Att konfigurera inställningarna för din online-butik

Du kan redigera titeln och metabeskrivningen av din online-butik, lägga till spårningskoder eller aktivera en lösenordssida eller kassaskydd på sidan Inställningar.

Redigera titeln och metabeskrivningen

Du kan konfigurera sidtitel och metabeskrivning för din online-butik på webbsidan. Dessa kommer att visas i sökmotorresultaten. Använd beskrivande text och nyckelord för att förbättra sökmotorns rankning för din online-butik. Läs mer om sökmotoroptimering.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbutik > Inställningar.

2. Ange en titel och metabeskrivning för din butik, enligt bästa SEO-praxis.

3. Klicka på Spara.

Att lägga till spårningskoder

Du kan spåra besökare i din butik med Google Analytics och du kan använda Facebook Pixel för att hjälpa dig att skapa annonskampanjer för nya kunder. På sidan Inställningar kan du lägga till din Google Analytics- och Facebook Pixel-kontoinformation så att din online-butik sparar relevanta uppgifter.

Läs mer om hur du konfigurerar Google Analytics.

Läs mer om hur du konfigurerar Facebook Pixel.

Aktivera eller inaktivera lösenordssidan

Du kan begränsa kundernas tillgång till din online-butik genom att aktivera lösenordssidan. Lösenordssidan är en startsida som lägger till lösenordsskydd i din online-butik. Du kan skapa ett lösenord och endast lämna ut det till de kunder som du vill ska kunna besöka din butik.

Läs om hur du aktiverar, inaktiverar och anpassar lösenordssidan i Lösenordsskydd för din online-butik.

Aktivera eller inaktivera reCAPTCHA v3 för kontaktformulär

Googles reCAPTCHA v3 används på webbutikens kontaktformulär och bloggkommentarer för att minimera inkommande skräppost för handlare. Detta är ett lager ovanpå nuvarande Captcha som analyserar webbplatsens beteende för besökaren för att blockera skräppost från botar och minskar friktionen för verkliga användare genom att eliminera captcha-kontroller. Den här funktionen är aktiverad som standard i alla Shopify-butiker.

När reCAPTCHA v3 är aktiverat är reCAPTCHA-logotypen synlig i det nedre högra hörnet på alla butikssidor. Detta beror på att hela webbplatsbesöket spåras och besökare måste meddelas av juridiska skäl.

reCAPTCHA-logotyp

I Shopify-admin går du till Webbutik > Preferenser och avmarkera sedan rutan märkt Aktivera Google reCAPTCHA på butikens kontaktsidor.

Om du vill aktivera reCAPTCHA v3 senare kan du gå tillbaka till Webbutik > Preferenser och markera kryssrutan igen.

Om du vill veta mer om redigering av reCAPTCHA v3 i teman, besök Shopify.dev.

Aktivera reCAPTCHA för kassaskydd