Internationella domäner

En regional domän eller subdomän är en URL som är specifik för ett land eller en region. Dessa typer av domäner kallas också internationella domäner. Du kan använda internationella domäner för att visa din webbutik på de språk och valutor som är specifika för vissa länder eller regioner. Du kan använda internationella domäner med både Shopify-hanterade domäner och tredjeparts domäner. Du måste ha Shopify-planen eller högre för att kunna använda internationella domäner.

Du kan använda både toppdomäner och subdomäner när du skapar landsspecifika eller regionspecifika domäner. Du kan till exempel använda your-shop-name.com i USA, där din webbutik visas på engelska och visar priser i USD. I Frankrike, där din webbutik visas på franska och priserna visas i EUR, kan du använda your-shop-name.fr eller fr.your-shop-name.com. Internationella domäner förbättrar lokaliserade shoppingupplevelser och hjälper till med försäljning internationellt.

Det kan finnas begränsningar eller krav för specifika länder eller regioner när du använder en toppdomän som du köper från Shopify. Till exempel, för att kunna använda en .ca-domän för Kanada måste du uppfylla vissa krav på bosättning och företagsregistrering. Om du inte uppfyller dessa krav kan du använda subdomäner eller köpa en toppdomän från en tredjeparts domänleverantör och ansluta den till Shopify.

Obs! Internationella domäner är inte tillgängliga för butiker i Shopify Lite-planen eller i Basic Shopify-planen.

Krav vid konfigurering av internationella domäner

Överväg följande när du konfigurerar internationella domäner:

• För att kunna använda internationella domäner måste du ha Shopify-planen, Advanced Shopify-planen eller Shopify Plus-planen.
  • För att skapa internationella domäner för din butik måste du lägga till och ansluta en domän för varje region eller land där du vill erbjuda en lokal shoppingupplevelse.
  • Domänerna eller subdomänerna måste vara specifika för ett land eller en region, till exempel johnsapparel.de för Tyskland. Du måste dock använda anpassade domäner. Du kan inte använda din standarddomän myshopify.com.
  • Subdomäner måste använda landskoder med två bokstäver. Om du till exempel för närvarande säljer i USA med hjälp av johnsapparel.com och vill expandera till Australien, så använder du au.johnsapparel.com.
  • Du måste sälja i flera valutor med hjälp av Shopify Payments för att kunna använda internationella domäner.
  • Om du säljer på flera språk genom internationella domäner så måste du använda en översättningsapp som stöds.

Konfigurera en internationell domän

1. Från din Shopify-administratör går du till webbutik > domäner.
  2. Klicka på Hantera bredvid domänen eller underdomänen som du vill anpassa.
  3. För icke-primära domäner väljer du Omdirigera inte till den primära domänen för att se alternativen för domänhantering.
  4. Välj de språk och land eller region som du vill koppla till den specifika domänen.
  5. Klicka på Spara.

Ställ in internationell inriktning i Google Search Console

Med internationell inriktning, även känd som geografisk inriktning, kan du visa rätt version av din butik för lokala kunder i ett specifikt land eller en region. Om du till exempel endast säljer till kunder i USA kan du ställa in din butiks målland till USA. Du kan ställa in ett målland eller en målregion för var och en av butikens domäner eller subdomäner i Google Search Console.

Om du använder Shopify-planen eller högre och använder internationella domäner för att sälja till flera länder eller regioner ska du verifiera var och en av dina domäner i Google Search Console. Om du vill ställa in mållandet eller -regionen för varje butik i Google Search Console, går du till Äldre verktyg och rapporter > Internationell inriktning. Om du vill ha mer information om hur du ställer in internationell inriktning i Google Search Console, hänvisa till Google Search Console Hjälpcenter.

Obs! Om du inte har verifierat din domän eller skickat in din webbplatskarta till Google Search Console slutför du dessa steg innan du ställer in internationell inriktning.

Vanliga frågor om internationella domäner

Måste jag köpa regionala domäner för varje land eller region?

Nej, du kan använda subdomäner på din huvuddomän för varje land eller region. Till exempel, om din huvuddomän är your-store-name.com kan du skapa en domän för Kanada som ca.your-store-name.com eller köpa och använda your-store-name.ca.

Hur påverkar internationella domäner SEO-resultat?

Hreflang-taggar och webbplatskartor ställs in automatiskt för varje domän. Dessa element gör att sökmotorer kan returnera sökresultat med domäner som är specifika för köparens region eller land. Skicka in en webbplatskarta för varje internationell domän som du konfigurerar.

Kommer mina kunder automatiskt omdirigeras till rätt landsspecifik eller regionspecifik domän?

Nej, Shopify dirigerar inte automatiskt kunder till sin landsspecifika eller regionspecifika domän baserat på deras IP-adress eftersom det kan orsaka problem med SEO. Se Googles rekommendation för ytterligare information.

Kan mina kunder växla mellan språk och valutor om de inte har standardinställningen som förval?

Ja. För att ge dina kunder möjligheten att byta mellan språk och valutor måste du lägga till språk- och valutaväljare i ditt tema. Ditt tema kan ha en inbyggd valuta och språkväljare. Om du använder Shopifys Geolocation-app kan du lägga till väljare och rekommendationer för dina kunder baserade på IP-adresser.

Kan jag tilldela flera länder eller regioner och valutor till en domän?

Nej, du kan bara ha ett land eller en region och valuta tilldelad till varje domän. Om ett land eller en region tilldelas till en domän kan du inte tilldela det landet eller den regionen till en annan domän.

Ska jag lägga till varje språk i en domän?

Nej, skapa bara domäner för de språk som du tror att dina viktigaste kunder kommer att använda. Om du lägger till för många språk som inte är relevanta för en domän kan det påverka dina SEO-placeringar negativt.

Varför visas min butik bara på ett enda språk när jag har lagt till domäner och tilldelat dem språk?

Du måste använda en tredjepartsapp som stöds för att översätta innehållet i din butik tillsammans med Shopifys funktion för flera språk. Internationella domäner kommer inte att översätta innehållet åt dig.

Relaterade länkar