerar kunder

Du kan använda kund-CSV-mallen för att importera en lista över kunder tillsammans med deras prislisttaggar till din Shopify-admin. Efter importen kan du bjuda in dem att skapa sina grosshandelsbutikskonton på sidan Kunder i grosshandel.

Det går snabbare att lägga till taggar till dina kunder i CSV-filen innan du importerar än i efterhand. Om du till exempel känner till taggen för prislistor som du vill tilldela dessa kunder kan du lägga till den här taggen till dina kunder i CSV-filen.

Importera grossistkunder

Så här importerar du grossistkunder:

1. Använd Mallen för CSV över kunder för att skapa en CSV-fil för att importera grossistkunder. Se till att du lägger till taggarna som är kopplade till dina prislistor till dessa kunder. Se Importera och exportera kundlistor.
  2. Från sidan Kunder i din Shopify-admin klickar du på Importera kunder och följer anvisningarna för att importera kunderna. Se Importera och exportera kunder.
  3. Öppna sidan Kunder i grosshandelskanalen och bekräfta att de nyligen importerade kunderna visas i tabellen.
  4. Bjud in dem om du vill att dessa kunder ska logga in på din grossistbutik och skapa sina egna beställningar. Markera kunderna i tabellen och klicka sedan på Massåtgärder > Skicka inbjudan.

Relaterade länkar