Skapar en grossistkanal

Din lösenordsskyddade grossistbutik skapas automatiskt när du lägger till grossistkanalen i din Shopify-admin.

Webbplatsadressen för din grossistbutik använder följande standardformat: https://your-shopify-store-name.wholesale.shopifyapps.com. Du kan ändra domänen för adressen från sidan Inställningar i grossistkanalen.

OBS! Till skillnad från din webbutik kan du inte logga in på din grossistbutik så snart den är skapad. Din grossistbutik är lösenordsskyddad och ingen (inklusive Shopify-butiksägaren) kan komma åt den utan ett grossistbutikskonto. Ett grossistbutikskonto är inte detsamma som ett webbutikskonto. Du kan inte logga in på grossistbutiken med hjälp av din webbutiks användarnamn och lösenord.

Du måste skapa grossistbutikskonton för de kunder som du vill logga in på grossistbutiken. Läs mer om hur du skapar grossistkunder.

Lägg till grossistkanalen (och skapa din grossistbutik)

En lösenordsskyddad, separat grossistbutik skapas automatiskt när du lägger till grossistkanalen i din Shopify-admin.

Överväganden inför skapandet av en grossistbutik

Överväg följande innan du skapar en grossistbutik:

• Din butik måste ha Shopify Plus-planen.
  • Du måste logga in på din Shopify-admin med antingen butiksägarens inloggningsuppgifter till Shopify eller med ett personalkonto som har behörigheter för Applikationer och Inställningar.

Steg:

1. Från din Shopify-admin klickar du på + knappen bredvid rubriken Försäljningskanaler.
  2. I dialogrutan Lägg till försäljningskanal hittar du Grosshandel i listan över tillgängliga kanaler och klickar sedan på Läs mer.
  3. Klicka på Lägg till kanaloch följ anvisningarna.

Din grossistbutik har skapats.

När du har skapat din grossistbutik gör du följande:

Om du vill ha mer information om hur du konfigurerar din grossistbutik, se handledning om grossistbutik.

Relaterade länkar