Migrera din IP-adress

Dina kunder kommer inte att kunna besöka din webbutik om du har domäner som pekar mot en felaktig IP-adress. Kontrollera butikens domäninställningar för att säkerställa att status för alla dina domäner visar Ansluten eller Konfigurerar.

För varje domän som har en annan status måste du göra vissa justeringar av domänleverantörens inställningar för att peka mot Shopifys IP-adress, 23.227.38.65, och till shops.myshopify.com för eventuella underdomäner.

Därför behöver du göra detta

Dina kunder kommer inte att kunna besöka din butik om du inte uppdaterar domänens DNS-inställningar för var och en av dina underdomäner och din rotdomän. Din domänleverantör kan inte uppdatera IP-adresser automatiskt.

Beroende på din kunskap om domäner kan du även:

• Vända dig till din domänleverantör för hjälp
  • Göra ändringar i DNS själv

Observera: Det kan ta upp till 72 timmar innan ändringarna av DNS-inställningarna träder i kraft.

Vända dig till din domänleverantör för hjälp

Kontakta din domänleverantör och be dem att göra följande ändringar:

• OBS! Säkerställ att A-posten för din rotdomän pekar mot Shopifys IP-adress: 23.227.38.65

• Om du använder underdomäner måste du uppgradera domänens DNS-post för att använda en ALIAS- eller CNAME-post för att peka till shops.myshopify.com.

Göra ändringar i DNS själv

Steg:

1. Logga in på ditt domänkonto hos din tredjepartsleverantör.

Du kan filtrera din e-post och leta specifikt efter din domänleverantörs namn och se de äldsta e-postmeddelandena om du behöver se dina inloggningsuppgifter. De skickade förmodligen inloggningsuppgifterna till dig i samband med att du köpte domänen.

2. Öppna domänens DNS-poster.

3. I fältet A-post anger du Shopifys IP-adress: 23.227.38.65.

4. Skapa en ALIAS- eller CNAME-post som pekar dina rot-underdomäner till shops.myshopify.com.

5. Spara dina inloggningsuppgifter.