Tips för Minimal

I den här artikeln beskrivs några användbara tips och bästa praxis som kan hjälpa dig att konfigurera Minimal din webbutik.

Bildtips

Nedan följer några tips för att visa bilder med hjälp av Minimal.

Produktbilder

Bilder med högre upplösning kommer att se mer polerade och professionella ut i Minimal-temat, och vi föreslår därför att du strävar efter bilder som är minst 1024 x 1024 px. Dina bilder kan vara som störst 2048 x 2048 px.

Mycket stora bilder är särskilt viktiga om du vill använda zoomfunktionen.

När produktbilder visas sida vid sida på produktseriesidor kan de ha olika storlekar. Använd samma bredd-höjd-förhållande för alla bilder som du laddar upp och som visas för dina produkter, för att dina bilder ska visas i samma storlek.

Om huvudproduktbilden på din produktsida verkar vara för liten så kan du justera layouten för att öka dess storlek.

Öka storleken på bilder på produktsidorna

Om du har laddat upp högupplösta bilder, men huvudproduktbilden på din produktsida verkar för liten, så kan du överväga att aktivera den breda layouten och ändra placeringen av produktens miniatyrbild.

Aktivera en bredare layout

1. Gå till Theme settings (temainställningar) > Layout.
  2. Markera aktivera bred layout.
  3. Klicka på Spara.

Ändra placering för produktens miniatyrbild

1. Välj Produktsidor.
  2. Klicka på avsnittet Produktsidor.
  3. Från rullgardinsmenyn Placering av produktens miniatyrbild väljer du Under huvudbild.
  4. Klicka på Spara.

Skapa menyer på sidan Navigering för att lägga till rullgardinsmenyer i din huvudmeny.

Produkttips

Med hjälp av Minimal kan du lägga till ett Rea-märke eller ett Utsåld-överlägg till dina produkter.

Lägg till en rea-ikon på produkter

Du kan lägga till ett runt Rea-märke på produkter på dina produktseriesidor. Om jämförelsepriset är högre än produktens pris så visas märket på produkten på dina produktseriesidor.

1. Ange ett Jämförpris som är högre än Priset på din produkt eller variant.
  2. Från din Shopify admin går du till Webbutik > teman.
  3. Klicka på Anpassa intill Minimal.
  4. Öppna rullgardinsmenyn högst upp på sidan.
  5. Välj Produktseriesidor.
  6. Klicka på avsnittet Produktseriesidor.
  7. Aktivera Show product sale circle (visa cirkel för produktrea).
  8. Klicka på Spara.

Lägg till en slutsåld-överlagring på slutsålda produkter

Om produktens lagernivå är 0 och du inte har aktiverat Fortsätter att säljas när den är slut i lager så visas överlägget på den slutsålda produkten på dina produktseriesidor.

1. Välj Produktseriesidor.
  2. Klicka på avsnittet Produktseriesidor.
  3. Aktivera Visa cirkel för utsåld produkt.
  4. Klicka på Spara.

Layouttips

Du kan aktivera den breda layouten för att visa större bilder, ha mer utrymme för text och visa mindre tomma utrymmen (eller "blanktecken") i din webbutik när den visas på en dator.

Aktivera en bredare layout

1. Gå till Theme settings (temainställningar) > Layout.
  2. Markera aktivera bred layout.