Lägg till en subdomän för din Shopify-hanterade domän

En subdomän är en delmängd av rotdomänen som du lägger till som prefix i din domän, till exempel www. I URL är till exempel help.shopify.com, shopify.com rotdomän och help är subdomän. Om du har en Shopify-hanterad domän kan du även lägga till subdomäner utan kostnad i din Shopify-administratör.

Om du använder internationella domäner kan du använda subdomäner för att skapa en regionspecifik URL för varje land eller region där du har en målmarknad. Om din butiks huvuddomän till exempel är johnsapparel.com kan du skapa en subdomän för Kanada med URL:en ca.johnsapparel.com och en subdomän för Frankrike med URL:en fr.johnsapparel.com. Internationella subdomäner måste använda landskoder med två bokstäver.

Du kan lägga till upp till totalt 20 domäner och subdomäner till din Shopify-butik, utöver ditt .myshopify.com-domännamn. Om din butik har Shopify Plus-planen kan du lägga till upp till totalt 1 000 domäner och subdomäner.

Steg

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på den rotdomän som du vill konfigurera.
  3. Klicka på Lägg till subdomän i avsnittet Subdomäner.
  4. Ange det prefix som du vill lägga till:

• För internationella subdomäner anger du landskoden med två bokstäver för din målmarknad. Till exempel eu för Europa eller ca för Kanada.
    • För alla andra subdomäner anger du texten som du vill lägga till som ett prefix. Till exempel blog eller shop.
  5. Klicka på Spara.

6. Valfritt: Om du vill ändra underdomänens domäntyp klickar du på namnet på den nya underdomänen och klickar sedan på Ändra domäntyp till primär, omdirigering eller alias.

När du lägger till en subdomän läggs Shopifys standard-CNAME (Canonical Name) automatiskt till i dina DNS-inställningar (domännamnssystem). Om du vill peka subdomänen mot en specifik marknad eller webbplats kan du göra följande åtgärder: