Skapa order för dina grossistkunder

Du kan skapa beställningar och skicka fakturor för dina grossistkunder i din Shopify-admin. För att göra detta skapar du ett orderutkast, lägger till en grossistkund och tillämpar grossistpriser för de beställda produkterna.

Varje gång du tillämpar grossistpriser för ett orderutkast ersätts priserna för alla grossistprodukter i orderutkastet med priserna från kundens prislista. Så om du vill ändra priset för en produkt eller erbjuda en radartikelrabatt måste du göra dessa ändringar när du har tillämpat grossistpriser.

Innan du börjar

Du behöver en befintlig kund som har ett grossistkonto. Du kommer att lägga till den här kunden i orderutkastet så att deras grossistpriser kan tillämpas på beställningen.

Du kan skapa en grossistorder i din Shopify-admin för alla kunder som har en prislista. Den här kunden behöver dessutom inte kunna logga in på din grossistbutik.

Skapa ett grossistorderutkast

Så här skapar du ett grossistorderutkast:

1. Skapa ett orderutkast som du normalt skulle göra:

1. Från din Shopify-admin klickar du på Ordraroch sedan på Utkast.
    2. Klicka på Skapa beställning.
    3. I fältet Sök eller skapa kund lägger du till din grossistkund.
    4. Klicka på Bläddra bland produkter och lägg till de produkter och varianter som din kund vill ha. Oroa dig inte om priserna för dina produkter inte är dina grossistpriser. Du kommer att tillämpa grossistpriserna senare.
    5. Klicka på Spara orderutkast.
  2. När du har lagt till produkterna i ordern, tillämpa grossistpriser för artiklarna i ordern:

1. Klicka på Fler åtgärder och välj sedan Tillämpa grossistpriser:
      Tillämpa grossistpriser
      Om någon av dina radartiklar bryter mot en prisregel, till exempel minimi- eller maximikvantiteter eller ökningsbelopp så kommer du att se en varning längst upp i orderutkastet. Klicka på Avbryt, ändra det beställda beloppet och tillämpa grossistpriserna igen för att korrigera radartikelbeloppet. Du kan också välja att ignorera dessa varningar och inte göra några ändringar.
    2. Klicka på Bekräfta priser för att spara grossistpriserna i orderutkastet.
  3. Klicka på Lägg till frakt och ange grossistfraktkostnaden. Om du inte anger ett värde för frakten erbjuds dina grossistkunder fraktalternativ från din webbutik.

4. Om det behövs, lägg till skatter och rabatter i orderutkastet.

5. Klicka på Skicka faktura för att skicka en faktura via e-post till din kund som innehåller anvisningar om hur de betalar för sin order. En kopia av denna faktura är också tillgänglig för dina grossistbutikskunder från deras kontosida i din grossistbutik.

Nästa steg

När du har skickat en faktura till din kund kan du behandla deras order.

Lära sig mer