Temaninställningar för Simple

Temainställningar Du kan använda temainställningar för att anpassa färger och typografi i din webbutik. Du kan även skapa länkar till dina konton i sociala medier, redigera dina varukorgsinställningar och lägga till en Favicon.

Simple inkluderar följande temainställningar:

• Färger
  • Typografi
  • Varukorg
  • Navigering
  • Sociala medier
  • Favicon
  • Kassa

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Färger.

4. För varje innehållstyp klickar du på färgfönstret för att använda färgväljaren. Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. Området Används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.

För att ställa in färgen till transparent, klicka på Ingen.

5. Klicka på Spara.

Typografi

Med Simple kan du ändra textstorlek och typsnitt i din butik.

Du kan ställa in teckensnittsstil och storlek på texten i din webbutik.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Typografi.

4. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren.

5. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

6. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

7. Om du vill ändra teckensnittet till en annan stil, såsom fet eller kursiv, klickar du på Vanligt. Klicka sedan på den stil du vill använda och klicka på Välj.

8. Klicka på Spara.

Sociala medier

Du kan lägga till knappar för delning på sociala medier för dina produkter och bloggposter och länkar till dina sociala medier-konton.

Så här anpassar du inställningarna för sociala medier:

1. Bredvid Simple klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Sociala medier.

4. Klicka på välj bild eller se gratisbilder under Bilder för delning till sociala medier för att ladda upp en bild för delning till sociala medier.

5. Ange länkar till dina konton i de avsedda fälten för att lägga till länkar till dina sociala medier-konton under Sociala konton. Ange fullständiga länkar, till exempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

6. Klicka på Välj blogg under Sociala konton för att lägga till en Rich Site Summary eller RSS för en blogg.

Länkar till dina sociala medier-konton och blogg-RSS visas i webbutikens sidofält.

7. Markera en eller flera av kryssrutorna under Alternativ för delning för att lägga till knappar för social delning vid dina produkter och i bloggposter.

Du kan lägga till följande delningsknappar:

- Dela på Facebook - Tweet på Twitter - Pin på Pinterest (inte tillgänglig för delning av blogginlägg)

1. Klicka på Spara.

Observera: Om du vill visa knappar för delning till sociala medier på produktsidor och i bloggposter måste du också aktivera knapparna i avsnitten för de sidorna.

Delningsalternativ

Du kan också låta dina kunder dela innehåll från din webbutik till sina sociala medier-konton. Markera kryssrutorna för varje delningstyp du vill tillåta i avsnittet Delningsalternativ:

• Markera dela på Facebook för att aktivera delningsknappen för Facebook i produkter eller bloggposter.

• Markera Twittra på Twitter för att aktivera delningsknappen för Twitter i produkter eller bloggposter.

• Markera Pinna på Pinterest för att aktivera delningsknappen för Pinterest för produkter eller i blogginlägg.

Favicon

Du kan ladda upp en favoritikon, en "favicon", som kan hjälpa till att bygga webbutikens varumärke genom att visa din logotyp på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • intill webbutikens namn när den är ett bokmärke.

Så här laddar du upp en favicon:

1. Klicka på anpassa i avsnittet Simple.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Favicon.

4. Klicka på välj bild under Favicon-bild och gör sedan något av följande:

- Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify-administratör. - Klicka på fliken Bibliotek och sedan på plus-knappen för att välja en bild från din lokala dator.

1. Klicka på Spara.