Tips för Supply

I den här artikeln beskrivs några användbara tips och bästa praxis som kan hjälpa dig att konfigurera Supply din webbutik.

Bildtips

Produktbilder

Bilder med högre upplösning ser snyggare och mer professionella ut i Supply, så bilder ska ha minst 1 024 pixlar i bredd x 1 024 pixlar i höjd. Bilderna skalas automatiskt ner när vid behov. Bilder med högre upplösning är särskilt viktiga om du aktiverar bildzoom på dina produktsidor.

Det optimala bredd-höjd-förhållandet för dina produktbilder är en kvadrat.

Gör bildspelet mindre

Om du vill att bildspelet ska ta mindre vertikal plats på din startsida så bör du använda liggande bilder. Detta är bilder vars bredd är större än deras höjd. Du bör ladda upp bilder med en bredd på 1 000 px så att dina bilder inte har några tomma utrymmen till vänster eller höger på större skärmar. Bilder som har en mindre bredd centreras i ditt bildspel.

Sidhuvudtips

Om ditt sidhuvud är för högt så kan du korta ner den genom att justera din logotyp. Om din logotyp är för stor så kan du minska dess storlek genom att justera dess maximala bredd. Din logotyp kan även innehålla osynliga eller vita pixlar som läggs till i det tomma utrymmet över och under den. Du kan använda bildredigeringsprogram som Photoshop för att beskära dessa pixlar från din logotypbild. När logotypen har beskurits så laddar du upp den igen. Genom att beskära det tomma utrymmet i din logotypbild kan du minska sidhuvudshöjden väsentligt.

Justera bredden på din logotyp

1. Klicka på Sidhuvud.
  2. Ange ny bredd i fältet Anpassa logotypbredd (i pixlar). Standardpixelvärdet är 305. Använd lägre pixelvärde för att minska storleken på din logotyp, för att på så sätt minska höjden på sidhuvudet. Genom att minska logotypens bredd, minskar du också dess höjd eftersom proportionerna behålls när logotypen skalas ner.
  3. Klicka på Spara.

Följande tips kan förbättra navigering i din butik när du använder Supply.

Lägg till en rullgardinsmeny

Skapa menyer på sidan Navigering för att lägga till rullgardinsmenyer i din huvudmeny.

Rekommendationer för huvudmenyn

Om det är för många artiklar i huvudmenyn för att passa på en rad, läggs de sista länkarna som inte ryms i en rullgardinsmeny för Mer.

Detta förfarande styrs inte strikt av antalet länkar i din huvudmeny, men det hjälper till att hålla antalet nere till fem eller sex. För att inkludera fler länkar kan du:

• Gör dina navigeringslänkar mindre. Teckensnittsstorleken för dessa länkar styrs av huvudmenyns teckenstorlek i dina typografiinställningar.
  • Använd färre tecken för varje länk. Du kan till exempel ändra "Vanliga frågor" till "FAQ", "Kontakta oss" till "Kontakt", "Katalog" till "Butik" och alla förekomster av "och" till "&".

Din sida kan bli svårnavigerad om du lägger till för många element. Dina kunder kan missa viktiga punkter om du har för många menyobjekt. Försök att inte ha fler menyobjekt än fem eller sex stycken. Använd rullgardinsmenyer om du vill ge åtkomst till fler än sex sidor.

Undvik att lägga till länkar till varje produktserie i huvudmenyn. I stället kan du lista produktserier i en rullgardinsmeny under en "Shop"- eller "Katalog"-länk. Du kan även bryta ner produktserier i grupper och tilldela en rullgardinsmeny till var och en av dessa. Du kan även använda produkttaggar för att skapa underkategorier för produkter.

Ta bort sidofältet

Om du vill ta bort sidofältet från din butik måste du lägga till kod i två av dina temafiler.

1. Klicka på collection-template.liquid i registret Avsnitt.

2. Sök efter has_sidebar i filen. Radera följande kodrader:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klicka på Spara.

2. Klicka på collection-list-template.liquid i registret Avsnitt.

3. Sök efter has_sidebar i filen. Radera följande kodrader:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klicka på Spara.

Produkttips

Följande tips hjälper dig att visa dina produkter med Supply.

Använd avancerad gruppfiltrering

Du kan aktivera undergrupper för att hjälpa dina kunder sortera produkterna om du har ett stort utbud.

1. Definiera dina grupper. För en kamerabutik kan grupper vara ordnade som Varumärke, Brännvidd och Upplösning.

2. Exportera alla dina produkter till en .csv-fil.

3. Lägg till alla befintliga taggar med namnet på den grupp du vill att de ska hamna i, med formatet Group_Tag Name. I det här exemplet skulle några av taggarna vara Brand_Canon, brännvidd_18-55 mm och upplösning_12_MP. Den vänstra sidan av understrykningen är gruppnamnet, och den högra sidan är produkttaggen. Mellanslag kan sättas ut vid valfri sida av understrykningen.

4. Spara din .csv-fil och importera tillbaka produkterna till din butik. Se till att du väljer Byt ut aktuella produkter som har samma namn när du laddar upp filen för att förhindra att skapa duplicerade produkter.

5. Aktivera filtrering efter grupp på dina produktseriesidor:

1. Från din Shopify admin går du till Webbutik > teman.
    2. Bredvid Supply klickar du på Customize (anpassa).
    3. Välj Produktseriesidor i rullgardinsmenyn högst upp på sidan eller i menyn Mallar.
    4. Klicka på avsnittet Produktserie.
    5. Under Sidebar product filters (produktfilter för sidomeny) väljer du By group (per grupp).
    6. Klicka på Spara.

Obs: Om du använder enkla citattecken, dubbla citat eller och-tecken inuti dina produkttaggar fungerar inte grupperad filtrering som förväntat.

Omordna grupper och taggar

Grupper och taggarna inuti grupperna ordnas alfabetiskt. En Shopify-expert kan hjälpa dig att anpassa ordningen.

Prissättningstips

Följande tips hjälper dig att ställa in prissättning i Supply.

Inaktivera avrundning av belopp

1. Öppna timber.scss.liquid på vänster sida, under Assets (tillgångar).

2. Lägg till följande kod längst ner i filen:

.sale-tag sup {
   display: inline;
   top: 0;
   font-size: 100%;

&:before {
    content: '.';
   }
 }
  1. Klicka på Spara.

Varukorgstips

Följande tips garanterar att butikens varukorg fungerar korrekt när du har lagt till JavaScript i Supply.

Ändra varukorgstypen så att avancerad JavaScript fungerar

I Supply kommer inte någon av de JavaScript som du lägger till i cart.liquid att utföras i lådan eller modala varukorgar. Den utförs endast om du lägger till /cart i butikens URL. Till exempel http://your.store.url/cart.

Om du vill lägga till någon av följande funktioner på din varukorgssida, måste du ställa in din varukorgstyp till Page (sida):

• en räknare för fraktkostnader
  • flera valutor
  • presentinslagning
  • validering av varukorgsattribut
  • en datumväljare
  • en kryssruta med texten "Jag godkänner villkoren".

Steg:

1. Klicka på Temafärllningar.
  2. Klicka på varukorg.
  3. Välj sida från rullgardinslistan Varukorgstyp.