Temainställningar för Express

Du kan använda Express temainställningar för att anpassa färger och typografi i din webbutik. Du kan även ställa in länkar till dina konton i sociala medier, redigera dina varukorgsinställningar och lägga till en favicon.

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Bredvid Express klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Färger.

4. För varje innehållstyp klickar du på färgfönstret för att använda färgväljaren. Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. Området Används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.

För att ställa in färgen till transparent, klicka på Ingen.

5. Klicka på Spara.

Typografi

Du kan ställa in teckensnittsstil och storlek på texten i din webbutik.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Bredvid Express klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Typografi.

4. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren.

5. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

6. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

7. Om du vill ändra teckensnittet till en annan stil, såsom fet eller kursiv, klickar du på Vanligt. Klicka sedan på den stil du vill använda och klicka på Välj.

8. Klicka på Spara.

Favicon

Du kan ladda upp en favoritikon, en "favicon", som kan hjälpa till att bygga webbutikens varumärke genom att visa din logotyp på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • intill webbutikens namn när den är ett bokmärke.

Ladda upp en favicon

1. Klicka på fliken Temainställningar.

2. Klicka på Favicon.

3. Klicka på välj bild under Favicon-bild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Klicka på Spara.

Nyhetsbrev

Du kan lägga till nyhetsbrevsregistrering i din sidfot. Detta låter dig samla in kunders e-postadresser för kampanjer med e-postmarknadsföring. Se Shopify-bloggen för mer information om e-postmarknadsföring.

Nyhetsbrevsavsnittet i sidfoten för Express. Det finns ett fält för kunder att ange en e-postadress och en knapp som säger

Lägg till nyhetsbrevsregistrering i din sidfot

1. Bredvid Express klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Sidfot.

4. Klicka på Lägg till innehåll > Nyhetsbrev i avsnittet Innehåll. Klicka på ikonen ⋮⋮ och dra blocket till en annan plats för att justera placeringen av nyhetsbrevet.

5. Klicka på Spara.

Sociala medier

Du kan lägga till knappar för delning på sociala medier för dina produkter och bloggposter och länkar till dina sociala medier-konton.

Så här anpassar du inställningarna för sociala medier:

1. Bredvid Express klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Sociala medier.

4. Klicka på välj bild eller se gratisbilder under Bilder för delning till sociala medier för att ladda upp en bild för delning till sociala medier.

5. Ange länkar till dina konton i de avsedda fälten för att lägga till länkar till dina sociala medier-konton under Konton. Ange fullständiga länkar, till exempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

Länkar till dina sociala medier-konton visas i webbutikens sidfot.

6. Markera en eller flera av kryssrutorna under Alternativ för delning för att lägga till knappar för social delning vid dina produkter och i bloggposter.

Du kan lägga till följande delningsknappar:

- Dela på Facebook - Tweet på Twitter - Spara en pin på Pinterest

1. För att ändra stilen på delningsknapparna, från menyn Knappstil väljer du Hela varumärket eller Endast logotyp.

2. Klicka på Spara.

Obs! För att visa sociala delningsknappar på produktmodalen måste du också aktivera knapparna i avsnittets inställningar.

Kassa

I det här avsnittet kan du anpassa din butiks kassa. Om du vill veta mer om butikens kassasida, se Onlinekassa.