Att komma igång med din grossistbutik

Denna handledning tar dig genom processen att skapa en grossistbutik och skapa ett konto så att du kan logga in på det. Den beskriver även hur man skapar prislistor och grossistkonton, samt hur man loggar in i butiken som en kund.

Lektion 1: Skapa din grossistbutik och logga in

1. Lägg till grossistkanalen till din Shopify-admin. Din grossistbutik skapas automatiskt när kanalen läggs till. Den är lösenordsskyddad. Till skillnad från webbutiken kan inte ens Shopify-butiksägaren logga in på den utan ett grossistkonto. Ett grossistbutikskonto är inte detsamma som ett webbutikskonto. En kund kan inte logga in på grossistbutiken med sitt användarnamn och lösenord för webbutiken.

2. Skapa ett kundkonto och se till att du avslutar följande steg:

1. Lägg till en giltig e-postadress för kunden. Du skickar en inbjudan om ett grossistbutikskonto till denna e-postadress. Senare, när du behandlar beställningar för den här kunden, kan du använda den här e-postadressen för att skicka dem deras fakturor.
    2. I avsnittet Taggar lägger du till en tagg för den här kunden. I ett senare steg använder vi den här taggen för att tillämpa unika prissättningsregler för den här kunden och andra som har den här taggen.
  3. Skapa en prislista.

1. Från Grossist-kanalen klickar du på Prislista och sedan på Skapa prislista.
    2. Ange en titel för prislistan.
    3. Klicka på Lägg till taggar och lägg till taggen, som du skapade tidigare, till prislistan. Den här taggen kopplar alla kunder till prislistan.
    4. Klicka på Rabattera alla produkter och ange ett procenttal för att rabattera alla produkter.
    5. Klicka på Spara. Din kund har nu tilldelats prislistan.
  4. För att låta dina grossistkunder logga in på din grossistbutik för att skapa egna beställningar, måste du bjuda in dem.

1. Från Grossist, klicka på Kunder.
    2. Välj ditt kundkonto i tabellen.
    3. Klicka på Bulkåtgärder och välj sedan Skicka inbjudan från rullgardinsmenyn.

Du kommer få en e-postinbjudan till grossistbutiken.

Lektion 2: Logga in på grossistbutiken som en kund och skicka in en testorder

1. Öppna e-postmeddelandet från grossistbutiken i ditt e-postkonto. Följ anvisningarna för att skapa ett konto och logga in. När du loggar in i din grossistbutik får du tillgång till alla dina produkter. Varje produkt i din grossistbutik erbjuds dig med den procentuella rabatt som du angett.

2. Medan du är inloggad på din grossistbutik, skapa en testorder och skicka in den. För denna handledning kan dina grossistkunder endast skicka in beställningar.

Lektion 3: I din Shopify-admin, granska grossistbeställningsutkastet

1. Öppna grossistbeställningsutkastet från Utkast.
  2. Klicka på Reservera varor för att tillfälligt hålla kvar de varor som listas i beställningsutkastet. Vanligtvis innebär ett beställningsutkast en kommunikation fram och tillbaka mellan dig och din kund. Reservera varorna för att försäkra dig om att produkterna är tillgängliga när din kund är redo att göra det faktiska köpet:
    Skärmdump av sidan Skapa prislista
  3. Klicka på Lägg till frakt och ange grossistfraktkostnaden. Om du inte anger ett värde för frakten, erbjuds vanligtvis dina grossistkunder fraktkostnaderna från din online-butik när de granskar fakturan.
  4. Klicka på Spara.

Lektion 4: Skicka fakturan till testkunden

När du och din kund har kommit överens om köpet måste du skicka dem en faktura.

Att skicka en grossistfaktura till en kund:

1. Öppna testbeställningen från Utkast.
  2. Klicka på Skicka fakturor via e-post.
  3. Klicka på Granska e-post.
  4. Klicka på Skicka meddelande.

Som standard kommer din testkund få en faktura som instruerar dem att betala via den betalningsleverantör som är inställd i din Shopify-admin. Eftersom grossistkunder kan föredra andra betalningsalternativ kan du anpassa mallen för e-postmeddelandet för att erbjuda dem alternativa betalningsalternativ.

Lektion 5: Låtsas betala för beställningen

Ett beställningsutkast konverteras till en beställning när din kund betalar. För denna handledning, låtsas att din testkund har betalat för beställningen utanför Shopify. Till exempel, de betalade hela beloppet via ett företagskonto eller med en banköverföring.

För att registrera betalningen:

1. Öppna beställningen från Utkast.
  2. Klicka på Markera som betald.

Beställningsutkastet konverteras till en beställning som du kan distribuera.

Lektion 6: Låtsas distribuera beställningen

Nu när du har en beställning kan du distribuera den på samma sätt som du skulle ha gjort med vilken annan beställning som helst.

För att distribuera en beställning:

1. Öppna beställningen från Utkast.
  2. Klicka på Fortsätt och distribuera beställningen som du normalt skulle göra.
  3. När du har distribuerat beställningen klickar du på Distribuerad.

Lektion 7: Upprensning av handledningsposter

Eftersom du har skapat en testbeställning och låtsats att du har fått betalt för den visas denna beställning i dina rapporter (om du inte tar bort den).

Ta bort testbeställning för att ta bort testbeställningen från din butik.

Relaterade länkar