Att skriva ett blogginlägg

När du har skapat en blogg kan du börja skriva dina bloggposter. Dina inlägg kan innehålla både text och bilder. Du kan välja att publicera ett inlägg omedelbart, eller ange ett visst datum för publicering.

Lägg till ett inlägg på din blogg

Steg:

1. Ange en titel för ditt blogginlägg. Du måste ha en titel för att spara inlägget.
  2. Ange blogginläggets innehåll. Det här fältet använder RTF-redigeraren, så du kan formatera ditt inlägg. Du kan även lägga till en bild, bädda in en video eller annan media, eller infoga en länk.
  3. Välj inställningar för ditt blogginlägg:

• Författare: Välj namnet på den person som skriver posten i rullgardinsmenyn. Endast namnen på butiksägaren och personal visas i rullgardinsmenyn.
    • Blogg: Välj namnet på den blogg där inlägget ska publiceras. Om du inte vill publicera till en av dina befintliga bloggar kan du skapa en ny blogg i rullgardinsmenyn.
  4. Valfritt: Visa en bild på bloggens startsida. I avsnittet Utvalda bilder. klicka på Ladda upp bild och välj sedan en bild att ladda upp.

5. Valfritt: Inkludera ett utdrag från ditt blogginlägg på bloggens startsida.

6. Valfritt: Lägg till taggar i dina blogginlägg för att sortera dem i kategorier eller efter ämne. Kunder kan klicka på taggarna för att hitta andra blogginlägg i samma kategori. När en kund söker efter en tagg i din webbutik kommer matchande blogginlägg visas i sökresultaten. Ange taggar, separerade med kommatecken, i fältet Tags (taggar). Taggar kan ha upp till 255 tecken.

7. Alternativ: Om du har skapat en anpassad mall för blogginlägg kan du välja en mall. I rullgardinsmenyn Mall väljer du den mall du vill använda för inlägget.

8. Valfritt: Redigera sökmotorlistan för ditt blogginlägg i avsnittet Förhandsgranskning av sökmotorer.

9. Blogginlägg är dolda som standard och visas inte i din online-butik. Om du är redo att publicera inlägget, välj Synligt i avsnittet Synlighet, eller ange ett visst publiceringsdatum för inlägget. Du kan när som helst redigera eller ta bort ett publicerat blogginlägg.

10. Klicka på Spara.

Redigera ett blogginlägg

Du kanske vill redigera ett befintligt blogginlägg för att ändra innehållet, publiceringsdatumet, författaren eller andra blogginläggsuppgifter.

Steg:

Dölj ett blogginlägg

Steg:

Radera ett blogginlägg

Steg:

Lägg till en bild i ett blogginlägg

Att lägga till bilder i ditt blogginlägg kan göra inlägget mer engagerande. Du kan lägga till bilder som du har laddat upp till Shopify, inklusive produktbilder, eller ladda upp en ny bild till inlägget. Den bästa filtypen för bloggposter är JPEG.

Steg:

Visa ett utdrag ur ett blogginlägg

Du kan visa utdrag från ett blogginlägg på bloggens landningssida. Beroende på vad ditt tema stöder kan du kanske inkludera bilder, textformatering och länkar i ditt utdrag. Om du inte lägger till ett bloggutdrag, visas istället en del av blogginlägget utan bilder, formatering eller länkar.

Steg:

Lägg till taggar i ett blogginlägg:

Du kan använda taggar för att sortera dina blogginlägg i kategorier eller efter ämne. Du kan till exempel lägga till en tagg till alla inlägg som handlar om sommar för att skapa en summer kategori. Kunder kan klicka på taggarna för att hitta andra blogginlägg i samma kategori. När en kund söker efter en tagg i din online-butik kommer matchande blogginlägg visas i sökresultaten.

Steg:

Redigera sökmotorlistan för ett blogginlägg

Du kan redigera den text som visas i sökmotorresultaten för ett blogginlägg. Beskrivande titlar och beskrivningar kan hjälpa nya kunder att hitta din online-butik och övertyga dem om att klicka på länken. Läs mer om sökmotoroptimering.

Du kan förhandsgranska bloggens sökmotorlista och göra ändringar för att hjälpa nya kunder upptäcka din online-butik.

Steg:

Att ändra webbadressen för en blogg:

Du kan ändra webbadressen till ditt blogginlägg i avsnittet Förhandsgranskning av sökmotorlistning. När du skapar ett blogginlägg genereras en webbadress och ett handtag automatiskt. Det kan hända att du vill ändra eller förkorta webbadressen, men i de flesta fall kan du lämna standardadressen som den är.