Konfigurera vidarebefordran av e-post för din Shopify-domän

Vidarebefordran av e-post är en tjänst som låter dig dirigera ett e-postmeddelande från din anpassade domän till ett befintligt e-postkonto. Om du köper en domän via Shopify eller överför din domän till Shopify kan du ställa in ett obegränsat antal adresser som vidarebefordrar e-post gratis. Om din Shopify-hanterade domän till exempel är johns-apparel.com, kan du ställa in adressen info@johns-apparel.com som vidarebefordrar e-post.

Shopify tillhandahåller inte webbhotell för e-post. Du måste använda en hostingtjänst för e-post från tredje part om du vill skicka ett e-postmeddelande från din anpassade domäns adress för vidarebefordran. Om du använder Zoho Mail eller Google Workspace kan du ansluta hostingtjänsten till din domän i Shopify. Om du använder en annan e-posthostingtjänst kan du lägga till en MX-post för att ansluta den till din domän genom att redigera dina DNS-inställningar.

Observera: Processen för att ställa in vidarebefordran av e-post är annorlunda om du har köpt din domän från en tredje part.

Konfigurera vidarebefordran av e-post

Alla nya e-postadresser som du skapar i Shopify måste vidarebefordras till en befintlig e-postadress, till exempel via Gmail eller Outlook. Du kan ställa in att flera e-postadresser för vidarebefordran ska gå till olika e-postadresser.

Steg:

1. Välj den domän som du vill konfigurera för vidarebefordran av e-post i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

2. Klicka på Lägg till e-postadress för vidarebefordran.

3. Ange den e-postadress som du vill skapa för din anpassade domän i textrutan Butikens e-postadress. Du behöver inte skriva in @-symbolen eller något som följer den.

4. Ange din fullständiga e-postadress i textrutan e-postadress för vidarebefordran.

5. Klicka på Spara.

Använd den här metoden för att skapa så många e-postadresser som du vill för din butik.

Testa din vidarebefordran av e-post

För att se hur det fungerar kan du skicka ett e-postmeddelande från en annan e-postadress till var och en av adresserna för vidarebefordran som du har skapat.

Svara på kunders e-postmeddelanden

Du kan inte svara till kunder från e-postadressen som är ansluten din anpassade domän. Om du vill svara till ett kunde-postmeddelande måste du göra det direkt från den adress du vidarebefordrade e-postmeddelandena till. Den här adressen är den adress som kommer att synas i kundens inkorg.

Skicka e-postmeddelanden från din adress för vidarebefordran.

E-posthosting tillhandahålls inte när du köper en domän via Shopify. Du måste använda en e-posthostingtjänst från tredje part om du vill skicka ett e-postmeddelande från din anpassade domäns adress för vidarebefordran.

Följande tjänster är två exempel på tredjeparts webbhotell för e-post som du kan använda för att skicka e-post från din adress för vidarebefordran av e-post:

• Zoho Mail tillhandahåller e-postkonton för din anpassade domän

• Google Workspace ansluter till Gmail-plattformen med e-postmeddelanden för din anpassade domän

Anslut Zoho Mail eller Google Workspace:s webbhotell för e-post till din domän

Du måste verifiera din domän och skapa din anpassade e-postadress i Zoho Mail eller Google Workspace innan du kan ansluta din e-posttjänst till Shopify.

Steg:

1. Klicka på namnet på den domän som du vill ansluta i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

2. Klicka på Använd värdtjänster från tredje part.

3. Välj din leverantör och ange sedan informationen som du fick när du verifierade din domän:

• Om du använder Google Workspace anger du TXT-koden eller metataggen.
  • Ange Zoho-koden om du använder Zoho Mail.
  1. Klicka på Spara.

När du har anslutit ditt webbhotell för e-post till Shopify kan du lägga till Shopify SPF- och DKIM-poster för att säkerställa att dina e-postmeddelanden levereras till dina kunder