Hantera din domän i Shopify

Du hanterar alla dina domäninställningar på sidan Domäner på ditt Shopify-administratörskonto.

Ställ in din huvuddomän

I Shopify är en huvuddomän det domännamn som kunderna ser i adressfältet medan de tittar på din webbutik. Du kan använda din rotdomän eller en underdomän som din huvuddomän, men du kan bara ha en huvuddomän.

Som standard ser din huvuddomän, känd som din .myshopify.com-URL, s¨å här your-store-name.myshopify.com. Din myshopify.com används för att logga in på din butik och identifiera ditt konto när du kontaktar supporten.

När du registrerar dig för Shopify väljer du en .myshopify.com-URL. Innan du väljer din .myshopify.com måste du bekräfta att du har stavat det korrekt. Du kan inte ändra din .myshopify.com-URL men du kan köpa ett anpassat domännamn via Shopify eller från en tredjeparts domänregistrator, som du då kan göra till din huvuddomän.

Du väljer primär domän från sidan Domäner på ditt Shopify-administratörskonto.

Innan du anger en huvuddomän ska du säkerställa att du:

Observera: Se till att dina domäner har statusen OK innan du väljer och konfigurerar din huvuddomän. Ändringar av en domän tar cirka 4 timmar innan de träder i kraft.

Steg:

1. I avsnittet Huvuddomän klickar du på Ändra huvuddomän.

2. Välj domänen du vill ställa in som din huvuddomän.

3. Klicka på Spara.

Huvuddomänen som du ställer in visas i ditt skyltfönster.

Ta bort en tredjepartsdomän

1. Från din Shopify-administratör går du till webbutik > domäner.
  2. I avsnittet Tredjepartsdomäner väljer du domänen som du vill ta bort.
  3. Gör något av följande beroende på vilken plan ditt konto är aktiverat för:

1. Klicka på Ta bort om ditt konto finns med i Basic Shopify-planen.
    2. Klicka på Hantera > Ta bort om ditt konto har Shopify-planen eller högre.
  4. Klicka på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort och koppla bort den här domänen.

Om du väljer att använda det domännamnet för din Shopify-butik igen kan du lägga till det i ditt Shopify-administratörskonto.

Om du planerar att stänga din butik och flytta din domän till en ny plattform bör du vara medveten om att Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) fortsätter gälla på din domän i 90 dagar efter det att du stängt din butik, för att säkerställa säkerheten för din och dina kunders information.

Ta bort en Shopify-hanterad domän

Om du inte längre vill att en specifik Shopify-hanterad domän ska vara ansluten till din Shopify-butik behöver du kontakta supporten för att ta bort den. När du tar bort eller kopplar ifrån en Shopify-hanterad domän kan du inte hantera inställningarna med hjälp av Shopify-administratören.

Din .myshopify.com-URL är inte en Shopify-hanterad domän. Dessa webbadresser kan inte tas bort eller ändras.

Omdirigera en domän

Om ditt konto har Shopify-planen eller högre, och du har flera anpassade domäner för din butik, bör dessa domäner antingen omdirigeras till din huvuddomän eller användas för att riktas till ett specifikt land eller en specifik region som använder internationella domäner. Om du inte omdirigerar din domän kan sökmotorer indexera din webbplats som ett duplikat innehåll vilket kan påverka din upptäckbarhet och SEO.

Du kan inte använda internationella domäner om ditt konto finns med i Basic Shopify-planen, men du bör fortfarande verifiera att alla anpassade domäner som är kopplade till din butik omdirigeras till den primära domänen.

Varning! Om du har några applikationer som är beroende av att dessa domäner inte omdirigeras ska du prata med apputvecklaren innan du gör denna ändring.

Omdirigera en domän för Shopify-planen eller högre

1. Från din Shopify-administratör går du till Webbutik > Domäner.
  2. Klicka på Hantera intill domänen som du vill omdirigera.
  3. Välj Omdirigera till primär domän.

Omdirigera en domän för Basic Shopify-planen

1. Från din Shopify-administratör går du till Webbutik > Domäner.
  2. I avsnittet Huvuddomän klickar du på Aktivera omdirigeringar.
  3. Klicka på Aktivera omdirigeringar igen.