Lägg till en fortsätt handla-länk i din varukorg

Du kan lägga till en Fortsätt handla-länk på din varukorgssida som gör det möjligt för kunder att enkelt återgå till att bläddra bland produkter när de har lagt till något i varukorgen. Du kan välja att lägga till en länk som tar kunderna tillbaka till din katalogsida, tillbaka till din startsida eller tillbaka till den senaste produktseriesidan som de tittade på.

Fortsätt shoppa

Lägg till en Fortsätt handla-länk på din varukorgssida

Så här lägger du till en Fortsätt handla-länk på din varukorgssida:

1. Klicka på cart-template.liquid i registret Avsnitt. Om ditt tema inte har den här filen ska du klicka på cart.liquid i katalogen Mallar.

2. Leta efter koden för knappen Kassa genom att söka efter name="checkout" i filen. Kodraden för kassaknappen varierar från tema till tema, men kommer se ut ungefär så här:

<button type="submit" id="checkout" name="checkout" class="btn">
  {{ 'cart.general.checkout' | t }}
</button>
  1. Nästa steg är att klistra in en ny kodrad för att skapa en Fortsätt handla-länk. Vilken kod du ska klistra in beror på vilken sida du vill att länken ska leda till:

För en länk som går till din katalogsida

För att lägga till en länk som leder till din katalogsida ska du klistra in följande kod på en ny rad antingen före eller efter koden för knappen Kassa:

<a href="/collections/all" title="Continue shopping">Continue shopping</a>

För en länk som går till din startsida

För att lägga till en länk som leder till din startsida ska du klistra in följande kod på en ny rad antingen före eller efter koden för knappen Kassa:

<a href="/" title="Continue shopping">Continue shopping</a>

För en länk som går till den senast visade produktserien

För att lägga till en länk som leder till den senast visade produktserien ska du klistra in följande kod på en ny rad antingen före eller efter koden för knappen Kassa:

<a
  id="continue-shopping"
  href=""
  title="Continue shopping">
  Continue shopping
</a>
  1. Klicka på Spara. Om du har lagt till en länk som går till antingen din katalogsida eller din startsida är du klar. Om du har lagt till en länk som går till den senast visade produktserien måste du lägga till viss JavaScript i din temakod. Fortsätt att följa nästa steg.

2. Klicka på theme.liquid i Layout-registret

3. Hitta sluttaggen </body> nära slutet av filen. Klistra in följande kod ovanför sluttaggen </body>:

<script>
  if(Storage !== undefined) {

var defaultLink = "/collections/all";

{% if template contains 'collection' %}
      sessionStorage.collection = "{{ collection.url }}";
    {% endif %}

{% if template contains 'cart' %}
      if( !sessionStorage.collection ) {
        sessionStorage.collection = defaultLink;
      }
      document.getElementById("continue-shopping").href = sessionStorage.collection;
    {% endif %}

}
</script>
  1. Klicka på Spara.

Lägg till knappstyling (valfritt)

Om du använder ett gratis Shopify-tema kan du tillämpa styling på din Fortsätt handla-länk för att få den att se ut som en knapp. Genom att lägga till ett klassattribut till koden för din knapplänk kan du göra så att din knapp matchar stilen på de andra knapparna i ditt tema. Alla gratis Shopify-teman använder samma klassnamn för primära knappstilar och de flesta använder samma klassnamn för sekundära knappstilar.

Så här lägger du till primär knappstyling till din Fortsätt handla-länk:

Lägg till attributet class="btn" till den rad med kod som du klistrade in för att lägga till en Fortsätt handla-länk. Din kod bör se ut så här:

<a href="/collections/all" title="Continue shopping" class="btn">
  Continue shopping
</a>

Så här lägger du till sekundär knappstyling till din Fortsätt handla-länk:

OBS! Om du lägger till den här klassen påverkas inte Boundless.

Om du använder ett gratistema som inte är Supply ska du lägga till attributet class="btn--secondary" till den rad med kod som du klistrade in för att lägga till en Fortsätt handla-länk. Din kod bör se ut så här:

<a href="/collections/all" title="Continue shopping" class="btn--secondary">
  Continue shopping
</a>

Om du använder Supply ska du lägga till attributet class="btn-secondary" till den rad med kod som du klistrade in för att lägga till en Fortsätt handla-länk. Din kod bör se ut så här:

<a href="/collections/all" title="Continue shopping" class="btn-secondary">
  Continue shopping
</a>