Marknadsföra din grossistverksamhet till dina detaljhandelskunder

När du har ställt in din leverantörsprofil för Handshake kan du marknadsföra din leverantörsprofil för Handshake och dina grossistprodukter till detaljhandlare.

Om du använder webbutikens försäljningskanal kan du lägga till en beställningswidget eller -knapp som dirigerar dina kunder från din onlineprofil till din leverantörsprofil på Handshake-marknadsplatsen. Du kan till exempel skapa en ny sida, till exempel en dedikerad grossistsida för att visa detta innehåll eller lägga till det på din befintliga sida i webbutiken.

Du kan även använda Handshake-varumärkta sociala medier-mallar för att marknadsföra dina produkter på sociala medier eller i dina marknadsföringskampanjer.

Beställningswidget och -knapp

Granska följande tabell för att lära dig mer om Handshakes beställningswidget och -knapp:

Översikt över Handshakes beställningswidget och -knapp
Order-widget Knapp för order
Beskrivning Det är en dynamisk komponent som visar en Handshake-varumärkt bild med en Shop Wholesale-knapp. Den här knappen leder kunder till din leverantörsprofil på Handshake-marknadsplatsen. Det är en Shop Wholesale-knapp som leder kunder till din leverantörsprofil på Handshake-marknadsplatsen.
Installation Du kan lägga till widgeten på webbshoppens sida utan att redigera någon kod. Om du vill lägga till widgeten på en annan plats än en sida måste du redigera butikens kod manuellt. Du kan lägga till knappen var som helst i din webbutik, men du måste redigera butikens kod manuellt.
Fördelar Detaljhandlare som lägger sina första ordrar med din beställningswidget eller -knapp får fri frakt och en rabatt på 50 USD när de spenderar 200 USD eller mer.
Återbetalning När du har distribuerat ordern och om du använder Shopify Payments återbetalar Handshake rabatten på 50 USD och upp till 75 USD av leveransavgiften.

Om du vill anpassa beställningswidgeten eller -knappen måste du redigera dess kod. Om du inte är bekväm med kodning kan du överväga att anlita en Shopify-expert. Läs mer om att anlita Shopify Experts.

Skapa en dedikerad grossistsida i din webbshop

Att skapa en grossistsida i din webbutik kan vara ett bra sätt att rikta kunder till din leverantörsprofil på Handshake-marknadsplatsen. Du kan även marknadsföra dina grossistprodukter genom att skapa en uppmaningsknapp med hjälp av beställningsknappen eller -widgeten och lägga till den nya grossistsidan i en av butikens menyer.

Steg 1: Skapa sidan

Om du vill lägga till en särskild grossistsida i din butik kan du antingen skapa en ny sida eller redigera en befintlig sida. Använd sidans Innehålls-fält för att lägga till ytterligare information om din grossistverksamhet som inte ingår i beställningswidgeten eller -knappen.

Steg 2: Lägg till beställningswidgeten eller -knappen på din sida

Om du vill leda kunder till din leverantörsprofil för Handshake och ge förstagångskunder en rabatt på 50 USD och fri frakt kan du lägga till beställningswidgeten.

Om du vill lägga till en knapp som leder personer till din Handshake-butik utan rabatter eller fri frakt kan du lägga till beställningsknappen.

Steg 3: Lägg till sidan i din butiks navigering

Om du vill att kunderna ska se din grossistsida i en av menyerna i din butik, till exempel huvudmenyn eller sidfotsmenyn, kan du lägga till sidan i din butiks navigering.

Lägg till beställningswidgeten i din webbshop

Du kan lägga till beställningswidgeten på en sida i din webbutik, till exempel en dedikerad grossistsida, från din Handshake-försäljningskanal. Du kan visa widgeten på en sida i taget.

Om du vill lägga till beställningswidgeten på en produkt- eller produktseriesida måste du kopiera och klistra in widgetens kod i din webbutik manuellt.

Lägg till beställningswidgeten på en sida

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Handshake.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Tillväxt.

5. Klicka på Lägg till widget i avsnittet Beställningswidget.

6. I avsnittet Widget-plats väljer du den butikssida där du vill visa beställningswidgeten.

7. I avsnittet Widget-placering klickar du på och drar knappen Dra till placering och släpper den sedan var som helst på din sida.

8. Klicka på Spara.

Lägg till beställningswidgeten på en produkt- eller produktseriesida

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Handshake.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Tillväxt.

5. Klicka på Kopiera kod i avsnittet Beställningswidget.

6. Navigera till den produkt eller produktserie där du vill lägga till widgeten:

• För att välja en produkt, klicka på Produkter och sedan på produkten.
    • Klicka på Produkter > Produktserier och klicka sedan på produktserien för att välja en produktserie.
  7. Klicka på knappen <> i avsnittet Beskrivning för att visa HTML.

8. Klistra in koden där du vill att knappen ska visas och klicka sedan på Spara.

Lägg till order-knappen i din webbshop

Du kan lägga till beställningsknappen på en sida, produkt- eller produktseriesida. Du måste kopiera och klistra in knappens kod manuellt i din webbutik. Du kan ha beställningsknappen på flera sidor samtidigt.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Handshake.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Tillväxt.

5. I avsnittet Order-knapp klickar du på Kopiera kod.

6. Navigera till den sida, produkt eller produktserie där du vill lägga till knappen:

• För att välja en produkt, klicka på Produkter och sedan på produkten.
    • Klicka på Produkter > Produktserier och klicka sedan på produktserien för att välja en produktserie.
    • Klicka på Webbutik > Sidor och klicka sedan på sidan för att välja en sida.
  7. Klicka på <> för att visa HTML.

8. Klistra in koden där du vill att knappen ska visas och klicka sedan på Spara.

Ladda ner mallar för sociala medier

Du kan ladda ner Handshake-varumärkta mallar för sociala medier som du kan redigera och använda i marknadsföringskampanjer på dina sociala medier-konton. Mallarna för sociala medier är nedladdningsbara PNG-filer som du kan redigera med hjälp av tredjeparts bildredigeringsprogram.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Handshake.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Tillväxt.

5. I avsnittet Mallar för sociala medier klickar du på nedladdning som tar dig till en delad Google Drive.

6. Välj mallformat och gå till motsvarande mapp. Om du till exempel vill använda mallen i en Instagram- eller Facebook-händelse går du till mappen format för IG/FB-händelse.

7. Högerklicka på en mall som du vill ladda ner och klicka på Ladda ner.

8. Redigera mallen på din dator med hjälp av tredjeparts bildredigeringsprogram och ladda sedan upp den till dina sociala medier-konton.