Färgscheman för Dawn

Olika avsnitt i temat, till exempel Rich text, Bildbanner and Produktserielista, låter dig välja ett färgschema som ska tillämpas för det avsnittet från de färger du anger i dina temainställningar. Ditt tema har ett tillämpat standard färgschema, som när som helst kan ändras i temaredigeraren. Om du lägger till dina varumärkesfärger garanteras en sammanhållen tillämpning av din färgpalett i din webbutik.

Hantera ditt färgschema

Din butiks färgschema ställs in i dina temainställningar.

1. Klicka på Temainställningar längst ner i ditt sidofält. 3. Klicka på Färger. 5. Om du vill ändra en färg i ditt tema klickar du på färgen och använder färgväljaren eller anger värdet för den nya färgen i textfältet. 6. Klicka på Spara.

För solida färger använder du färgväljaren för att välja en ny färg eller anger värdet för färgen i textfältet. Fältet godkänner färgnamn (till exempel red, black, blue), RGB eller hexadecimala färgvärden.

För färgtoningar klickar du på färgrutan och skriver eller klistrar sedan in din CSS-kod för toning i fältet (till exempel linear-gradient(red, green), radial-gradient(red, green) eller conic-gradient(red, green)). Temaredigeraren visar ett felmeddelande om din CSS-kod för toning innehåller specialtecken, bilder eller URL:er. Om din CSS-kod är giltig visar temaredigerarens förhandsgranskning den valda toningen på rätt plats.

Fältet CSS-kod för toning i temaredigeraren

Färginställningar

Du kan ställa in bakgrunden för bilder och bildutfyllnad i din temaredigerare. Använd rullgardinsmenyn för att välja mellan accent 1, tonad accent 1, accent 2, tonad accent 2, bakgrund 1, tonad bakgrund 1, bakgrund 2, tonad bakgrund 2 eller omvänt. Du kan förhandsgranska valda färgscheman i temaredigerarens förhandsgranskningspanel.

Inställning Beskrivning
Text Färg kan tillämpas på avsnitts- eller blocktext.
Accent 1 Färg kan tillämpas på effektknappar och bakgrunder i vissa avsnitt.
Tonad accent 1 Ange CSS-koden för toning för att skapa din toning.
Accent 2 Färg kan tillämpas på effektknappar och bakgrunder i vissa avsnitt.
Tonad accent 2 Ange CSS-koden för toning för att skapa din toning.
Bakgrund 1 Färg kan tillämpas på effektknappar och bakgrunder i vissa avsnitt.
Tonad bakgrund 1 Ange CSS-koden för toning för att skapa din toning.
Bakgrund 2 Färg kan tillämpas på effektknappar och bakgrunder i vissa avsnitt.
Tonad bakgrund 2 Ange CSS-koden för toning för att skapa din toning.
Omvänd Färg kan tillämpas på effektknappar och bakgrunder i vissa avsnitt. Använder Bakgrund 1 som textfärg och textfärgen som bakgrundsfärg

Vissa av de inställningar som låter dig välja vilket färgschema som ska användas gör det också möjligt för dig att använda toningar. I Dawn, Shopifys första gratis Online Store 2.0-tema, kan du till exempel skapa toningar av ditt varumärkes färger och använda dem istället för de standardmässiga färgalternativen accent och bakgrund.

Skapa toningar

Dawn använder inställningen color_background för att anpassa CSS-bakgrundsegenskapen, så att du kan skapa visuellt intressanta bakgrundsalternativ, till exempel toningar.

De flesta CSS background-egenskapsvärden kan användas för att ställa in en bakgrundsfärg. Du kan använda det här fältet för solida färger (till exempel kommer #000000, black, rgb(0,0,0,0), rgba(0,0,0,0), hsl(0, 0%, 0%) och hsla(0, 0%, 0%, 1) skapa en solid svart bakgrund) eller för toningar (till exempel linear-gradient(red, green), radial-gradient(red, green) eller conic-gradient(red, green)). Toningar kan också upprepas.

Inställningen för bakgrundsfärg använder CSS-kod och innehåller en verifieringskontroll som visar en varning om bilder, specialtecken eller URL:er finns i din CSS-kod. Om CSS-koden för bakgrund är giltig förhandsgranskar temaredigeraren din toning i förhandsgranskningspanelen.