Lägga till nyhetsbrevsregistrering

Du kan samla in kunders e-postadresser till e-postmarknadsföring om du lägger till nyhetsbrevsregistrering till din webbutik. Se Shopify-bloggen för mer information om e-postmarknadsföring.

Ett registreringsformulär för nyhetsbrev i en webbutik

Du kan använda en Shopify-app för att skicka marknadsföringsmeddelanden via e-post även om du inte kan skicka e-post till kunder via Shopify-administratörskontot. Appar för e-postmarknadsföring fungerar vanligtvis genom att synkronisera dina Shopify-kunders data med en e-postmarknadsföringstjänst från en tredje part. Du kan söka i Shopify App Store efter appar som är avsedda för e-postmarknadsföring. När du har valt en app följer du appens instruktioner för att skicka nyhetsbrev till de e-postadresser du erhåller genom nyhetsbrevsregistreringen.

Ställ in en e-postmarknadsföringskampanj

Du kan konfigurera en e-postmarknadsföringskampanj.

Steg:

1. Lägg till ett ett avsnitt för nyhetsbrevsregistrering i din webbutik. Genom ett nyhetsbrev samlar du in e-postadresser från dina kunder och lagrar dem under fliken Har samtyckt till marknadsföring på sidan Kunder i Shopify-administratörskontot.

2. Installera en e-postmarknadsföringsapp från Shopify App Store.

3. Följ instruktionerna för e-postmarknadsföringensappen, för att synkronisera den med din lista över kunder som lägger till deras e-post i ditt avsnitt för registrering av nyhetsbrev. Om ditt tema inte har ett e-postregistreringsformulär, använd då en e-postmarknadsföringsapp som kan lägga till en i din butik.

4. Använd e-postmarknadsföringsappen för att skapa och skicka nyhetsbrev till dina kunder.

Lägga till ett avsnitt för nyhetsbrevsregistrering i din webbutik

Alla Shopifys gratisteman har ett avsnitt för nyhetsbrevsregistrering som du kan lägga till på din startsida. Du kan använda en e-postmarknadsföringsapp för att lägga till ett registreringsformulär om ditt tema inte tillhandahåller ett.

Steg:

1. Hitta det tema som du vill redigera och klicka på Anpassa.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt.

4. Klicka på Nyhetsbrev > Lägg till i området Kampanjer.

5. Markera Visa header för att visa headertexten i ditt nyhetsbrevavsnitt.

6. Ange headertexten i fältet Header. Till exempel kan du skriva "Prenumerera på vårt nyhetsbrev".

7. Klicka på Spara.