Tips för venture

I den här artikeln beskrivs några användbara tips och bästa praxis som kan hjälpa dig att konfigurera Venture din webbutik.

Visa produktseriebilder i navigationsmenyn

Du kan visa bilder av produkter i en serie i en rullgardinsmeny i Venture. Om en kund ser en artikel som de gillar i menyn kan de gå direkt till produktsidan utan att behöva hitta artikeln på produktseriesidan.

Rubriken, med en vald meny. Bilder av produkterna i en serie visas i menyn.

För att Visa produktbilder från en kollektion måste din-menyn uppfylla följande kriterier:

• Din-menyobjekt måste ha inbäddade menyalternativ.
  • Toppnivå artikeln måste vara en kollektion.
  • När du lägger till den högsta produktserie till menyn, måste du välja den från länk-menyn. Om du anger URL-adressen till kollektionen i länkfältet manuellt visas inte bilder.

Om din-menyn inte uppfyller dessa kriterier kommer den högsta navigeringsmenyn att visa länkar i stället för produktbilder.

Om du vill dölja produktbilder för den högsta inbäddade menyn anger du URL-adressen till kollektionen i länk-fältet manuellt.

Försvinnande huvudmeny

Om länkarna i din huvudmeny inte ryms på en och samma rad ersätts menyn av en Meny-knapp. Kunder kan klicka på knappen för att öppna en utfällbar panel med alla dina huvudmenylänkar.

Du kan vidta följande åtgärder om du inte vill dölja din huvudmeny bakom en knapp:

• Ta bort några länkar från din huvudmeny för att minska trassel.
  • Skriv om dina huvudmenylänkar med färre tecken. Du kan till exempel ändra "Vanliga frågor" till "FAQ".
  • Använd ett smalare typsnitt för dina menyobjekt. Du kan välja typsnitt för menyobjekt genom att redigera alternativet "Brödtext" under Typografi i Temaredigeraren.

Använda text i ditt bildspel

Besökare kommer att se ditt tema på enheter av olika storlekar. Beroende på webbläsarstorleken kan det hända att kunder endast ser en del av dina bildspelsbilder. Av denna anledning bör du inte använda bilder med text i dina bildspel. Om texten i bilden blir beskuren eller delar av texten förmörkas så kommer dina kunder inte att kunna läsa den.

Om du vill lägga till text i bildspelet som kommer att ändra storlek beroende på vilken enheten den visas på, anger du den som rubriktext och underrubriktext. Subheading text

Så här lägger du till rubrik- och underrubriktext i en bildruta:

1. Klicka på Anpassa i ditt Venture-tema.

2. Klicka på fliken Avsnitt.

3. Klicka på Bildspel.

4. För varje bild i bildspelet kan du lägga till rubriktext och underrubriktext. Lägg till text som du vill visa på bilderna i bildspelet.