Temaninställningar för Narrative

Temainställningar Du kan använda temainställningar för att anpassa färger och typografi i din webbutik. Du kan även skapa länkar till dina konton i sociala medier, redigera dina varukorgsinställningar och lägga till en Favicon.

Narrative inkluderar följande temainställningar:

• Färger
  • Typografi
  • Varukorgslåda
  • Social
  • Favicon
  • Kassa

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Bredvid Narrative klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Färger.

4. För varje innehållstyp klickar du på färgfönstret för att använda färgväljaren. Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. Området Används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.

För att ställa in färgen till transparent, klicka på Ingen.

5. Klicka på Spara.

Typografi

Du kan ställa in teckensnittsstil och storlek på texten i din webbutik.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Bredvid Narrative klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Typografi.

4. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren.

5. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

6. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

7. Om du vill ändra teckensnittet till en annan stil, såsom fet eller kursiv, klickar du på Vanligt. Klicka sedan på den stil du vill använda och klicka på Välj.

8. Klicka på Spara.

Varukorgslåda

Du kan anpassa inställningarna för varukorgslådan i din webbutik:

• Ställ in din kundvagn till lådstil. En varukorgslåda glider ut från den högra sidan av sidan, vilket innebär att kunder kan lägga till produkter i varukorgen utan att lämna produktsidan.
  • Låt kunder bifoga en anteckning i en order. Kunder kan använda anteckningar för att ge särskilda instruktioner om hur en order ska förberedas eller levereras:

Ett textfält märkt

Så här anpassar du inställningarna för varukorgslådan:

1. Bredvid Narrative klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Varukorgslåda.

4. Ställ in din kundvagn till lådstil genom att markera Visa varukorgslådan. Om du lämnar den här rutan avmarkerad använder du en helsidesvarukorg.

5. Lägg till ett anteckningsfält i din varukorgslådan genom att markera Visa anteckning varukorg.

6. Klicka på Spara.

Social

Du kan lägga till knappar för delning på sociala medier för dina produkter och bloggposter och länkar till dina sociala medier-konton.

Så här anpassar du inställningarna för sociala medier:

1. Bredvid Narrative klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Socialt.

4. Klicka på välj bild eller se gratisbilder under Bilder för delning till sociala medier för att ladda upp en bild för delning till sociala medier.

5. Markera en eller flera av kryssrutorna under Delning till sociala medier för att lägga till knappar för social delning vid dina produkter och i blogginlägg.

Du kan lägga till följande delningsknappar:

- Dela på Facebook - Tweet på Twitter - Pin på Pinterest (inte tillgänglig för delning av blogginlägg)

1. Ange länkar till dina konton i de avsedda fälten för att lägga till länkar till dina sociala medier-konton under Konton. Ange fullständiga länkar, till exempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

Länkar till dina sociala medier-konton visas i webbutikens sidfot.

2. Klicka på Spara.

Observera: Om du vill visa knappar för delning till sociala medier på produktsidor och i bloggposter måste du också aktivera knapparna i avsnitten för de sidorna.

Favicon

Du kan ladda upp en favoritikon, en "favicon", som kan hjälpa till att bygga webbutikens varumärke genom att visa din logotyp på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • intill webbutikens namn när den är ett bokmärke.

Den rekommenderade storleken för en favicon i Narrative är 32 x 32 px.

Så här laddar du upp en favicon:

1. Klicka på anpassa.

2. Klicka på fliken Temainställningar.

3. Klicka på Favicon.

4. Klicka på välj bild under Favicon-bild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Klicka på Spara.

Kassa

Du kan anpassa din utcheckningssida för att inkludera följande:

• en anpassad bildbanner högst upp på sidan
  • butikens logotyp
  • en bakgrundsbild eller bakgrundsfärg i huvudinnehållsområdet
  • anpassade typsnitt och färger.

Gå till utcheckningssidan i temaredigeraren för att se dina ändringar medan du tillämpar dem.

Så här öppnar du inställningarna för utcheckningssidan:

1. Klicka på anpassa.

2. Klicka på fliken Temainställningar.

3. Klicka på utcheckning.

Så här lägger du till en bannerbild:

• Klicka på välj bild under Banner och gör sedan något av följande: - Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör.
    • Klicka på fliken Gratisbilder för att välja en stockbild från Shopifys Burst-bildsamling. Härifrån kan du skriva in ett sökord eller bläddra i bildkategorierna.
    • Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

Så här lägger du till en logotyp:

1. Klicka på välj bild under Logotyp och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Välj var du vill att bilden ska visas, antingen till höger, vänster eller i mitten, från listan Placering.

2. Välj en storlek för din logotyp i listan Logotypstorlek.

Så här ändrar du kassasidans bakgrund:

Du kan visa en bakgrundsbild eller välja en bakgrundsfärg för kassasidan. Om du väljer en bakgrundsbild kommer bilden att visas i ett rutnätsmönster.

1. Klicka på välj bild under Huvudinnehåll och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Gratisbilder för att välja en stockbild från Shopifys Burst-bildsamling. Härifrån kan du skriva in ett sökord eller bläddra i bildkategorierna. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator. - Klicka på färgkartan för bakgrundsfärg för att välja en ny färg från en palett.

1. Från Formulärfälten väljer du om fälten ska vara vita eller transparenta.

Så här ändrar du bakgrunden till ordersammanfattningssidan:

1. Klicka på välj bild under Ordersammanfattning och gör sedan något av följande: - Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör.
    • Klicka på fliken Gratisbilder för att välja en stockbild från Shopifys Burst-bildsamling. Härifrån kan du skriva in ett sökord eller bläddra i bildkategorierna.
    • Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.
    • Klicka på färgkartan för bakgrundsfärg för att välja en ny färg från en palett.

Så här ställer du in typsnitt:

• Välj det typsnitt du vill använda för rubriken och brödtexten från listorna under Typografi.

Så här ställer du in färgalternativ:

• Klicka på färgkartorna för betoning, knappar eller fel i färgområdet för att välja en ny färg från en palett.

Ändra temastil

Du kan återställa de allmänna inställningarna för ditt tema till deras standardvärden. När du återställer temastilen raderas alla ändringar som du gjort i fliken Allmänna inställningar, men innehåll såsom text och bilder kommer finnas kvar.

1. Klicka på fliken Allmänna inställningar.

2. Klicka på Ändra temastil.

3. Klicka på knappen Ändra temastil. Namnet på den här knappen är vanligtvis temanamnet.

4. Klicka på Ändra stil.