Visar dynamiska kassautcheckningsknappar i webbshoppen

Dynamiska kassaknappar är ett alternativ till knappen Lägg i varukorgen för enskilda produkter. Med dynamiska kassaknappar kan kunder hoppa över varukorgen och gå direkt till utcheckningskassan. Kunder kan välja att slutföra köpet med Shopify eller med andra accelererade utcheckningsmetoder. Detta hjälper till att påskynda betalningsprocessen och låter kunder slutföra köp med valfri metod.

En varumärkt dynamisk kassautcheckningsknapp med en Apple Pay-logotyp

Översikt

Den dynamiska kassaknappen syns intill eller under Lägg i varukorgen-knappen, beroende på ditt tema och kundens enhet. Det finns två olika typer av dynamiska kassaknappar:

• Icke-varumärkta knappar visar texten Köp nu. En kund som klickar på en icke-varumärkt Köp nu-knapp hoppar över varukorgen och går direkt till kassan.

En icke-varumärkt dynamisk kassautcheckningsknapp med texten

• Varumärkta knappar visar logotypen för en tredje part som tillhandahåller snabbkassor. En kund som klickar på en varumärkt knapp för en tredje part som tillhandahåller snabbkassa, t.ex. Apple Pay, kommer direkt till kassan med den metoden med all information redan ifylld. Läs mer om snabbkassor. Följande snabbkassamöjligheter från tredje parter är tillgängliga:

Varje betalningsmetod har särskilda krav innan den visas som en varumärkt knapp.

Den typ av dynamiska kassaknappar som visas för dina kunder beror på följande faktorer:

Om du använder presentkort eller rabattkoder i din butik kan kunderna fortfarande ange koderna i kassan.

Kompatibilitet

Det finns några fall där dynamiska kassaknappar kanske inte passar för din webbshop. Överväg kompatibilitet med följande funktioner innan du visar dynamiska kassaknappar i webbshoppen:

Appar

Dynamiska kassaknappar kan störa vissa appar.

Om du använder någon av följande typer av appar kan det hända att dynamiska utbetalningsknappar inte är kompatibla med din online-butik:

• Valutakonverterare
  • Appar som interagerar med varukorgen
  • Appar som tar kunderna till en extern utcheckningskassa

Kundvagnsattribut

Dynamiska kassaknappar stöder inte varukorgsattribut. Varukorgsattribut är anpassade formulärfält som du kan använda för att samla in ytterligare information från dina kunder på varukorgssidan.

Exempel på kundvagnsattribut inkluderar följande tillägg till kundvagnssidan:

• Kryssrutor för regler och villkor
  • Alternativ för presentinslagning
  • Väljare av leveransdatum

Om du förlitar dig på kundvagnsattribut är dynamiska kassaknappar inte lämpliga för din online-butik.

Produkter, betalningsinställningar och knapptext

Överväg följande detaljer innan du visar dynamiska kassaknappar i webbshoppen:

• Dynamiska kassaknappar kan endast användas för att köpa enstaka varianter av en produkt. Om du visar en kvantitetsväljare på produktsidan kan kunder dock köpa fler än ett exemplar av den produkten. Till exempel kan en kund använda en dynamisk kassaknapp för att köpa tre blåa decilitermått, men inte för att köpa ett blått och ett lila. Det kan hända att dina dynamiska kassaknappar inte är fördelaktiga om din webbshop inte mottar många beställningar av en typ av produkt.
  • Om du inte har en snabbkassa från tredje part aktiverad i dina betalningsinställningar visas endast den generella versionen av den dynamiska kassaknappen.
  • Den icke-varumärkta versionen av den dynamiska kassaknappen visar texten Köp nu. Om din Lägg till i varukorg-knapp visar Köp nu eller annan anpassad text kan det vara förvirrande för kunderna.

Uppdatera ditt tema för att använda dynamiska kassautcheckningsknappar

Dynamiska kassaknappar finns tillgängliga för alla aktuella temaversioner i Shopifys temabutik. Om du använder en äldre version av ett tema kan du uppdatera ditt tema för att använda dynamiska kassaknappar. Om du inte vill uppdatera ditt tema kan du redigera din temakod.

Visa dynamiska kassaknappar på produktsidor

Steg:

Visa dynamiska kassaknappar i ett utvalt produktavsnitt

De flesta temana inkluderar en inställning för att visa dynamiska kassaknappar i ett utvalt produktavsnitt.

Steg:

Dölj dynamiska kassautcheckningsknappar på produktsidor

Du kan dölja alla dynamiska kassaknappar på dina produktsidor, men du kan inte dölja specifika dynamiska kassaknappar.

Steg:

Dölj dynamiska kassautcheckningsknappar i ett utvalt produktavsnitt

Du kan dölja alla dynamiska kassaknappar i dina utvalda produktavsnitt, men du kan inte dölja specifika dynamiska kassaknappar.

Steg:

Testa dynamiska kassaknappar i ditt tema

Eftersom flera faktorer avgör vilka typer av dynamiska kassaknappar som visas i ditt tema kan du köra ett test för att se att du kan se alla kombinationer. Säkerställ att knapparna visas innan du testar dynamiska kassaknappar i ditt tema.

Steg:

Visa dynamiska kassaknappar för vissa produkter men inte för andra

Skapa en alternativ mall om du vill visa dynamiska kassaknappar för vissa produkter men inte för andra. En alternativ mall är en duplicerad temakodmall som du kan redigera utan att det påverkar originalet. Genom att använda en alternativ produktmall kan du visa dynamiska kassaknappar för produkter som använder en mall och dölja dem för produkter som använder den andra.

För att skapa en alternativ produktmall, se Skapa ny mall.

När du har skapat en alternativ produktmall och tilldelat den till en produkt kan du visa eller dölja dynamiska kassaknappar för den produkten.