URL-omdirigeringar

URL-omdirigeringar kan användas för att dirigera om trafik från en webbsida till en annan. När du ändrar en URL i din Shopify-butik kan du skapa en URL-omdirigering så att dina kunder fortfarande kan hitta vad de letar efter.

Om du till exempel tar bort en produkt kan du konfigurera en URL-omdirigering så att om kunderna anger webbadressen för den produkten, så dirigeras de om till en liknande produkt i din butik.

Skapa URL-omdirigering

Steg:

1. Fr```ån din Shopify-admin, gå till Online-butik > Navigering.

2. Klicka på Vidarebefordra URL.

3. Klicka på Lägg till URL-omdirigering.

4. I Omdirigera till anger du den gamla URL som du vill omdirigera besökare från. Endast trasiga URL:er bör omdirigeras. Om den gamla URL:en fortfarande läser in en webbsida kommer omdirigeringen inte att fungera.

Obs! Du kan inte omdirigera URL:er som börjar med följande prefixer: /apps, /application, /cart, /carts, /orders, /shop, eller /services.

1. I Omdirigera till, ange den nya URL som du vill omdirigera besökare till. Om du vill omdirigera till butikens hemsida anger du /.

Obs! Ny URL kan antingen vara en relativ webbadress (till exempel, /collection/shirts) eller en fullständig URL (till exempel, http://www.example.com/collection/shirts). Om du vill omdirigera trafik i din huvuddomän använder du en relativ URL. Om du vill omdirigera utanför din huvuddomän använder du en fullständig URL.

1. Klicka på Lägg till.

Hantera dina URL-omdirigeringar

Du kan hantera din URL-omdirigeringslista på följande sätt:

• Filtrera URL-omdirigeringar efter datum
  • Redigera URL-omdirigeringar
  • Importera dina URL-omdirigeringar
  • Importera URL-omdirigeringar
  • Radera URL-omdirigeringar individuellt
  • Radera många URL-omdirigeringar samtidigt

Filtrera URL-omdirigeringar efter datum

Steg:

1. Klicka på Filter.
  2. Klicka på Välj ett filter i rullgardinsmenyn. Klicka sedan på Datum tillagt.
  3. Klicka på Välj ett värde och välj om du vill söka före eller efter ett datum.
  4. Ange datumet.
  5. Klicka på Lägg till filter.

Redigera URL-omdirigeringar

Steg:

1. Klicka på den URL-omdirigering du vill redigera.
  2. Ange ändringarna.
  3. Klicka på Spara omdirigering.

Importera dina URL-omdirigeringar

Steg:

1. Klicka på Exportera.
  2. Välj vilka omdirigeringar du vill exportera.
  3. Välj vilken typ av CSV-fil du vill exportera.
  4. Klicka på Exportera objekt.

Importera URL-omdirigeringar

För att importera dina befintliga URL-omdirigeringar:

1. Klicka på Importera.
  2. Klicka på Välj fil och välj en CSV-fil.
  3. Klicka på Ladda upp fil.
  4. Granska importen.
  5. Klicka på Importera omdirigeringar.

Obs! Du kan ladda ner och visa ett prov på CSV-fil för en omdirigering av URL för att använda som en mall.

Radera URL-omdirigeringar individuellt

Steg:

1. Klicka på den URL-omdirigering du vill radera.
  2. Klicka på Åtgärder:
  3. Klicka på Radera valda omdirigeringar.
  4. Klicka på Ta bort för att bekräfta ditt beslut.

Radera många URL-omdirigeringar samtidigt

Du kan radera flera URL-omdirigeringar på en gång genom att använda knappen Åtgärder. Läs mer om hur du använder Bulk-åtgärder.