Visa SKU-nummer på produktsidor

SKU:er (lagringsenheter) är nummer, vanligtvis alfanumeriska, som används för att hjälpa till att identifiera produkter och spåra lager. Om en butik använder SKU:er, tilldelas ett unikt nummer till varje enskild produktvariant. Du kan visa SKU-nummer för varianter på dina produktsidor genom att redigera din temakod:

Exempel på variant-SKU

Avsnitt och icke-sektionerade teman

Obs! Stegen i den här handledningen varierar beroende på om du använder ett tema med avsnitt eller ett tema utan avsnitt. Med ett tema med avsnitt kan du dra och släppa för att arrangera layouten på din startsida, men inte med ett tema utan avsnitt.

Gå till temasidan Redigera kod för att ta reda på om ditt tema stöder avsnitt. Om det finns filer i Avsnittskatalogen använder du ett avgränsat tema. Icke-sektionerade teman släpptes före oktober 2016 och har inga filer i Avsnittskatalogen.

Om du använder ett avgränsat tema klickar du på knappen Avgränsade teman-knapp och följer anvisningarna. Om du använder ett äldre, icke-avsnittsbaserat tema klickar du på knappen Icke-avgränsade teman och följer anvisningarna.

Steg för indelade teman

Visa SKU-nummer på produktsidor

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera, klicka på knappen för att öppna åtgärdsmenyn och klicka sedan på Redigera kod.
  3. Klicka på product.liquid eller product-template.liquid i katalogen Avsnitt.
  4. Leta efter följande Liquid-tagg:
{{ product.title }}

Det här är den kod som återger dina produktnamn på produktsidan.

1. På en ny rad under kodraden som innehåller {{ product.title }} klistrar du in följande kod:
{% assign current_variant = product.selected_or_first_available_variant %}
<span class="variant-sku">{{ current_variant.sku }}</span>
  1. Klicka på Spara.

Välj ditt tema

Nästa steg för denna anpassning varierar beroende på ditt tema. Klicka på knappen för ditt tema och följ anvisningarna.

Lägg till SKU-nummer till dina produktvarianter från administratören

Om du vill att SKU:er ska visas på dina produktsidor måste du lägga till SKU-nummer till dina produktvarianter från Shopify-administratören.

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Klicka på den produkt som du vill redigera.

3. Lägg till dina SKU-nummer i avsnittet Varianter för produkter med flera varianter:

4. Klicka på Spara.

Steg för icke-indelade teman

Visa SKU-nummer på produktsidor

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera, klicka på knappen för att öppna åtgärdsmenyn och klicka sedan på Redigera kod.
  3. Klicka på product.liquidi katalogen Mallar.
  4. Leta efter följande Liquid-tagg:
{{ product.title }}

Det här är den kod som återger dina produktnamn på produktsidan.

1. På en ny rad under raden med koden som innehåller {{ product.title }} klistrar du in följande:
{% assign current_variant = product.selected_or_first_available_variant %}
<span class="variant-sku">{{ current_variant.sku }}</span>
  1. Klicka på Spara.
  2. Leta efter följande kodrad om du använder ett gratis Shopify-tema som inte är Brooklyn eller Venture:
var selectCallback = function(variant, selector) {

Om du inte kan hitta ovanstående kodrad i product.liquid hittar du den i theme.liquid, i katalogen Layout.

• Brooklyn och Venture: Om du använder Brooklyn eller Venture måste du hitta och redigera en annan kodrad. I katalogen Tillgångar klickar du på theme.js.liquid och hitta följande kodrad:
theme.productVariantCallback = function (variant, selector) {
  1. På en ny rad under klistrar du in följande kod:
if (variant) {
      document.querySelector('.variant-sku').innerText = variant.sku;
    }
    else {
      document.querySelector('.variant-sku').innerText = '';
    }

Din kod ska se ut ungefär så här:

var selectCallback = function(variant, selector) {

if (variant) {
        document.querySelector('.variant-sku').innerText = variant.sku;
      }
      else {
        document.querySelector('.variant-sku').innerText = '';
      }

self.productPage({
          money_format: theme.moneyFormat,
          variant: variant,
          selector: selector,
          translations: {
            add_to_cart : theme.productStrings.addToCart,
            sold_out : theme.productStrings.soldOut,
            unavailable : theme.productStrings.unavailable
          }
        });
      };
  1. Klicka på Spara.

Lägg till SKU-nummer till dina produktvarianter från administratören

Om du vill att SKU:er ska visas på dina produktsidor måste du lägga till SKU-nummer till dina produktvarianter från Shopify-administratören.

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Klicka på den produkt som du vill redigera.

3. Lägg till dina SKU-nummer för produkter med flera varianter i avsnittet Varianter:

SKUs
    Lägg till ditt SKU-nummer för produkter utan varianter i avsnittet Lager:
    SKU for products without variants