Lägg till sidor i din online-butik

Du kan lägga till bloggar i din online-butik och sedan posta på bloggarna för att uppdatera dina kunder om ditt företag eller produkter. Blogginlägg ger trafik till din webbplats på flera olika sätt:

• Förbättrar SEO för din butik.
  • Låter dig berätta historier som gör besökare till kunder.
  • Öka kundengagemanget.

Lägg till en blogg

Din online-butik har en standardblogg som heter News. Du kan behålla den här bloggen, eller du kan skapa din egen med ett eget namn.

Steg:

1. Ge din blogg en titel och välj sedan hur du vill hantera kommentarer.

2. Valfritt: Om du har skapat en anpassad mall för bloggarkan du välja en mall. Välj den mall du vill använda för bloggen i rullgardinsmenyn Mall. Alla inläggen i bloggen kommer att använda mallen.

3. Klicka på Spara blogg.

Nu när du har skapat din blogg kan du lägga till din blogg i din huvudnavigationsmeny.

Redigera ett bloggnamn

Steg:

1. Klicka på namnet på bloggen för att redigera.

2. På sidan Redigera blogg anger du det nya namn du vill ha för din blogg i fältet Titel.

3. Klicka på Spara.

Redigera sökmotorlistan för en blogg

Du kan redigera texten som visas i sökmotorresultaten för en blogg. Använd en beskrivande titel och beskrivning för att hjälpa nya kunder att hitta din online-butik och få dem att klicka på länken. Läs mer om sökmotoroptimering.

Du kan förhandsgranska bloggens sökmotorlista och göra ändringar för att hjälpa nya kunder att upptäcka din online-butik.

Steg:

1. Klicka på namnet på bloggen för att redigera.

2. I avsnittet Förhandsgranskning av sökmotorlista klickar du på Redigera SEO för webbplats.

3. Skriv in en beskrivande titel i fältet Sidtitel. Denna titel kommer att visas som en länk i sökmotorresultat. Du kan skriva upp till 55 tecken i titeln.

4. Ange en beskrivning för sökmotorlistningen. Se till att du inkluderar relevanta nyckelord för att hjälpa nya kunder att hitta din länk samt att inkludera ditt företagsnamn. Du kan ange upp till 320 tecken i beskrivningen.

Obs! Sidtitel och metabeskrivning har angivna teckenbegränsningar. Om du skriver in mer text, utöver teckengränsen, kommer din sidtitel och beskrivning förkortas i sökmotorresultaten. Läs mer om sökmotoroptimering.

1. I avsnittet URL och handle kan du redigera webbadressen. I de flesta fall behöver du inte göra ändringar i webbadressen. Om du gör ändringar, se till att du konfigurerar URL-omdirigeringar från den gamla webbadressen. En URL får inte innehålla några mellanslag. Handles används för temadesign.

2. Klicka på Spara.

Att ändra webbadressen för en blogg:

Du kan ändra webbadressen för din blogg i avsnittet Förhandsgranskning av sökmotor på sidan Redigera blogg. När du skapar en blogg genereras ett URL och ett alias automatiskt. Det kan hända att du vill ändra eller förkorta webbadressen, men i de flesta fall kan du lämna standardadressen som den är.

Att ändra webbadressen för en blogg:

1. På sidan Redigera blogg klickar du på Redigera SEO för webbplats för att öppna Förhandsgranskning av sökmotorlistan.

2. I Förhandsgranskning av sökmotorlista redigerar du URL och handtagsfält.

3. Om du vill att de gamla blogg-URL:erna ska omdirigera kunder till de nya URL:en, låter du alternativen för omdirigeringar vara markerade.

4. Klicka på Spara.

Länk till en extern blogg

Du kan lägga till en länk i din online-butiksnavigering för en blogg på en tredjepartsplattform såsom WordPress, Tumblr och Blogger. Länken kan visas i din huvudnavigering eller i en meny, beroende på vad du väljer. Du kan konfigurera menyer och länkar i Shopifys Navigeringsområde.

Steg:

1. Klicka på namnet på den meny där du vill lägga till länken.

2. Klicka på Lägg till menyalternativ, eller välj ett befintligt menyalternativ för att redigera.

3. Ange länknamnet, till exempel Blog, i fältet Namn.

4. Klistra in länken till din blogg i fältet Länk.

5. Klicka på Spara-menyn.