Webbutikens hastighet

Din webbutiks hastighet är den tid det tar för de olika sidorna i din butik att laddas.

I det här avsnittet

Varför är hastighet viktigt?

Din webbutiks hastighet påverkar shoppingupplevelsen för dina kunder, din konverteringskurs och din butiks synlighet.

Upplevelse och konvertering

Om din webbutik är snabb kan en kund med långsam telefon och dålig mobilanslutning ha en positiv köpupplevelse. En långsammare butik kanske inte är lika tillgänglig eller användarvänlig.

När en användare inte kan navigera smidigt i din webbutik, eller dina sidor laddas långsamt, är de mer benägna att lämna innan de köper något. Du kan förbättra dina kunders upplevelse och konverteringskurs samtidigt genom att fokusera på hastigheten i din webbutik.

Synlighet

Sökmotorer såsom Google använder sidohastighet som en rankningsfaktor. Om dina webbutikssidor är långsamma kan de rankas lägre, även om din butik annars är optimerad för sökmotorer.

Webbutikens funktioner jämfört med hastighet

Din webbutik består av en uppsättning funktioner, till exempel temakod, appar, bilder, videoklipp, karuseller, instagramflöden och analyser. Dessa funktioner kan bidra till din övergripande kundupplevelse och utöka kapaciteten i din webbutik.

Varje funktion som du lägger till i din webbutik behöver nätverks-och maskinvaruresurser för att fungera. Vissa funktioner behöver mer resurser än andra. Om du lägger till en ny funktion kan det ha en märkbar inverkan på hastigheten i din webbutik.

När du överväger att lägga till en funktion i din butik bör du väga fördelarna med funktionen mot dess inverkan på butikens hastighet. Du kan behöva göra vissa hastighetskompromisser för att skapa en användarupplevelse som leder till mer försäljning.

Ställ dig själv följande frågor när du överväger funktioner för din butik:

• Vad hjälper kunderna att fatta beslutet om att köpa från butiken?

Fundera till exempel på om dina kunder föredrar en enkel hemsida med länkar till detaljrika produktsidor eller en mer kraftfull hemsida där de snabbt kan se och köpa produkter.

• Vilken funktionalitet ska finnas högst upp på sidan för att driva konverteringen?

Till exempel, varumärkeselement, utvalda bilder och en varukorg i kassan är alla funktioner som kan påverka prestandan men öka konverteringen.

• Vilken funktionalitet kan läsas in senare när kunderna scrollar ner på sidan?

Till exempel så behöver inte analyser och produktomdömen laddas omedelbart när en kund besöker din butik. Du kan behöva rådfråga dina tema- eller apputvecklare för att förstå om en funktion laddas direkt.

Utforska din hastighet för webbutik

Du kan se hur din butik står sig jämfört med branschstandard och andra Shopify-butiker som liknar din genom att titta på rapporten Webbutikens hastighet. Läs mer om rapporten.

Du kan även utforska faktorer som påverkar din webbutiks hastighet och hur du åtgärdar dem.