Välj vilka betalningsikoner som ska visas

Alternativet att visa betalningsikoner i din sidfot ingår i alla gratis Shopify-teman. Vilka ikoner som visas avgörs av butikens betalningsinställningar och kan aktiveras i temaredigeraren. Om du vill lägga till eller ta bort betalningsikoner utan att ändra dina betalningsinställningar kan du göra det genom att redigera din temakod.

Kreditkortsikoner för sidfot

Aktivera betalningsikoner i din sidfot

Det första steget i anpassningen är att aktivera betalningsikonerna i din sidfot:

1. Gå till temaredigeraren.

2. Klicka på Sidfot.

3. Markera kryssrutan Visa betalningsikoner.

4. Klicka på Spara.

Varning! Om du inte använder ett gratistema från Shopify och alternativet att aktivera betalningsikoner i sidfoten inte ingår i ditt tema kommer denna anpassning inte att fungera för ditt tema.

Redigera koden för dina betalningsikoner

I det här steget ändrar du hur betalningsikoner tilldelas din sidfot. Som standard visar ditt tema de ikoner som är kopplade till den betalningsgateway som du har aktiverat i avsnittet betalningsinställningar i din administratör. Med denna anpassning kommer du manuellt lägga till eller ta bort de betalningsikoner som du vill visa.

Så här redigerar du koden för dina betalningsikoner:

1. Klicka på footer.liquid i registret Avsnitt. Om ditt tema inte inkluderar den här filen ska du klicka på theme.liquid i katalogen Layout.

2. Leta efter följande kod i filen:

liquid {% for type in shop.enabled_payment_types %}

Ersätt den med:

liquid {% assign enabled_payment_types = 'visa,master,american_express,paypal' | remove: ' ' | split: ',' %} {% for type in enabled_payment_types %}

3. I den kod du just klistrade in finns en lista över betalningsleverantörer åtskilda med kommatecken: visa,master,american_express,paypal. Vilka betalningsleverantörer som du inkluderar i listan avgör vilka betalningsikoner som visas i din webbutik. Du kan redigera listan över betalningsleverantörer enligt dina behov.

De värden som du kan använda listas nedan:

- afterpay - american_express - apple_pay - bitcoin - dankort - diners_club - discover - dogecoin - dwolla - forbrugsforeningen - google_pay - ideal - jcb - klarna - klarna-pay-later - litecoin - maestro - master - paypal - shopify_pay - sofort - visa

1. Klicka på Spara.