Köpa en domän via Shopify

Du kan köpa en domän via Shopify för att hjälpa dig att konfigurera din domän och hantera alla dina domäninställningar från din Shopify-administratör. När du köper en domän via Shopify konfigureras din domän automatiskt till den webbplatsadress som visas för kunderna. När du har köpt din domän via Shopify kan du göra följande på Domänsidan i din Shopify-administratör:

• redigera dina domäninställningar
  • skapa subdomäner
  • betala för din domän
  • förnya din domän.

Domäner som köps via Shopify kostar minst 11 USD per år. Den exakta prissättningen beror på vilken förlängning för toppdomän (TLD) du väljer. Du kan kontrollera priset och tillgängligheten för din domän genom att använda Shopifys domännamnsgenerator.

Domäner som köps via Shopify är registrerade i ett år och kan förnyas årligen. När du har köpt en domän kan du inte ändra den URL som du valde under köpet. Domänköp återbetalas inte.

Överväganden innan du köper en domän via Shopify

Granska följande överväganden innan du köper en domän via Shopify:

• Webbhotell för e-post tillhandahålls inte på Shopify. Du kan istället ställa in ett obegränsat antal adresser för vidarebefordran av e-post och ansluta dem till ett tredje parts webbhotell för e-post.
  • Vissa domäntillägg inkluderar WHOIS-sekretess, vilket är en tjänst som döljer din personliga kontaktinformation från poster över offentlig domänregistrering. Om du vill ha WHOIS-sekretess ska du se till att ditt domäntillägg inte finns med på listan över WHOIS-undantag.
  • Vissa domäntillägg har särskilda krav på bosättning eller företagsregistrering. Se till att du kan uppfylla dessa krav, eftersom du kan behöva verifiera din registreringsinformation. Din domän kan stängas av om du inte kan uppfylla dessa krav.
  • Ett nytt SSL-certifikat skapas automatiskt när du köper en domän via Shopify. Du behöver inte köpa SSL-kryptering för din domän.
  • Webbhotell för domän är endast tillgängliga med en betald Shopify-plan. Om du vill stänga din butik eller ditt Shopify-konto och du vill fortsätta använda din domän, måste du överföra din domän innan du stänger din butik. Du kan överföra din domän till något av följande: - en annan Shopify-butik

Köp en domän via Shopify

Steg 1: Välj det domännamn som du vill köpa

1. Från din Shopify-administratör går du till webbutik > domäner.
  2. Klicka på Köp ny domän.
  3. Ange domännamnet du vill köpa.
  4. Granska tillgängliga domäntillägg och deras priser.
  5. Klicka på Köp intill domänen du vill köpa.

Steg 2: Granska inköpssammanfattningen

1. Granska personuppgifterna för att bekräfta att Shopify-butiksägarens e-postadress och information är korrekt.
  2. Valfritt: Markera Förnya den här domänen automatiskt varje år om du vill att din domän ska förnyas automatiskt innan den löper ut.
  3. Bekräfta om domäntillägget inkluderar WHOIS-sekretess, en tjänst som döljer din personliga kontaktinformation från poster över offentlig domänregistrering: - Om domännamnet som du anger inkluderar WHOIS-sekretess visas ett meddelande om att domänen inkluderar WHOIS-sekretess.

• Om du inte får det här meddelandet och du vill ha WHOIS-sekretess på din domän klickar du på Avbryt och väljer ett annat domäntillägg som inte finns på listan över WHOIS-undantag.
  4. Läs ICANN-policyn och domänregistreringsavtalet.

5. Klicka på Köp domän.

Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att börja fungera. Din domän konfigureras automatiskt till den webbplatsadress som visas för kunderna.

Steg 3: Verifiera din e-postadress

När du har köpt en domän måste du verifiera din e-postadress för att kunna slutföra din domänregistrering. Kontrollera ditt e-postkonto för flera e-postmeddelanden från Shopify som du behöver granska. E-postmeddelandena innehåller information om följande:

• bekräfta ditt köp
  • verifiera din e-postadress
  • hantera hur dina data delas.

Om du inte får ett e-postmeddelande om att verifiera din e-postadress ska du kontrollera skräppostmappen i din e-postinkorg eller skicka verifierings-e-postmeddelandet igen från din Shopify-administratör. Din domän kan stängas av om du inte verifierar din e-postadress.

Verifiera din registreringsinformation

Vissa domäntillägg har begränsningar eller registreringskrav när du köper en domän via Shopify. Om du till exempel vill använda en .ca-domän för Kanada eller en .fr-domän för Frankrike måste du uppfylla vissa krav på bosättning och företagsregistrering. Dessa domäntillägg har särskilda registreringsorganisationer som hanterar deras registreringar. Om du är domänägare kan dessa organisationer kontakta dig regelbundet för att verifiera att du uppfyller deras krav på bosättning eller registrering.

När du köper en domän via Shopify används din butiks information automatiskt för att slutföra din domänregistrering. Informationen inkluderar ditt företagsnamn, ditt personnamn, din adress och ditt telefonnummer.

Om en registreringsorganisation kontaktar dig för att verifiera din domän måste du styrka din registreringsinformation. Varje registreringsorganisation har olika krav för vilka typer av dokumentation du kan tillhandahålla, till exempel ett pass, företagsräkningar eller bevis på företagsadress. Kontakta Shopify-supporten om du byter företagsadress eller har svårt att styrka din registreringsinformation.

Nästa steg

När du har köpt en domän kan du göra följande:

Undantag för WHOIS

Följande domäntillägg inkluderar inte WHOIS-sekretess när du köper en anpassad domän via Shopify. Om du köper ett av dessa domäntillägg är din personliga kontaktinformation tillgänglig i poster över offentlig domänregistrering.

Toppdomäner som inte omfattar WHOIS-sekretess
.abogado .ac .ae .aero .af
.africa .ag .ai .alsace .am
.ar .archi .as .asia .på
.au .auto .barcelona .bayern .be
.berlin .br .bryssel .bzh .cat
.cd .ch .cl .cm .cologne
.coop .corsica .cx .cz .de
.ec .es .feedback .fi .fm
.fr .frl .gd .gg .gl
.gr .gs .gy .hamburg .hk
.hm .hn .hr .ht .hu
.il .im .in .io .is
.je .jobs .jp .kg .ki
.kr .la .law .lc .LI
.lt .lu .lv .ly .ma
.md .melbourne .mn .ms .mu
.mx .my .nl .no .nrw
.nu .nyc .nz .paris .pe
.ph .pl .pm .pr .pro
.pt .pw .qa .quebec .re
.rio .ro .ru .ruhr .sb
.sc .scot .se .sg .sh
.si .so .sr .srl .st
.sx .sydney .tc .tf .tk
.tl .tm .to .travel .tw
.ua .us .uy .vc .ve
.vg .vlaanderen .vote .voto .wf
.wien .yt .za

Relaterade länkar