Temainställningar för Debut

Temainställningar Du kan använda temainställningar för att anpassa färger och typografi i din webbutik. Du kan även skapa länkar till dina konton i sociala medier, redigera dina varukorgsinställningar och lägga till en Favicon.

Debut innehåller följande temainställningar:

• Färger
  • Typografi
  • Sök
  • Sociala medier
  • Favicon
  • Kassa

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Bredvid Debut klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Färger.

4. För varje innehållstyp klickar du på färgfönstret för att använda färgväljaren. Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. Området Används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.

För att ställa in färgen till transparent, klicka på Ingen.

5. Klicka på Spara.

Typografi

Du kan ställa in teckensnittsstil och storlek på texten i din webbutik.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Bredvid Debut klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Typografi.

4. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren.

5. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

6. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

7. Om du vill ändra teckensnittet till en annan stil, såsom fet eller kursiv, klickar du på Vanligt. Klicka sedan på den stil du vill använda och klicka på Välj.

8. Klicka på Spara.

Sök

Debut har en förutsägande sökfunktion som visar produktförslag när kunderna väljer att skriva i sökfältet. Produktförslagen kan hjälpa kunderna att formulera och förfina sina sökfrågor och ge dem nya sätt att utforska en webbutik. Funktionen ger även kunderna möjlighet att snabbt bläddra bland matchningar utan att behöva lämna den aktuella sidan för att se en separat lista med sökresultat.

Så här ändrar du inställningar för förutsägande sökning:

1. Från din Shopify admin går du till Webbutik > teman.
  2. Klicka på Anpassa i avsnittet Debut.
  3. Klicka på Temainställnngar.
  4. Klicka på Sök och gör de ändringar du vill ha:

- Aktivera produktförslag – aktivera eller inaktivera produktförslag. - Visa leverantör – visa eller dölj leverantörer i produktförslag. - Visa pris – visa eller dölj priser i produktförslag.

1. Klicka på Spara.

Om du vill veta mer om hur produktförslag fungerar, se Förutsägande sökning.

Sociala medier

Du kan lägga till knappar för delning på sociala medier för dina produkter och bloggposter och länkar till dina sociala medier-konton.

Så här anpassar du inställningarna för sociala medier:

1. Bredvid Debut klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Sociala medier.

4. Klicka på välj bild eller se gratisbilder under Bilder för delning till sociala medier för att ladda upp en bild för delning till sociala medier.

5. Markera en eller flera av kryssrutorna under Alternativ för delning för att lägga till knappar för social delning vid dina produkter och i blogginlägg. Du kan lägga till följande delningsknappar:

- Dela på Facebook - Tweet på Twitter - Pin på Pinterest (inte tillgänglig för delning av blogginlägg)

1. Ange länkar till dina konton i de avsedda fälten för att lägga till länkar till dina sociala medier-konton under Konton. Ange fullständiga länkar, till exempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

Länkar till dina sociala medier-konton visas i webbutikens sidfot.

2. Klicka på Spara.

Observera: Om du vill visa knappar för delning till sociala medier på produktsidor och i bloggposter måste du också aktivera knapparna i avsnitten för de sidorna.

Favicon

Du kan ladda upp en favoritikon, en "favicon", som kan hjälpa till att bygga webbutikens varumärke genom att visa din logotyp på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • intill webbutikens namn när den är ett bokmärke.

Den rekommenderade storleken för en favicon i Debut är 32 x 32 px.

Så här laddar du upp en favicon:

1. Klicka på Anpassa i avsnittet Debut.

2. Klicka på fliken Temainställningar.

3. Klicka på Favicon.

4. Klicka på välj bild under Favicon-bild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Klicka på Spara.

Lägg till i varukorgsavisering

Du kan visa en avisering med en länk till varukorgssidan när kunder lägger till varor i varukorgen.

En produktsida med en popup-avisering längst upp till höger som visar vilken artikel som just har lagts till i varukorgen

Om den här aviseringen är inaktiverad kommer kunderna att tas direkt till varukorgssidan efter att de har lagt till en artikel i varukorgen.

Så här aktiverar du denna avisering:

1. Klicka på Anpassa i avsnittet Debut.

2. Klicka på fliken Temainställningar.

3. Klicka på Lägg till i varukorgsavisering.

4. Välj om du vill aktivera inställningen Visa avisering när en artikel läggs till i varukorgen.

5. Klicka på Spara.

Kassa

Du kan anpassa din utcheckningssida för att inkludera följande:

• en anpassad bildbanner högst upp på sidan
  • butikens logotyp
  • en bakgrundsbild eller bakgrundsfärg i huvudinnehållsområdet
  • anpassade typsnitt och färger.

Gå till kassasidan i temaredigeraren för att se dina ändringar medan du tillämpar dem.

Åtkomst till inställningar för kassasidan

1. Klicka på Anpassa i avsnittet Debut.

2. Klicka på fliken Temainställningar.

3. Klicka på utcheckning.

Lägg till en bannerbild

1. Markera kryssrutan använd anpassad bakgrund i banner-området.

2. Klicka på välj fil för att ladda upp en bildfil.

Lägg till en logotyp

1. Välj att anpassa från rullgardinsmenyn Bild under Logotyp.

2. Klicka på länken Välj fil för att ladda upp en bildfil.

3. Från rullgardinsmenyn position, välj om du vill att bilden ska visas till höger, till vänster eller i mitten.

4. Välj en storlek för din logotyp i listan Logotypstorlek.

Anpassa det huvudsakliga innehållsområdet

1. Markera kryssrutan använd anpassad bakgrund i huvudinnehållsområdet.

2. Gör något av följande:

- Klicka på välj fil för att ladda upp en bildfil. - Klicka på färgkartan för bakgrundsfärg för att välja en ny färg från en palett.

1. Från Formulärfältens rullgardinsmeny väljer du om fälten ska vara vita eller transparenta.

Anpassa ordersammanfattningssidan

1. Markera kryssrutan Använd anpassad bakgrund i området Ordersammanfattning.

2. Gör något av följande:

- Klicka på välj fil för att ladda upp en bildfil. - Klicka på färgkartan för bakgrundsfärg för att välja en ny färg från en palett.

Ange typsnittsalternativ

• Välj det typsnitt du vill använda för rubriken och brödtexten från rullgardinsmenyerna under Typografi.

Ställ in färgalternativ

• Klicka på färgkartorna för betoning, knappar eller fel i färgområdet för att välja en ny färg från en palett.

Ändra temastilen

Du kan återställa de allmänna inställningarna för ditt tema till deras standardvärden. När du återställer temastilen raderas alla ändringar som du gjort i fliken Allmänna inställningar, men innehåll såsom text och bilder kommer finnas kvar.

1. Klicka på fliken Allmänna inställningar.

2. Klicka på Ändra temastil.

3. Klicka på knappen Ändra temastil. Namnet på den här knappen är vanligtvis temanamnet.

4. Klicka på Ändra stil.