Lägg till sidor i din online-butik

Du kan lägga till bloggar i din online-butik och sedan posta på bloggarna för att uppdatera dina kunder om ditt företag eller produkter. Blogginlägg ger trafik till din webbplats på flera olika sätt:

• Förbättra din butiks sökmotoroptimering (SEO).
  • Låter dig berätta historier som gör besökare till kunder.
  • Öka kundengagemanget.

Lägg till en blogg

Din online-butik har en standardblogg som heter News. Du kan behålla den här bloggen, eller du kan skapa din egen med ett eget namn.

Skapa din första blogg

Utför följande steg för att skapa en ny blogg med ett anpassat namn om du inte har skapat ett blogginlägg än. För att utföra dessa steg måste du skapa ett blogginlägg på samma gång.

Steg:

När du har skapat din blogg kan du lägga till din blogg i din huvudnavigationsmeny.

Skapa ytterligare bloggar

Utför följande steg för att lägga till ytterligare bloggar i din butik om du har skapat minst ett blogginlägg.

Steg:

När du har skapat din blogg kan du lägga till din blogg i din huvudnavigationsmeny.

Redigera ett bloggnamn

Du kan redigera namnet på dina bloggar.

Steg:

Redigera sökmotorlistan för en blogg

Du kan redigera texten som visas i sökmotorresultaten för en blogg. Använd en beskrivande titel och beskrivning för att hjälpa nya kunder att hitta din online-butik och få dem att klicka på länken. Läs mer om sökmotoroptimering.

Du kan förhandsgranska bloggens sökmotorlista och göra ändringar för att hjälpa nya kunder att upptäcka din online-butik.

Steg:

1. Klicka på Redigera i avsnittet Sökmotorlistning.
  2. Skriv in en beskrivande titel i fältet Sidtitel. Denna titel kommer att visas som en länk i sökmotorresultat. Du kan skriva upp till 70 tecken i titeln.
  3. Ange en Metabeskrivning för sökmotorlistningen. Se till att inkludera relevanta sökord för din produkt för att hjälpa nya kunder att hitta din länk. Du kan också inkludera ditt företagsnamn. Du kan ange upp till 320 tecken i beskrivningen.
  1. I avsnittet URL och handtag kan du redigera webbadressen. I de flesta fall behöver du inte göra ändringar i webbadressen. Om du gör ändringar, se till att du konfigurerar URL-omdirigeringar från den gamla webbadressen. En URL får inte innehålla några mellanslag. Handles används för temadesign.
  2. Klicka på Spara.

Att ändra webbadressen för en blogg:

Du kan ändra webbadressen för din blogg i avsnittet Förhandsgranskning av sökmotor på sidan Redigera blogg. När du skapar en blogg genereras ett URL och ett alias automatiskt. Det kan hända att du vill ändra eller förkorta webbadressen, men i de flesta fall kan du lämna standardadressen som den är.

Steg:

Länk till en extern blogg

Du kan lägga till en länk i din online-butiksnavigering för en blogg på en tredjepartsplattform såsom WordPress, Tumblr och Blogger. Länken kan visas i din huvudnavigering eller i en meny, beroende på vad du väljer. Du kan konfigurera menyer och länkar i Shopifys Navigeringsområde.