Konfigurera vidarebefordran av e-postmeddelanden för din tredjepartsdomän

Vidarebefordran av e-post är en tjänst som låter dig skicka vidare ett e-postmeddelande från din anpassade domän till ett befintligt e-postkonto. Om du till exempel äger domännamnet johns-apparel.com så kan du skapa e-postmeddelandet info@johns-apparel.com för dina kunder. När kunderna skickar e-postmeddelanden info@johns-apparel.com, vidarebefordras deras meddelanden till ditt befintliga personliga konto, till exempel john@gmail.com.

Vidarebefordra dina e-postmeddelanden från din tredjeparts-domänleverantör

Vissa tredjeparts-domänleverantörer erbjuder hosting av e-post på domänen. Du kan ställa in vidarebefordran av e-post från domänen efter att du har lagt till din befintliga domän till Shopify.

Metoder för att vidarebefordra e-post från tredjepartsdomäner till din egen e-postadress varierar, och det är omöjligt att ge specifika instruktioner för varje domänleverantör.

I varje fall är ditt mål att få e-posten från din tredjepartsdomän omdirigerad till din egen e-posthost. Du måste troligtvis göra något av följande:

• Logga in på ditt tredjepartskonto och använd deras hemsida för att lägga till din e-postadress eller redigera dina MX-poster.
  • Kontakta din leverantör för hjälp med vidarebefordran av e-post. Berätta för dem att alla e-postmeddelanden ska vidarebefordras till din andra (föredragna) e-postadress.

Konfigurera inställningarna för din e-postadress som avsändare

Om du använder en e-postadress som är kopplad till en anpassad domän måste du lägga till Shopifys Sender Policy Framework-post (SPF) och Domain Keys Identified Mail-post (DKIM) i domänens DNS-inställningar.

Shopify använder Sender Policy Framework för att verifiera din e-postadress som avsändare för de automatiska e-postmeddelanden som dina kunder får. Om du lägger till Shopifys SPF- och DKIM-poster i dina domäninställningar tas via Shopify-kommentaren bort från din avsändarinformation och din e-postadress som avsändare visas i stället för store@shopifyemail.com i avsändarfältet. Dessa ändringar kan hjälpa till att förhindra att dina e-postmeddelanden flaggas som skräppost eller inte levereras.

Läs mer om avsändare-postadresser och Shopify Email.

Lägg till Shopify SPF- och DKIM-poster till din tredjepartsdomän

Du kan se till att ditt e-postmeddelande når din kund genom att lägga till Shopify SPF- och DKIM-poster i din tredjepartsdomän. Kontakta din domänleverantör om du behöver hjälp med att ändra dina CNAME-poster.

Innan du börjar

För att slutföra den här processen måste du ha följande information:

• din inloggningsinformation för ditt tredjeparts domänleverantörskonto
  • din e-postadress som avsändare, som är den e-postadress du använder för att kommunicera med dina kunder.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. Klicka på Hantera intill fältet E-postadress som avsändare i avsnittet Butiksinformation.

3. På sidan E-postadress som avsändare klickar du på Autentisera.

4. Följ anvisningarna för att ange de nya CNAME-posterna i din tredjeparts domänhanterare.

Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringarna har slutförts. Domänstatusen Autentiseras när dina domänändringar har trätt i kraft.

Om domänverifieringen misslyckas ska du kontrollera att de DNS-poster som du angav i din tredjeparts domänhanterare matchar posterna som angavs i din Shopify-administratör.

När din tredjepartsleverantör inte erbjuder hosting av e-post

Du kan använda en värdtjänst från tredje part om hosting av e-post inte ingår när du köper din domän.

Följande tjänster är två exempel på tredjeparts webbhotell för e-post som du kan använda för att skicka e-post från din adress för vidarebefordran av e-post:

• Zoho — Zoho Mail tillhandahåller e-postkonton för din anpassade domän med tillgängliga betalpaket. Zoho Mail kan anslutas till Zoho Business-appar.
  • Google Workspace — Google Workspace ansluts till Gmail-plattformen med webbhotell för e-post för din anpassade domän till en kostnad av 5-10 USD per användare per månad. Läs mer om Google Workspace och dess tjänster.

När din leverantör av e-posttjänster inte är kompatibel med vidarebefordran av e-post

Vissa leverantörer, till exempel Yahoo och AOL, tillämpar domänbaserad meddelandeautentisering, rapportering och överensstämmelse (DMARC) som hindrar Shopify från att skicka e-postmeddelanden som deras domän. Om din e-postleverantör tillämpar DMARC-policyer kan det hända att du måste ändra e-postadressen för din kund. Om du behöver mer information om kompatibilitet, kontakta din tjänsteleverantör.