Internationella domäner

En regional domän eller en subdomän är en URL som är specifik för en region eller ett land. Dessa typer av domäner kallas också internationella domäner. Om du vill sälja till köpare i flera länder kan du använda internationella domäner för att visa din webbutik på det språk som är specifikt för varje region eller land och visa priserna i den lokala valutan. Du kan använda internationella domäner med både Shopify Managed Domains och tredjepartsdomäner.

Du kan använda både toppdomän och subdomän när du skapar domäner specifikt för region eller land. Du kan till exempel använda your-shop-name.com i USA där din webbutik visas på engelska och priser visas i USD. I Frankrike kan du använda your-shop-name.fr eller fr.your-shop-name.com där din webbutik visas på franska och visar priser i euro. Det förbättrar den lokala shoppingupplevelsen och hjälper till med internationell försäljning.

Det kan finnas begränsningar eller krav för specifika regioner eller länder när du använder en toppdomän som du köper från Shopify. Till exempel, för att kunna använda en .ca-domän för Kanada måste du uppfylla vissa krav på bosättning och företagsregistrering. Om du inte uppfyller dessa krav bör du använda underdomäner eller köpa en toppdomän från en tredjepartsdomänleverantör och ansluta den till Shopify.

Obs! Internationella domäner är inte tillgängliga för butiker i Shopify Lite-planen eller i Basic Shopify-planen.

Krav vid konfigurering av internationella domäner

Överväg följande när du konfigurerar internationella domäner:

• För att skapa internationella domäner för din butik måste du lägga till och ansluta en domän för varje region eller land där du vill erbjuda en lokal shoppingupplevelse.
  • Domäner eller subdomäner måste vara specifika för en region eller ett land, till exempel johnsapparel.de för Tyskland. Du måste hur som helst använda anpassade domäner. Du kan inte använda din standarddomän för myshopify.
  • Subdomäner måste använda landskoder med två bokstäver. Om du till exempel för närvarande säljer i USA med hjälp av johnsapparel.com och vill expandera till Australien, så använder du au.johnsapparel.com.
  • Du måste sälja i flera valutor med hjälp av Shopify Payments för att kunna använda internationella domäner.
  • Om du säljer på flera språk genom internationella domäner så måste du använda en översättningsapp som stöds.

Konfigurera en internationell domän

1. Från din Shopify-administratör går du till webbutik > domäner.
  2. Klicka på Hantera bredvid domänen eller underdomänen som du vill anpassa.
  3. För icke-primära domäner väljer du Omdirigera inte till den primära domänen för att se alternativen för domänhantering.
  4. Välj språk och region eller land som du vill ska kopplas till den specifika domänen.
  5. Klicka på Spara.

Vanliga frågor om internationella domäner

Behöver jag köpa landsspecifika domäner för varje region eller land?

Nej, du kan använda subdomän för din huvuddomän för varje land eller region. Till exempel, om din huvuddomän är your-store-name.com kan du skapa en domän för Kanada som ca.your-store-name.com eller köpa och använda your-store-name.ca.

Hur påverkar internationella domäner SEO-resultat?

Hreflangs-taggar och webbplatskartor ställs in automatiskt för varje domän. Dessa element gör att sökmotorer kan returnera sökresultat med domäner som är specifika för köparens region eller land. Skicka in en webbplatskarta för varje internationell domän som du konfigurerar.

Kommer mina kunder automatiskt vidarebefordras till rätt landsspecifik domän?

Nej, Shopify dirigerar inte automatiskt kunder till sin landsspecifika domän baserat på deras IP-adress eftersom det kan orsaka problem med SEO. Se Googles rekommendation för mer information.

Kan mina kunder växla mellan språk och valutor om de inte har standardinställningen som förval?

Ja. För att ge dina kunder möjligheten att byta mellan språk och valutor måste du lägga till språk- och valutaväljare i ditt tema. Ditt tema kan ha en inbyggd valuta och språkväljare. Om du använder Shopifys Geolocation-app kan du lägga till väljare och rekommendationer för dina kunder baserade på IP-adresser.

Kan jag tilldela flera regioner eller länder och valutor till en domän?

Nej, du kan bara ha en region eller ett land och en valuta tilldelad för varje domän. När en region eller ett land har tilldelats en domän kan du inte tilldela den regionen eller landet en annan domän.

Ska jag lägga till varje språk i en domän?

Nej, skapa bara domäner för de språk som du tror att dina viktigaste kunder kommer att använda. Om du lägger till för många språk som inte är relevanta för en domän kan det påverka dina SEO-placeringar negativt.

Varför visas min butik bara på ett enda språk när jag har lagt till domäner och tilldelat dem språk?

Du måste använda en tredjepartsapp som stöds för att översätta innehållet i din butik tillsammans med Shopifys funktion för flera språk. Internationella domäner kommer inte att översätta innehållet åt dig.

Relaterade länkar