Struktur för vintagetema

Alla teman, även om de är olika, har vissa vanliga funktioner. Alla vintageteman har samma grundelement, inklusive avsnitt och inställningar. Du kan även använda samma typer av sidor och alla sidor innehåller några standardelement. Följande element och sidotyper utgör temastrukturen.

Sektioner

Temainnehåll byggs med hjälp av avsnitt. Avsnitt är anpassningsbara block med innehåll som avgör layouten och utseendet på olika sidor i din webbutik. Du kan lägga till, ta bort, redigera och anpassa avsnitt med hjälp av den uppdaterade temaredigeraren.

Shopifys teman har följande typer av avsnitt:

• Statiska avsnitt: Avsnitt som visas på förutbestämda platser i din webbutik. Dessa avsnitt kan inte tas bort eller ordnas om. Statiska avsnitt kan bland annat vara sidhuvuden, sidfötter, navigeringsavsnitt eller innehållsavsnitt på sidor såsom produktsidor och produktseriesidor. Avsnittet Produkt avgör exempelvis utseendet för varje produktsida i din webbutik.
  • Dynamiska avsnitt: Valfria avsnitt som du kan använda för att skräddarsy din startsidas layout. Varje tema har en unik uppsättning dynamiska avsnitt att välja mellan. På butikens startsida kan du skapa en sidolayout genom att lägga till, omorganisera och ta bort dynamiska avsnitt. Du kan ha upp till 25 dynamiska avsnitt på din startsida.

Du kan lära dig om your themes unika urval av avsnitt och hur man anpassar dem för att passa ditt företag.

Tips! Om du använder ett gratistema från Shopify kan du se detaljerade beskrivningar av dess avsnitt och inställningar genom att gå till Gratisteman från Shopify och klicka på namnet på ditt tema.

Se temats dokumentation om du vill ha mer information om betalda temans avsnitt och inställningar.

Läs mer om avsnitt.

Inställningar

Du kan använda temainställningar för att göra ändringar i din webbutiks typografi, färger, länkar till sociala medier och kassainställningar.

Temaavsnitt gör att du kan justera temainställningar från temaredigeraren. När du gör ändringar i dina temainställningar gäller de för hela din webbutik.

Läs mer om inställningar.

Sidelement

Alla sidor i ett vintage-tema inkluderar dessa sidelement:

Element som ingår på alla sidor i ett tema
Element Beskrivning
Brödtext Området på varje sida i din webbutik mellan rubriken och sidfoten. Till skillnad från sidhuvud och sidfot, som är fasta element som är desamma på varje sida, är sidans kropp dynamisk och innehåller innehåll som ändras beroende på vilken sida du är på.
Sidfot Innehållscontainern som visas längst ner på varje sida i din butik. Sidfoten kan innehålla menyer, sociala medier-ikoner, kontaktuppgifter eller registrering för ett nyhetsbrev.
Rubrik Innehållscontainern som visas överst på varje sida i din butik. Rubriken innehåller vanligtvis butikens namn, din logotyp, huvudmenynavigering och varukorgsikon.
Navigering En meny eller serie av menyer tillhandahåller kunder med ett sätt att utforska eller ta sig runt din webbutik. Huvudmenynavigeringen ingår i temats header.

Sidtyper

Alla vintageteman innehåller dessa typer av sidor:

Sidor som ingår i alla teman
Sida Beskrivning
Artikel Artikelsidan inkluderar innehållet i en enda bloggartikel.
Blogg Bloggsidan innehåller titeln till och beskrivningen av din blogg, liksom utdrag från och länkar till dina bloggartiklar.
Varukorg Varukorgssidan visar en sammanfattning av alla produkter som en kund har lagt till i varukorgen, en delsumma och ett totalpris för ordern samt en Kassa-knapp som tar kunderna till Shopifys säkra utcheckningssidor. Sidan med den tomma varukorgen visar en Fortsätt handla-länk som tar kunderna tillbaka till dina produkter när kundens varukorg är tom.
Produktserie Du kan organisera dina produkter i kollektioner för att göra det enkelt för kunderna att hitta dem. Kollektionssidan visar alla produkter som du har inkluderat i en given kollektion.
Kollektionslista Kollektionslistan visar alla kollektioner i din butik. Den här sidan finns på URL:en "your-store.com/collections".
Kontakta Kontaktsidan innehåller ett formulär som kunder kan använda för att kontakta dig.
Anpassa En anpassad sida är en sida som du skapar i avsnittet Sidor på ditt Shopify-administratörskonto.
Kund Kundsidor är endast åtkomliga om du har aktiverat kundkonton under Inställningar > Utcheckning från din Shopify-administratörssida. De inkluderar kundregistreringssidan, inloggningssidan och kundkontosidan. Kundkontosidan innehåller kundens leveransadress och information om befintliga ordrar.
Start (Hem) Startsidan är huvudsidan i din webbutik. Det här är standardsidan som öppnas när en kund besöker din webbplats.
Lösenord Lösenordssidan är en enda sida som du kan använda för att tillfälligt dölja din webbutik från kunder. Du kanske vill använda en lösenordssida innan du öppnar din butik eller om du inte är tillgänglig. På lösenordssidan kan du visa butikens lanseringsdatum, vilka typer av produkter du kommer att sälja, nylig exponering i medier eller detaljer om en kommande reor. Lösenordssidan har också ett e-postfält som kunder kan använda för att registrera sig om de vill få nyhetsbrev från dig i framtiden.
Produkt Produktsidan visar en produkt och dess varianter. Den innehåller produktbilder, prisinformation, en produktbeskrivning och en knapp som är märkt Lägg till i varukorg.
Sök På söksidan finns ett sökfält och en lista med sökresultat.