Temaninställningar för Minimal

Temainställningar Du kan använda temainställningar för att anpassa färger och typografi i din webbutik. Du kan även skapa länkar till dina konton i sociala medier, redigera dina varukorgsinställningar och lägga till en Favicon.

Layout

Med Minimal kan du ändra maximal bredd för din butik från 1030 px till en bred layout på 1340 px. En bredare layout gör att dina bilder kan visas i större storlekar, men den drar även ut texten.

Använd en bredare layout om du vill fokusera på grafik framför text.

Aktivera den breda layouten

1. Klicka på Temainställnngar.
  2. Klicka på Layout.
  3. Markera aktivera bred layout.
  4. Klicka på Spara.

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Klicka på Temainställningar. 2. Klicka på färger. 3. För varje innehållstyp klickar du på färgprov för att använda färgväljaren. Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. Området som används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.
To set the color to transparent, click **None**.
  1. Klicka på Spara.

Typografi

Du kan ställa in teckensnittsstil och storlek på texten i din webbutik.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Klicka på Temainställnngar.

2. Klicka på Typografi.

3. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren.

4. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

5. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

6. Om du vill ändra typsnittet till en annan stil klickar du på namnet på den aktuella teckensnittsstilen och väljer sedan en ny teckensnittsstil från rullgardinsmenyn.

7. Klicka på Välj.

8. Klicka på Spara.

Favicon

Du kan lägga till en favoritikon, eller en favicon, vilken kan hjälpa till att varumärka din webbutik. En favicon visas på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • bredvid din webbutiks namn, när den är bokmärkt

Mer information om faviconer.

Anpassa din favicon

1. Klicka på Temafärllningar.
  2. Klicka på favicon.
  3. Klicka på Välj bildoch gör sedan något av följande i området för favicon image : - Klicka på fliken bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify admin.

• Om du vill välja en bild från din lokala dator klickar du på fliken Bibliotek och klickar sedan på Ladda upp bild.
  4. Lägg till alternativ text till din faviconbild:

1. Klicka på Redigera.
    2. Ange en kort beskrivning av bilden i fönstret Redigera bild.
    3. Klicka på Spara.
  5. Klicka på Spara.

Sociala medier

Du kan lägga till knappar för social delning för dina produkter och blogginlägg samt länkar till dina sociala medier-konton. Du kan även lägga till ikoner för sociala medier som ett avsnitt i din sidfot.

Anpassa inställningarna för sociala medier

1. Klicka på Temainställnngar.

2. Klicka på Sociala medier.

3. Markera ett av eller alla följande alternativ för att lägga till knappar för delning på sociala medier i dina produkter och blogginlägg:

- Dela på Facebook - Tweet på Twitter - Pin på Pinterest (inte tillgänglig för delning av blogginlägg)

1. Om du vill lägga till länkar till dina konton på sociala medier så anger du länkarna till dina konton i de fält som anges under Accounts (konton). Ange fullständiga länkar, såsom https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

1. Om du vill ändra stilen på delningsknapparna så väljer du Fully branded (fullständigt varumärkeshanterat) eller Logo only (endast logotyp) i menyn Button style (knappstil).
  2. Klicka på Spara.

Observera: Om du vill visa knappar för delning till sociala medier på produktsidor och i bloggposter måste du också aktivera knapparna i avsnitten för de sidorna.

Kassa

I det här avsnittet kan du anpassa din butiks kassa. Se Shopify kassa om du vill ha mer information om butikens kassasida.

Temastil

Många teman har mer än en stil. Temats standardinställningar beror på temastilen. När du återställer temastilen så förlorar du alla ändringar som du har gjort i temainställningarna. Du kommer inte att förlora innehåll som text och bilder.

Du kan förhandsgranska alternativa stilar för Minimal i Shopifys temabutik.

1. Klicka på Temainställnngar.

2. Klicka på Temastil.

3. Välj den temastil som du vill tillämpa.

4. Klicka på Ändra stil.