Simple

Simple är ett stilrent och minimalistiskt tema som är perfekt för att visa upp produkter. Det har en mobilanpassad responsiv design, sidofältsnavigering, bildanimationer och zoom för produktbilder.

Exempel på webbutiker som använder Simple-temat

Välj Simple om du vill ha följande:

• Sidopanelsnavigering
  • Stora menyer
  • Fler än 5 produkter

Temaredigerare

Använd temaredigeraren för att anpassa ditt tema. Verktygsfältet för att redigera temat är indelat i Avsnitt och Temainställningar.

Temaredigerarens verktygsfält som visar Avsnitts- och Temainställningar

Du kan använda avsnitt för att ändra innehåll och layout för de olika sidorna i din butik. Du kan använda temainställningar för att anpassa din butiks teckensnitt och färger och göra ändringar i dina länkar till sociala medier och i dina kassainställningar.

Avsnitt är anpassningsbara block med innehåll som avgör layouten på olika sidor på din webbutik.

• I Hem-avsnitt finns olika funktioner som du kan lägga till, ordna om eller ta bort, till exempel bildspel eller registrering för nyhetsbrev. Du kan ha upp till 25 avsnitt på din hemsida.

• Varje sidtyp har sina egna avsnitt. Till exempel avgör produktsideavsnittet layouten för varje produktsida i din webbutik.

• Sidavsnitt finns alltid på specifika platser i din webbutik. Du kan anpassa dem, men du kan inte flytta eller ta bort dem.

• Varje tema innehåller fasta avsnitt, till exempel sidhuvud och sidfot som visas på alla sidor i din webbutik.

Du kan lära dig om Simples unika urval av avsnitt och hur man anpassar dem för att passa ditt företag.

Simple innehåller följande statiska avsnitt:

• Rubrik
  • Sidomeny
  • Sidfot
  • Produktsidor
  • Produktseriesidor
  • Kollektionslistsida
  • Artikelsidor

Dynamiska avsnitt

Du kan lägga till, ordna om och ta bort dynamiska avsnitt för att anpassa layouten av din hemsida. Varje tema har en unik uppsättning dynamiska avsnitt att välja mellan.

Simple inkluderar följande dynamiska sektioner:

• Blogginlägg
  • Kollektionslista
  • Utvald kollektion
  • Utvald banderoll
  • Bild med text
  • Bildspel
  • Utvald produkt
  • Nyhetsbrev
  • Karta
  • Rich text
  • Video
  • Anpassa HTML

Rubrik

Du kan lägga till företagets logotyp till butikens rubrik. Du kan använda en anpassad logotyp med Simple. Det bästa formatet är en .png-fil med en genomskinlig bakgrund. Logotyper bör vara 450 x 200 px. Du kan ändra storlek på logotypen genom att minska bredden.

För att ladda upp en anpassad logotyp:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på Sidhuvud.

4. Klicka på välj bild under Logotypbild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Ange logotypens bredd i fältet Anpassa logotypbredd (i pixlar).

2. Lägg till text som ska visas högst upp till höger i din header i området Slogan.

3. Klicka på Spara.

Sidomeny

Simple har ett sidofält som innehåller en navigeringsmeny:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på Sidofält.

4. Välj en sidofältsmeny från listan Meny.

5. Klicka på Spara.

Sidfot

Simple har en sidfot där du kan visa en navigeringsmeny, ett textområde och ett avsnitt för nyhetsbrevsregistrering. Som standard innehåller Simple ett startsideavsnitt:

• Länkar innehåller länkar från en navigeringsmeny.

Länkar

Med Simple kan du visa länkar i hemsidans sidfot.

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på Sidfot.

4. Klicka på Länkar.

5. Ange den text du vill visa över sidfotslänkarna i fältet Rubrik.

6. Välj en meny för sidfotslänkarna i listan Meny.

7. Klicka på Spara.

Nyhetsbrev

Med Simple kan du visa ett registreringsformulär för nyhetsbrev på din hemsida. Denna avsnittstyp inkluderar inga alternativ - lämna avsnittet som det är om du vill visa ett formulär för nyhetsbrevsregistrering. Du kan ta bort avsnittet från din hemsida om du inte vill visa ett formulär för nyhetsbrevsregistrering.

Personer som registrerar sig för att ta emot nyhetsbrev läggs till som kunder i din butik. Nyhetsbrevsavsnittet inkluderar en länk till din Kundsida på ditt administratörskonto. Du kan klicka på den här länken för att se en uppdaterad lista över dina kunder.

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på Sidfot.

4. Klicka på lägg till innehåll och sedan på nyhetsbrevsregistrering.

5. Klicka på Spara.

Text

Använd avsnittet Text för att tillhandahålla allt skriftligt innehåll du vill visa i din sidfot, eller för att bädda in sidor som du har skapat genom ditt Shopify-administratörskonto. Till exempel kan du visa kommande händelser genom att bädda in din bloggsida eller visa en sida med något av följande:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på Sidfot.

4. Klicka på lägg till innehåll och sedan på text.

5. Ange den text du vill visa över din rich text i fältet Rubrik.

6. Om du vill lägga till text anger du texten i textfältet. Klicka på ikonerna för fet eller kursiv stil för att formatera den markerade texten.

7. Klicka på Spara.

Produktsidor

I avsnittet Produktsidor kan du lägga till eller ta bort följande element:

• En kvantitetsväljare
  • Varumärket eller säljaren
  • Ikoner för social delning
  • Flikar i produktbeskrivningen
  • Bildzoom
  • En dynamisk kassaknapp
  • Produktrekommendationer

Du kan även ställa in placering av produktbeskrivningen.

Så här redigerar du inställningarna för produktsidor:

1. Välj Produktsidor i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Produktsidor.

4. Markera visa kvantitetsväljare för att visa en kvantitetsväljare.

5. Markera visa produktsäljare för att visa produktmärket eller säljaren. Du behöver lägga till en säljare till produkten för att kunna visa ett varumärkesnamn eller en säljare.

6. Markera aktivera produktdelning för att visa ikoner för delning till sociala medier.

7. Välj antingen till höger om bilder eller under bilder från rullgardinsmenyn Placering för att ställa in placering av produktbeskrivningen.

8. Gör följande för att använda flikar i din produktbeskrivning:

1. Markera visa en flik intill produktbeskrivningen. Detta visar din produktbeskrivning på en flik och ytterligare innehåll, till exempel en storlekstabell eller en returpolicy, på en andra flik.
    2. Klicka på välj sida under Flikars innehåll och välj en sida med innehåll som du vill visa på den andra fliken.
  9. Välj lightbox, zooma in eller ingen zoom från rullgardinsmenyn Zoomtyp för att välja typ av bildzoom för den framhävda bilden.

10. Markera visa dynamisk kassaknapp för att visa en dynamisk kassaknapp.

11. Klicka på Spara.

Lägga till eller ta bort produktrekommendationer

Du kan visa rekommenderade produkter på produktsidor för att underlätta för kunder att upptäcka andra produkter som kan intressera dem.

1. Välj Produktsidor i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på Produktrekommendationer.

3. Använd kryssrutan Visa dynamiska rekommendationer för att visa eller dölja produktrekommendationer på dina produktsidor.

4. Valfritt: Om du vill ändra den rubrik som visas ovanför de rekommenderade produkterna anger du en ny i fältet Rubrik.

5. Valfritt: Om du vill visa produktförsäljaren i produktrekommendationer väljer du Visa produktförsäljare.

6. Klicka på Spara.

Produktseriesidor

Du kan ställa in dina kollektionssidor för att låta kunder filtrera och sortera bland produkterna i kollektionen.

Så här ställer du in layouten för dina kollektionssidor:

1. Navigera till en kollektionssida i temaredigeraren.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på produktseriesidor.

4. Markera visa produktsäljare för att visa produktsäljaren.

5. Markera aktivera kollektionssortering för att visa en sorteringsmeny.

6. Markera aktivera taggfiltrering för att låta dina kunder filtrera kollektionen efter produkttagg.

7. Klicka på Spara.

Utvald kollektion

Med Simple kan du framhäva produkterna från en av dina kollektioner på din startsida. Du kan välja en rubrik och antalet rader som ska visas för den framhävda kollektionen på din startsida.

1. Klicka på Anpassa i området Simple.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Ange den text du vill visa över kollektionen i fältet Rubrik.

4. Välj en kollektion som ska visas från listan Kollektion. Upp till 50 produkter kommer att visas från den kollektion du väljer.

5. Välj antal rader som ska visas från listan Antal rader.

6. Klicka på Spara.

Utvald banderoll

Med Simple kan du lägga till en framhävd bannerbild på din startsida. Du kan också lägga till en rubrik och en bildlänk.

Så här lägger du till en utvald banner på din hemsida:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt.

4. Klicka på framhävd banner och sedan lägg till.

5. Skriv en rubrik för det här avsnittet i fältet Rubrik.

6. Klicka på välj bild under Bild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Gratisbilder för att välja en stockbild från Shopifys Burst-bildsamling. Härifrån kan du skriva in ett sökord eller bläddra i bildkategorierna. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Välj en sida i din butik som du vill att bilden ska länka till i fältet Bildlänk.

2. Klicka på Spara.

Bild med text

Med Simple kan du lägga till en bild med text som visas till höger eller vänster om bilden. Du kan även lägga till en knapp som länkar till en sida i din butik.

Du kan använda en bild med text för att marknadsföra en produkt eller kollektion, eller för att generera trafik till din bloggsida.

Att lägga till en bild med textavsnitt på din hemsida:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt.

4. Klicka på bild med text och sedan på lägg till.

5. Klicka på välj bild under Bild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Gratisbilder för att välja en stockbild från Shopifys Burst-bildsamling. Härifrån kan du skriva in ett sökord eller bläddra i bildkategorierna. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. I listan Layout väljer du om du vill att bilden ska visas till höger eller vänster om texten.

2. Ange en ny titel för det här avsnittet i fältet Rubrik.

3. Ange den text som du vill visa under rubriken i Textfältet.

4. Ange den text som du vill visa på knappen i fältet Knappetikett.

5. I fältet Knapplänk väljer du en sida i din butik som du vill att knappen ska länka till.

6. Klicka på Spara.

Bildspel

Du kan skapa ett bildspel på startsidan som visar upp till sex bilder.

Bildspel-avsnittet i temat Simple

Den rekommenderade storleken för bilder i ett bildspel är 1 280 x 460 px.

Bildspelsavsnittet innehåller följande inställningar:

• Bildhöjd - Ställ in bildspelets höjd. Du kan använda höjdinställningen anpassa efter första bilden för att basera bildspelets höjd på den första bildens höjd.
  • Automatisk rotation mellan bilder - Ställ in att bildspelet ska spelas upp automatiskt.
  • Byt bilder var - Välj hur ofta du ska byta bilder.
  • Övergångseffekt - Välj om du vill att bilderna ska rulla eller blekna.
  • Textstorlek - Ställ in storleken på texten i bildspelet.
  • Bild - Lägg till en bild i ditt bildspel.
  • Bildplacering - Välj den viktigaste delen av en bild och sätt den i fokus.
  • Opacitet för överlagring - Ställ in nyans för bildöverlagringen. En överlagring gör att dina bilder blir mörkare och kan göra överlagrad text mer lättläst.
  • Textfärg - Ställ in färgen på texten i bildspelet.
  • Textjustering - Justera texten i förhållande till bilderna.
  • Rubrik - Lägg till en rubrik i din bild.
  • Knappmärkning - Lägg till en knapp med en text på i ditt bildspel.
  • Bildlänk - Länka din knapp till en annan del av din webbutik.

Lägga till ett bildspel på din startsida:

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Bildspel.

3. Använd inställningarna för att anpassa ditt bildspel.

4. Klicka på Spara.

Nyhetsbrev

Du kan lägga till nyhetsbrevsregistrering på din startsida. Detta låter dig samla in kunders e-postadresser för e-postmarknadsföringskampanjer. Se Shopify-bloggen för mer information om e-postmarknadsföring.

Nyhetsbrevsavsnittet på en webbplats. Det finns ett fält för kunder att ange en e-postadress och en knapp som säger

Gör så här för att lägga till ett prenumerationsformulär för nyhetsbrev på din startsida:

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt> Nyhetsbrev.

4. Ange en rubrik för din nyhetsbrevsregistrering i Rubrik-fältet. Standardrubriken är "Prenumerera på vårt nyhetsbrev".

5. Ange en underrubrik till prenumerationsformuläret för ditt nyhetsbrev i fältet Undertext. Standardtexten är "Kampanjer, nya produkter och reor. Direkt till din inkorg.".

6. Klicka på Spara.

Rich text

Använd avsnittet Rich text för att tillhandahålla allt skriftligt innehåll du vill visa på din startsida, eller för att bädda in sidor som du har skapat genom din Shopify-adminsida. Till exempel kan du visa kommande händelser genom att bädda in din bloggsida eller visa en sida med något av följande:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt.

4. Klicka på rich text och sedan på lägg till.

5. Klicka på Rich text och ange din text i Textfältet om du vill lägga till text. Klicka på ikonerna för fet eller kursiv stil för att formatera den markerade texten.

6. Klicka på lägg till innehåll och sedan på sida om du vill framhäva en sida från din butik. Gå till rullgardinsmenyn och välj en startsida.

7. Ange den text du vill visa över din rich text i fältet Rubrik.

8. Klicka på Spara.

Video

Du kan lägga till en video som har laddats upp till YouTube eller Vimeo till din hemsida. Videor kan engagera kunder och generera intresse för ditt företag.

Så här lägger du till en video på din startsida:

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt> Video.

4. Ange en rubrik för din video i fältet Rubrik.

5. Ange delningslänken för ditt videoklipp i fältet Videolänk.

En delningslänk för YouTube ser ut så här: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. Du kan läsa om hur man kopierar en delningslänk för en YouTube-video i den här hjälpartikeln om YouTube.

En delningslänk för Vimeo ser ut så här: https://vimeo.com/281332510. Du kan läsa om hur man kopierar en delningslänk för en Vimeo-video i den här hjälpartikeln om Vimeo.

6. Klicka på Spara.

Anpassa HTML

I avsnittet Anpassad HTML kan du använda HTML-kod för att skapa anpassat innehåll till din startsida. Du kan till exempel använda HTML för att formatera textblock, skapa tabeller eller bädda in innehåll från en tredjepartswebbplats.

Lägg till anpassad HTML på din hemsida:

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt.

4. Klicka på Anpassad HTML > Lägg till i området Avancerad layout.

5. Klicka på Anpassad HTML och ange den HTML-kod som du vill lägga till på din startsida.

6. Klicka på Spara.

Temainställningar Du kan använda temainställningar för att anpassa färger och typografi i din webbutik. Du kan även skapa länkar till dina konton i sociala medier, redigera dina varukorgsinställningar och lägga till en Favicon.

Simple inkluderar följande temainställningar:

• Färger
  • Typografi
  • Varukorg
  • Navigering
  • Sociala medier
  • Favicon
  • Kassa

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Färger.

4. För varje innehållstyp klickar du på färgfönstret för att använda färgväljaren:

Färgväljaren i temaredigeraren

- Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. - Området Används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.

För att ställa in färgen till transparent, klicka på Ingen.

1. Klicka på Spara.

Typografi

Med Simple kan du ändra textstorlek och typsnitt i din butik.

Du kan ställa in teckensnittsstil och storlek på texten i din webbutik.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Typografi.

4. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren:

5. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

6. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

7. Om du vill ändra teckensnittet till en annan stil, så som fet eller kursiv, klickar du på Vanligt. Klicka sedan på den stil du vill använda och klicka på Välj:

Ett urval av typsnitt som finns tillgängliga i typsnittsväljaren

8. Klicka på Spara.

Sociala medier

Du kan lägga till knappar för delning på sociala medier för dina produkter och bloggposter och länkar till dina sociala medier-konton.

Så här anpassar du inställningarna för sociala medier:

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Sociala medier.

4. Klicka på välj bild eller se gratisbilder under Bilder för delning till sociala medier för att ladda upp en bild för delning till sociala medier.

5. Ange länkar till dina konton i de avsedda fälten för att lägga till länkar till dina sociala medier-konton under Sociala konton. Ange fullständiga länkar, till exempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

6. Klicka på Välj blogg under Sociala konton för att lägga till en Rich Site Summary eller RSS för en blogg.

Länkar till dina sociala medier-konton och blogg-RSS visas i webbutikens sidofält.

7. Markera en eller flera av kryssrutorna under Alternativ för delning för att lägga till knappar för social delning vid dina produkter och i bloggposter.

Du kan lägga till följande delningsknappar:

- Dela på Facebook - Tweet på Twitter - Pin på Pinterest (inte tillgänglig för delning av blogginlägg)

1. Klicka på Spara.

Observera: Om du vill visa knappar för delning till sociala medier på produktsidor och i bloggposter måste du också aktivera knapparna i avsnitten för de sidorna.

Delningsalternativ

Du kan också låta dina kunder dela innehåll från din webbutik till sina sociala medier-konton. Markera kryssrutorna för varje delningstyp du vill tillåta i avsnittet Delningsalternativ:

• Markera dela på Facebook för att aktivera delningsknappen för Facebook i produkter eller bloggposter.

• Markera Twittra på Twitter för att aktivera delningsknappen för Twitter i produkter eller bloggposter.

• Markera Pinna på Pinterest för att aktivera delningsknappen för Pinterest för produkter eller i blogginlägg.

Favicon

Du kan ladda upp en favoritikon, en "favicon", som kan hjälpa till att bygga webbutikens varumärke genom att visa din logotyp på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • intill webbutikens namn när den är ett bokmärke.

Så här laddar du upp en favicon:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Favicon.

4. Klicka på välj bild under Favicon-bild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Klicka på Spara.

Lägg till en rullgardinsmeny

Skapa menyer på navigeringssidan för att lägga till rullgardinsmenyer i din huvudmeny. Den här artikeln visar dig hur man gör det.

Bildtips

Rekommenderade typer av produktbilder för Simple

Bilder med högre upplösning ser mer polerade och professionella ut i Simple-temat, och vi rekommenderar därför att du använder bilder som är minst 1024 x 1024 px. Dina bilder kan vara som störst 2048 x 2048 px. Ju högre kvalitet, desto bättre eftersom att bilder automatiskt kommer att skalas ned vid behov.

Det optimala bredd-höjd-förhållandet för dina produktbilder är en kvadrat.

Helst bör dina bilder ha en matt bakgrundsfärg längs kanterna. En matt färg är enfärgad och utan skuggning eller markering. Alla bilder bör ha samma matta färg längs kanterna.

Ange en bild för bloggposter

Den första bilden i din bloggpost kommer att väljas som den framhävda bilden för bloggens landningssida. Klicka här för att lära dig hur man lägger till en bild i en bloggpost.

Ändra kreditkortsikonen längst ned på sidorna

Den här artikeln visar hur man lägger till kreditkort och tar bort vissa av dem eller alla.

Visa miniatyrbilder för videor i blogginlägg

Om du har laddat upp en video i ditt blogginlägg kan du lägga till en miniatyr av den videon i utdraget av ditt inlägg för att visa den på bloggens landningssida.