Skapar prislistor

Skapa en prislista för de produkter som du vill sälja i din grosshandelsbutik. En prislista innehåller de grossistprodukter och priser som du vill erbjuda till dina grossistkunder. Du tilldelar dina grossistkunder en eller flera prislistor för att ge dem åtkomst till dessa produkter och priser.

Prislistor kan innehålla:

• Alla produkter erbjuds med samma procentuella rabatt
  • En uppsättning produktkollektioner erbjuds med olika procentuella rabatter.
  • Specifika produkter erbjuds till fasta priser

Du kan skapa en prislista:

Innan du börjar

Du måste ha:

• Minst en produkt i din webbshop. Om du vill skapa en prislista baserad på en produktserie måste du ha minst en produktserie
  • Minst en kund i din webbshop som har en kundtagg som du vill använda för att tagga dina grosshandelskunder. Du kommer att lägga till denna tagg till din prislista. Alla kunder som har denna tagg kommer att tilldelas till prislistan och få åtkomst till dess priser i din grosshandelsbutik
  • Om du väljer att importera dina prislistor måste varje produktvariant som du vill importera ha en streckkod eller lagerhållningsenhet listad i din Shopify-butik. Importprocessen använder lagerhållningsenheten eller streckkoden för att matcha produktvarianterna som anges i CSV-filen med dem som finns i din butik. Läs mer om hur du importerar prislistor

Skapa grossistprislistor

Så här skapar du en grossistprislista:

1. Klicka på Prislistor i grosshandelskanalen.
  2. Klicka på Skapa prislista.
  3. Välj den typ av prislista som du vill skapa. Om du väljer Importera prislista måste du ladda upp en CSV-fil som innehåller dina grossistpriser.
  4. Följ anvisningarna på sidan för att skapa prislistan:

• Ange ett beskrivande namn för din prislista som hjälper dig att hantera den i Shopify-administratör. Detta namn kommer inte att visas för dina kunder. Till exempel kan en prislista som erbjuder de bästa priserna för dina mest värdefulla kunder benämnas goldlevel-minimumprices.
    • När du blir uppmanad att lägga till en kundtagg väljer du den kundtagg som du vill använda för att ansluta dina kunder till den här prislistan.
  5. Klicka på Spara när du är klar.

Din kund har nu tilldelats prislistan. Om andra kunder har samma tagg som den som lagts till i prislistan tilldelas de också den här prislistan.

Nästa steg

Nu när du har skapat din prislista kan du tilldela den fler grossistkunder. Lägg till kundtaggen som du har lagt till i den här prislistan på kundens sida för att tilldela en annan kund denna prislista.

Relaterade länkar