Temaninställningar för Narrative

Du kan använda temainställningar för att anpassa färger och typografi i din webbutik. Du kan även skapa länkar till dina konton i sociala medier, redigera dina varukorgsinställningar och lägga till en Favicon.

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Klicka på Temainställnngar.
  2. Klicka på Färger.
  3. För att öppna färgväljaren klickar du på färgkartan för den innehållstypsfärg som du vill ändra. Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. Området Används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.

Om du vill ställa in en specifik hexfärgkod klickar du på textfältet för att ange färgen.

Radera hexkodvärdet från textfältet för att ställa in färgen till transparent.

4. Klicka på Spara.

Typografi

Du kan ställa in typsnittsstil och storlek på texten i din webbutik. Du kan välja ett systemtypsnitt eller ett anpassat typsnitt.

Det rekommenderas att du använder systemtypsnitt i din butik. Om du använder systemtypsnitt undviker du att ladda ner nya typsnitt till din kunds dator, vilket kan påverka din butiks laddningshastighet negativt. Vilket typsnitt som visas på din kunds dator beror på deras operativsystem. Läs mer om systemtypsnitt.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Klicka på Temainställnngar.

2. Klicka på Typografi.

3. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren.

4. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

5. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

6. Om du vill ändra typsnittet till en annan stil klickar du på namnet på den aktuella teckensnittsstilen och väljer sedan en ny teckensnittsstil från rullgardinsmenyn.

7. Klicka på Välj.

8. Klicka på Spara.

Varukorgslåda

Du kan anpassa inställningarna för varukorgslådan i din webbutik:

• Ställ in din kundvagn till lådstil. En varukorgslåda glider ut från den högra sidan av sidan, vilket innebär att kunder kan lägga till produkter i varukorgen utan att lämna produktsidan.
  • Låt kunder bifoga en anteckning i en order. Kunder kan använda varukorgsanteckningar för att ge särskilda instruktioner om hur en order ska förberedas eller levereras. Varukorgsanteckningar kallas också orderanteckningar.

Anpassa dina inställningar för varukorgslådan

1. Klicka på Temafärllningar.

2. Klicka på Varukorgslåda.

3. Ställ in din kundvagn till lådstil genom att markera Visa varukorgslådan. Om du lämnar den här rutan avmarkerad använder du en helsidesvarukorg.

4. Lägg till ett anteckningsfält i din varukorgslådan genom att markera Visa anteckning varukorg.

5. Klicka på Spara.

Social

Du kan lägga till knappar för delning på sociala medier för dina produkter och bloggposter och länkar till dina sociala medier-konton.

Anpassa inställningarna för sociala medier

1. Klicka på Temainställnngar.

2. Klicka på Sociala medier.

3. Markera ett av eller alla följande alternativ för att lägga till knappar för delning på sociala medier i dina produkter och blogginlägg:

- Dela på Facebook - Tweet på Twitter - Pin på Pinterest (inte tillgänglig för delning av blogginlägg)

1. Om du vill lägga till länkar till dina konton på sociala medier så anger du länkarna till dina konton i de fält som anges under Accounts (konton). Ange fullständiga länkar, såsom https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

2. Klicka på Spara.

Observera: Om du vill visa knappar för delning till sociala medier på produktsidor och i bloggposter måste du också aktivera knapparna i avsnitten för de sidorna.

Favicon

Du kan lägga till en favoritikon, eller en favicon, vilken kan hjälpa till att varumärka din webbutik. En favicon visas på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • bredvid din webbutiks namn, när den är bokmärkt

Mer information om faviconer.

Anpassa din favicon

1. Klicka på Temafärllningar.
  2. Klicka på favicon.
  3. Klicka på Välj bildoch gör sedan något av följande i området för favicon image : - Klicka på fliken bibliotek för att välja en bild som du redan har laddat upp till din Shopify admin.

• Om du vill välja en bild från din lokala dator klickar du på fliken Bibliotek och klickar sedan på Ladda upp bild.
  4. Lägg till alternativ text till din faviconbild:

1. Klicka på Redigera.
    2. Ange en kort beskrivning av bilden i fönstret Redigera bild.
    3. Klicka på Spara.
  5. Klicka på Spara.

Kassa

I det här avsnittet kan du anpassa din butiks kassa. Se Shopify kassa om du vill ha mer information om butikens kassasida.

Temastil

Många teman har mer än en stil. Temats standardinställningar beror på temastilen. När du återställer temastilen så förlorar du alla ändringar som du har gjort i temainställningarna. Du kommer inte att förlora innehåll som text och bilder.

Du kan förhandsgranska alternativa stilar för Narrative i Shopifys temabutik.

1. Klicka på Temainställnngar.

2. Klicka på Temastil.

3. Välj den temastil som du vill tillämpa.

4. Klicka på Ändra stil.