Stängt för semester

Även om Shopify inte har en semesterinställning finns det två sätt att tillfälligt stänga din butik för allmänheten.

Tillfällig lösning: Lösenordsskydda din butik

Om du tillfälligt vill stoppa besökare från att komma in på din butik kan du lösenordsskydda din online-butik. Lösenordsskydd innebär att kunder utan lösenord inte kommer kunna:

• Gå till din webbplats
  • Visa produkter
  • Slutförda beställningar

När en kund navigerar till din webbplats kommer de att se en lösenordssida och ett meddelande som förklarar varför butiken tillfälligt är stängd:

Lösenordssidan

Läs om hur du aktiverar och anpassar lösenordssidan i Lösenordsskydd för din online-butik.

Långsiktig lösning: Pausa din butik

Om du pausar din butik inaktiveras kassan men din butik är fortfarande online och tillgänglig för besökare. Du kan pausa din butik från inställningarna för Plan och behörighet eller Konto i din Shopify-administratör. Om du pausar din butik sänks prenumerationsavgiften.

Lär dig hur du pausar din butik i Att pausa eller stänga din butik.