Tips för Supply

I den här artikeln beskrivs några användbara tips och bästa praxis som kan hjälpa dig att konfigurera Supply din webbutik.

Bildtips

Rekommenderade typer av produktbilder för Supply

Bilder med högre upplösning ser bättre och mer professionella ut, så bilder bör vara minst 1024 pixlar breda och 1024 pixlar höga. Bilder skalas automatiskt ner när det behövs.

Bilder med högre upplösning är särskilt viktiga om du markerar aktivera bildzoom, vilken du kan aktivera genom att öppna en produktsida i temaredigerarens förhandsgranskning och sedan klicka på produkt i fliken Avsnitt.

Det optimala bredd-höjd-förhållandet för dina produktbilder är en kvadrat.

Gör headern mindre

Du kan korta ned den övre delen av din sida genom vissa tillvägagångssätt.

Om din logotyp är för stor kan du minska dess storlek genom att justera dess maximala bredd i dina temainställningar. Genom att minska bredden på din logotyp minskas också dess höjd, eftersom Shopify skalar ner logotypen och bevarar dess proportioner. Justera det anpassade breddvärdet på logotyper i avsnittet Sidhuvud med hjälp av Temaredigeraren. Standardpixelvärdet är 305. Använd ett mindre pixelvärde för att minska storleken på logotypen och därmed minska höjden på sidhuvudet.

Din logotyp kan även innehålla osynliga eller vita pixlar som läggs till i det vita utrymmet över och under den. Du kan använda ett program som Photoshop för att trimma dessa pixlar från din logotypbild. Ladda upp den trimmade logotypen med hjälp av temaredigeraren. Genom att trimma det vita utrymmet i din logotypbild kan du minska höjden på headern.

Gör bildspelet mindre

Använd liggande bilder som är bredare än vad de är höga.

Även om temaredigeraren föreslår att du laddar upp bilder som är 1000px breda och 500px höga kan du använda mindre bilder. En bredd på 1000px rekommenderas så att dina bilder inte får ett vitt utrymme till vänster och höger på större skärmar. Bilder som har en mindre bredd är centrerade i ditt bildspel:

Följande tips kan förbättra navigering i din butik när du använder Supply.

Lägg till en rullgardinsmeny

Skapa menyer på din navigeringssida för att lägga till rullgardinsmenyer i din huvudmeny.

Rekommendationer för huvudmenyn

Om det finns för många föremål i din huvudmeny för att passa på en rad, läggs de sista länkarna som inte ryms till i en rullgardinsmeny som märks med ”Mer”.

Detta beteende styrs inte strikt av antalet länkar i din huvudmeny, men det kommer att hjälpa till med att hålla det numret ned till fem eller sex. För att inkludera fler länkar kan du:

• Gör dina navigeringslänkar mindre genom att minska textstorleken i huvudmenyn under Typografi på fliken Temainställningar.
  • Använd färre tecken för varje länk. Du kan till exempel ändra "Vanliga frågor" till "FAQ", "Kontakta oss" till "Kontakt", "Katalog" till "Butik" och alla förekomster av "och" till "&".

Din sida kan bli svårnavigerad om du lägger till för många element. Dina kunder kan missa viktiga punkter om du har för många menyobjekt. Försök att inte ha fler menyobjekt än fem eller sex stycken. Använd rullgardinsmenyer om du vill ge åtkomst till fler än sex sidor.

Ett vanligt misstag är att lägga till länkar till varje kollektion i huvudmenyn. I stället kan du lista kollektionerna i en rullgardinsmeny under en "Handla"- eller "Katalog"-länk. Du kan även bryta ned kollektionerna i grupper och tilldela en rullgardinsmeny till var och en av dessa. Du kan även använda produkttaggar för att skapa underkategorier för produkter.

Ta bort sidofältet

Om du vill ta bort sidofältet från din butik måste du lägga till kod i två av dina temafiler.

1. Klicka på collection-template.liquid i registret Avsnitt.

2. Sök efter has_sidebar i filen. Radera följande kodrader:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klicka på Spara.

2. Klicka på collection-list-template.liquid i registret Avsnitt.

3. Sök efter has_sidebar i filen. Radera följande kodrader:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klicka på Spara.

Produkttips

Följande tips hjälper dig att visa dina produkter med Supply.

Använd avancerad gruppfiltrering

Du kan aktivera undergrupper för att hjälpa dina kunder sortera dina produkter om du har ett stort utbud:

1. Definiera dina grupper. Grupperna i bilden ovan är varumärke, brännvidd och upplösning.

2. Exportera alla dina produkter till en .csv-fil.

3. Lägg till alla befintliga taggar med namnet på den grupp du vill att de ska hamna i, med formatet Group_Tag Name. I det här exemplet skulle några av taggarna vara Brand_Canon, brännvidd_18-55 mm och upplösning_12_MP. Den vänstra sidan av understrykningen är gruppnamnet, och den högra sidan är produkttaggen. Mellanslag kan sättas ut vid valfri sida av understrykningen.

4. Spara din .csv. Spara och importera produkterna tillbaka till din butik. Se till att du markerar Byt ut alla aktuella produkter som har samma namn när du laddar upp filen för att förhindra att duplicerade produkter skapas.

5. Öppna en kollektionssida i temaredigerarens förhandsgranskning. Klicka på kollektion i fliken Avsnitt och markera sedan alternativet efter grupp.

Obs! Om du använder enkla citattecken, dubbla citat eller och-tecken inuti dina produkttaggar fungerar inte grupperad filtrering som förväntat.

Omordna grupper och taggar

Grupper och taggarna inuti grupperna ordnas alfabetiskt. En Shopify-expert kan hjälpa dig att anpassa ordningen.

Prissättningstips

Följande tips hjälper dig att ställa in prissättning i Supply.

Inaktivera avrundning av belopp

1. Klicka på timber.scss.liquid-länken till vänster under Tillgångar för att öppna formatmallen för ditt tema i online-kodredigeraren.

2. Lägg till detta längst ned i filen:

.sale-tag sup {
   display: inline;
   top: 0;
   font-size: 100%;

&:before {
    content: '.';
   }
 }
  1. Klicka på Spara.

Varukorgstips

Följande tips garanterar att butikens varukorg fungerar korrekt när du har lagt till JavaScript i Supply.

Ändra varukorgstypen så att avancerad JavaScript fungerar

I Supply kommer alla JavaScript som du lägger till i cart.liquid inte utföras i lådan eller modala varukorgar. Den utförs endast om du lägger till /cart i butikens URL. Till exempel http://your.store.url/cart.

Du måste ställa in varukorgstypen till "sida" om du vill lägga till någon av följande funktioner till din varukorgssida:

• en räknare för fraktkostnader
  • flera valutor
  • presentinslagning
  • validering av varukorgsattribut
  • en datumväljare
  • en kryssruta "Jag godkänner villkoren".

Så här ändrar du din varukorgstyp till "sida":

1. Klicka på Temainställnngar.

2. Klicka på Varukorg.

3. Välj sida från rullgardinslistan Varukorgstyp.