Registrera en API-nyckel för Google Maps

Du kan lägga till en karta i ditt tema för att visa var ditt företag är beläget. Många av Shopifys gratisteman inkluderar ett kartavsnitt som du kan lägga till på din startsida.

Du måste registrera en API-nyckel för Google Maps och inkludera den i inställningarna till kartavsnittet i temaredigeraren för att kartan ska kunna visas.

Användning av Google Maps-plattformen

Genom att använda Googles API för att lägga till ett kartavsnitt i ditt tema godkänner du användarvillkoren för Google Maps-plattformen.

11 juni 2018 lanserade Google Maps-plattformen ett antal förändringar i hur Google Maps API-nycklar organiseras och används. Användning av dessa API-nycklar kräver att du startar ett faktureringskonto med Google Maps-plattformen. Du erbjuds löpande en månadskredit som ska täcka tjänster upp till ett tröskelvärde.

Mer information om prissättning finns i Google Maps-plattformens prissättnings- och faktureringsinformation.

Registrera en API-nyckel för Google Maps

Du kan registrera en API-nyckel för Google Maps.

Steg:

1. Besök sidan Google Maps-plattform och klicka på Komma igång.

2. Välj Kartor, Rutter och Platser för produkter för att få API:er som behövs för att arbeta med avsnittet Kartor under gratis teman.

3. Klicka på Fortsätt

4. Skapa antingen ett nytt namn eller välj ett befintligt projekt.

5. Klicka på Nästa efter att du har godkänt villkoren.

6. Skapa ett faktureringskonto med Google Maps-plattformen. Ett faktureringskonto är ett krav i den nya Google Maps-plattformen. Se Google Maps-plattformens prissättnings- och faktureringsdokumentation om du vill ha mer information.

7. Kopiera din nya API-nyckel för Google Maps till ditt urklipp efter att du har aktiverat Google Maps-plattformen.

Lägg till din API-nyckel för Google Maps i ditt tema

Du kan lägga till din API-nyckel för Google Maps i ditt tema.

Steg:

Vid eventuella kommunikationsfel med Google Maps-plattformens API-nycklar ersätts kartan av bakgrundsbilden eller bakgrundsfärgen som du har valt i temaredigeraren.

Begränsa API-åtkomst till endast din butik

Google Maps-plattformen uppmanar dig att begränsa åtkomsten till din API. Din API-nyckel är en unik identifierare för din karta, så att du kan förhindra andra från att använda din API-nyckel genom att begränsa dess åtkomst till endast dina domäner.

Steg:

1. Gå till autentiseringssidan för Google API.

2. Välj ditt projekt från menyn.

3. Välj API-nyckeln som du genererade för att påbörja redigering.

4. Under programbegränsningar klickar du på HTTP-referenser (webbplatser) och anger vilken domän som är associerad med din butik, inklusive din .myshopify.com-domän. Om du till exempel har en anpassad domän anger du både https://myCustomDomain.com/* och https://shop1.myshopify.com/*.

5. Klicka på Spara.

Alternativ till Google Maps-plattformen

Du kan placera en inbäddad karta på din sida om du vill visa en karta på din webbplats men inte använda Google Maps-plattformens tjänster.

Inbäddade kartor använder en HTML <iframe> som kan placeras i valfri sida eller avsnitt av en hemsida som tillhandahåller ett inmatningsfält för rich text.