Konfigurera vidarebefordran av e-postmeddelanden för din tredjepartsdomän

Vidarebefordran av e-post är en tjänst som låter dig skicka vidare ett e-postmeddelande från din anpassade domän till ett befintligt e-postkonto. Om du till exempel äger domännamnet johns-apparel.com så kan du skapa e-postmeddelandet info@johns-apparel.com för dina kunder. När kunderna skickar e-postmeddelanden info@johns-apparel.com, vidarebefordras deras meddelanden till ditt befintliga personliga konto, till exempel john@gmail.com.

Obs! Processen för att ställa in vidarebefordran av e-post är annorlunda om du köper din domän via Shopify.

Vidarebefordra dina e-postmeddelanden från din tredjeparts-domänleverantör

Vissa tredjeparts-domänleverantörer erbjuder hosting av e-post på domänen. Du kan ställa in vidarebefordran av e-post från domänen efter att du har lagt till din befintliga domän till Shopify.

Metoder för att vidarebefordra e-post från tredjepartsdomäner till din egen e-postadress varierar, och det är omöjligt att ge specifika instruktioner för varje domänleverantör.

I varje fall är ditt mål att få e-posten från din tredjepartsdomän omdirigerad till din egen e-posthost. Du måste troligtvis göra något av följande:

• Logga in på ditt tredjepartskonto och använd deras hemsida för att lägga till din e-postadress eller redigera dina MX-poster.
  • Kontakta din leverantör för hjälp med vidarebefordran av e-post. Berätta för dem att alla e-postmeddelanden ska vidarebefordras till din andra (föredragna) e-postadress.

Konfigurera inställningarna för din e-postadress som avsändare

Om du använder en e-postadress som är kopplad till en anpassad domän måste du lägga till Shopifys Sender Policy Framework (SPF)-post i domänens DNS-inställningar.

Shopify använder Sender Policy Framework för att verifiera din e-postadress som avsändare för de automatiska e-postmeddelanden som dina kunder får. Om du lägger till Shopifys SPF-post i dina domäninställningar tas via Shopify-kommentaren bort från din avsändarinformation och din e-postadress som avsändare visas i stället för store@shopifyemail.com i avsändarfältet. Dessa ändringar kan hjälpa till att förhindra att dina e-postmeddelanden flaggas som skräppost eller inte levereras.

Läs mer om avsändare-postadresser och Shopify Email.

Lägg till Shopifys SPF-post till din tredjeparts domän

För att verifiera din e-postadress som avsändare måste du lägga till Shopifys SPF-post till din TXT-post i dina anpassade domäninställningar. Shopifys SPF post måste peka på v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Om din domänvärd redan har en SPF-post, eller du använder e-postleverantör från tredje part för att skicka e-postmeddelande från din anpassade domän, så kan du kombinera alla dina SPF-poster. För att kombinera flera SPF-poster inkluderar du alla poster mellan v=spf1 och ~all. Här är till exempel kombinerade SPF-poster för vissa vanliga e-postleverantörer:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Tänk på följande krav när du lägger till SPF-poster till din domänvärd:

• Du kan ha olika slags TXT-poster för din domän men endast en kombinerad SPF-post.
  • Du måste lägga till SPF-posten för varje e-postleverantör som du använder för att skicka e-postmeddelanden från din domän.
  • Du kan som mest kombinera tio SPF-poster.
  • En SPF-post kan som mest ha 255 tecken.

Steg:

1. Logga in på ditt konto hos din domänleverantör.

2. Leta upp dina DNS-inställningar, ditt domänhanteringsområde, din DNS-konfigurering eller liknande.

3. Hitta domänens TXT-post. Den står vanligtvis bredvid CNAME-posten och MX-posten.

4. Lägg till Shopifys SPF-post i din TXT-post: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Ange eller välj TXT-post i fältet Typ eller Posttyp. - Ange @ i fält för Namn, Värd eller Alias, eller lämna det tomt. - Ange Shopifys SPF-post v=spf1 include:shops.shopify.com ~all i fältet för Poäng till. Om din domänvärd redan har en SPF-post, eller du också behöver lägga till SPF-post för din e-postleverantör ska du inkludera alla posterna mellan v=spf1 och ~all.

1. Spara ändringar genom att klicka på Spara, Spara zon-fil, Lägg till post eller liknande.

Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringarna träder i kraft när du har uppdaterat SPF-posten.

SPF-poster och leveransfel

Dina kunder får fortfarande automatiska e-postmeddelanden även om du inte uppdaterar dina värd-inställningar för e-postadress till kund. Eftersom automatiska e-postmeddelanden använder Shopifys SPF-post för att verifiera din e-postadress som avsändare, hindras dessa e-postmeddelanden från att flaggas som skräppost eller från att levereras.

Om det uppstår fel i leverans av e-post kan du se till att lägga till Shopifys SPF-post och alla dina e-postleverantörers SPF-poster i dina domäninställningar.

När din tredjepartsleverantör inte erbjuder hosting av e-post

Du kan använda en värdtjänst från tredje part om hosting av e-post inte ingår när du köper din domän.

Följande tjänster är två exempel på tredjeparts webbhotell för e-post som du kan använda för att skicka e-post från din adress för vidarebefordran av e-post:

• Zoho — Zoho Mail tillhandahåller e-postkonton för din anpassade domän med tillgängliga betalpaket. Zoho Mail kan anslutas till Zoho Business-appar.
  • Google Workspace — Google Workspace ansluts till Gmail-plattformen med webbhotell för e-post för din anpassade domän till en kostnad av 5-10 USD per användare per månad. Läs mer om Google Workspace och dess tjänster.

Obs! Om du väljer ett av dessa webbhotell för e-post kan du behöva konfigurera dina MX-poster med din tredjeparts domänleverantör. Shopify-supporten kan inte komma åt dina tredjeparts e-postinställningar även om du ger ditt tillstånd.

När din leverantör av e-posttjänster inte är kompatibel med vidarebefordran av e-post

Vissa leverantörer, till exempel Yahoo och AOL, tillämpar domänbaserad meddelandeautentisering, rapportering och överensstämmelse (DMARC) som hindrar Shopify från att skicka e-postmeddelanden som deras domän. Om din e-postleverantör tillämpar DMARC-policyer kan det hända att du måste ändra e-postadressen för din kund. Om du behöver mer information om kompatibilitet, kontakta din tjänsteleverantör.