Att komma igång med din grossistbutik

Denna handledning tar dig genom processen att skapa en grossistbutik och skapa ett konto så att du kan logga in på det. Den beskriver även hur man skapar prislistor och grossistkonton, samt hur man loggar in i butiken som en kund.

Lektion 1: Skapa din grosshandelsbutik och logga in

1. Lägg till grossistkanalen till din Shopify-admin. Din grossistbutik skapas automatiskt när kanalen läggs till. Den är lösenordsskyddad. Till skillnad från webbutiken kan inte ens Shopify-butiksägaren logga in på den utan ett grossistkonto. Ett grosshandelsbutikskonto är inte detsamma som ett webbshopskonto. En kund kan inte logga in på grossistbutiken med sitt användarnamn och lösenord för webbshoppen.

2. Skapa ett kundkonto och se till att du avslutar följande steg:

3. Skapa en prislista.

4. För att låta dina grossistkunder logga in på din grossistbutik för att skapa egna beställningar, måste du bjuda in dem.

Lektion 2: Logga in på grossistbutiken som en kund och skicka in en testorder

1. Öppna e-postmeddelandet från grossistbutiken i ditt e-postkonto. Följ anvisningarna för att skapa ett konto och logga in. När du loggar in i din grossistbutik får du tillgång till alla dina produkter. Varje produkt i din grossistbutik erbjuds dig med den procentuella rabatt som du angett.

2. Medan du är inloggad på din grossistbutik, skapa en testorder och skicka in den. För denna handledning kan dina grossistkunder endast skicka in beställningar.

Lektion 3: I din Shopify-admin, granska grossistbeställningsutkastet

1. Öppna grossistbeställningsutkastet från Utkast.
  2. Klicka på Reservera artiklar för att tillfälligt hålla kvar de artiklar som listas i orderutkastet. Vanligtvis innebär ett orderutkast en kommunikation fram och tillbaka mellan dig och din kund. Reservera lagervaror för att försäkra dig om att produkterna är tillgängliga när din kund är redo att göra det faktiska köpet:
    Screenshot of the Create Price List page
  3. Klicka på Lägg till frakt och ange grossistfraktkostnaden. Om du inte anger ett värde för frakten, erbjuds vanligtvis dina grossistkunder fraktkostnaderna från din online-butik när de granskar fakturan.
  4. Klicka på Spara.

Lektion 4: Skicka fakturan till testkunden

När du och din kund har kommit överens om köpet måste du skicka dem en faktura.

Att skicka en grossistfaktura till en kund:

1. Öppna testbeställningen från Utkast.
  2. Klicka på Skicka faktura.
  3. Klicka på Granska fakturan.
  4. Klicka på Skicka faktura.

Som standard kommer din testkund få en faktura som instruerar dem att betala via den betalningsleverantör som är inställd i din Shopify-admin. Eftersom grossistkunder kan föredra andra betalningsalternativ kan du anpassa mallen för e-postmeddelandet för att erbjuda dem alternativa betalningsalternativ.

Lektion 5: Låtsas betala för beställningen

Ett beställningsutkast konverteras till en beställning när din kund betalar. För denna handledning, låtsas att din testkund har betalat för beställningen utanför Shopify. Till exempel, de betalade hela beloppet via ett företagskonto eller med en banköverföring.

För att registrera betalningen:

1. Öppna ordern från Utkast.
  2. Klicka på Markera som betald.

Beställningsutkastet konverteras till en beställning som du kan distribuera.

Lektion 6: Låtsas distribuera beställningen

Nu när du har en beställning kan du distribuera den på samma sätt som du skulle ha gjort med vilken annan beställning som helst.

För att distribuera en beställning:

1. Öppna ordern från Utkast.
  2. Klicka på Fortsätt och distribuera beställningen som du normalt skulle göra.
  3. När du har distribuerat ordern klickar du på Distribuerad.

Lektion 7: Upprensning av handledningsposter

Eftersom du har skapat en testbeställning och låtsats att du har fått betalt för den visas denna beställning i dina rapporter (om du inte tar bort den).

Ta bort testorder för att ta bort den från din butik.

Relaterade länkar