Exportera ordrar till en CSV-fil

Du kan exportera ett CSV-kalkylark med kommaseparerade värden för dina ordrar från sidan Ordrar i din Shopify admin-sida för att få en överblick över din fullständiga orderinformation.

Obs! CSV-export är begränsad till 9000 rader. Om du behöver exportera fler än 9000 ordrar samtidigt kan du använda en app.

Exportera beställningar

Du kan exportera ordrar tillsammans med deras transaktionshistorik eller så kan du exportera endast transaktionshistoriken för dina ordrar. Transaktionshistoriken som ingår i din CSV-fil inkluderar endast data för mottagna betalningar. Auktoriseringsdata ingår inte i din exporterade transaktionshistorik.

Steg:

1. Sortera och filtrera dina ordrar.

2. På sidan Ordrar klickar du på Exportera.

3. I Exportera ordrar fönstret:

1. Välj alternativet för de order som du vill exportera. Om du till exempel vill exportera dina ordrar utifrån datum klickar du på Exportera ordrar utifrån datum och anger start- och slutdatum för de ordrar som du vill exportera.
    2. Välj formatet som du vill exportera dina ordrar till:
  4. Om du vill ladda ner all information om dina ordrar klickar du på Exportera ordrar. Om du bara vill hämta din transaktionsinformation klickar du på Exportera transaktionshistorik.

Obs! När du exporterar upp till en hel sida med ordrar (upp till 50 ordrar) laddas CSV-filen ner av din webbläsare. När du exporterar mer än en sida med ordrar (51 eller fler ordrar) skickas CSV-filen till dig, samt till Shopify-kontots ägare.

Order export CSV-struktur

Följande tabell beskriver formatet för den CSV-fil som kommer att skapas när du exporterar ordrar.

I din order CSV-fil, visar ordrar med flera radartiklar sina extra radartiklar på separata rader. Många av fälten lämnas tomma för att indikera att flera artiklar köptes i samma order.

Rubrik Definition
Name Ordernumret som det visas i din butiksadministratör.
Phone Kundens telefonnummer.
Email Kundens e-postadress.
Financial Status Huruvida ordern har betalats, godkänts, återbetalats och så vidare.
Paid at Datum då betalningen togs emot för ordern.
Fulfillment Status Huruvida ordern har distribuerats eller fortfarande behandlas.
Fulfilled at Datum då distribueringen slutfördes för ordern.
Accepts Marketing Oavsett om kunden har samtyckt till att godkänna marknadsföring från din butik.
Currency Valutan som ordern betalades i.
Subtotal Orderns delsumma före frakt och skatter.
Shipping Totalkostnad för orderns frakt.
Taxes Mängden skatter som debiterades på ordern.
Total Orderns totalkostnad.
Discount Code Rabattkoden som tillämpades på ordern.
Discount Amount Mängden rabatt som tillämpades på ordern.
Shipping Method Leveransmetoden användes för att skicka ordern.
Created at När ordern slutfördes av kunden.
Lineitem quantity Radartikelns kvantitet (produkt/variant från din produktmeny).
Lineitem name Radartikelns namn.
Lineitem price Priset på radartikeln.
Lineitem compare at price Radartikelns prisjämförelse.
Lineitem SKU Radartikeln SKU.
Lineitem requires shipping Om orderns radartikel kräver frakt.
Lineitem taxable Om radartikeln var skattepliktig.
Lineitem fulfillment status Huruvida radartikeln distribuerades.
Billing Name För- och efternamn från kundens faktureringsadress, om de har angivits. Annars, för- och efternamn från kundens konto.
Billing Street Namnet på gatan som angavs för faktureringsadressen.
Billing Address1 Den fullständiga första raden i faktureringsadressen - till exempel 150 Elgin St.
Billing Address2 Den fullständiga andra raden i faktureringsadressen -- till exempel, Suite 800. Den här kolumnen är ofta tom.
Billing Company Kundens företagsnamn. Den här kolumnen är ofta tom.
Billing City Kundens stad i faktureringsadressen.
Billing Zip Postnumret i kundens i faktureringsadress.
Billing Province Kundens faktureringsstat eller region.
Billing Country Kundens faktureringsland.
Billing Phone Kundens faktureringstelefonnummer.
Shipping Name Kundens för- och efternamn.
Shipping Street Namnet på gatan som angavs för leveransadressen.
Shipping Address1 Den fullständiga första raden i leveransadressen, till exempel Långgatan 25.
Shipping Address2 Den fullständiga andra raden i leveransadressen -- till exempel Suite 800. Den här kolumnen är ofta tom.
Shipping Company Kundens företagsnamn. Den här kolumnen är ofta tom.
Shipping City Staden i kundens leveransadress.
Shipping Zip Postnumret i kundens leveransadress.
Shipping Province Kundens leveransstat eller region.
Shipping Country Kundens leveransland.
Shipping Phone Kundens leveranstelefonnummer.
Notes Noteringarna ingår i ordern.
Note Attributes Alla ordernoteringar anger värden.
Cancelled at Datum och tid som beställningen annullerades på.
Payment Method Hur ordern betalades.
Payment Reference Transaktionens utchecknings-ID. Detta nummer visas inte i din butiks admin.
Refunded Amount Beloppet av eventuella återbetalningar som tillämpas på ordern.
Vendor Produktförsäljaren av linjeartikeln.
Outstanding Balance Skuldbeloppet på ordern om den inte betalades i sin helhet. Denna kolumn visas bara om du har POS-försäljningskanalen installerad i din butik.
Employee Namnet på den anställde som sålde ordern.
Location Placeringen av POS som sålde ordern.
Device ID Enhets-ID för den POS som användes för att sälja ordern.
Id Radartikelvariant-ID.
Tags Taggarna som hör samman med ordern.
Risk Level Beställningens risknivå.
Source Orderns källa -- till exempel, webb, mobil, POS.
Lineitem discount Den totala rabatten som tillämpas på radartikeln.
Tax # Name Namnet på en linjeskatt. Upp till fem linjeskatter är tillgängliga.
Tax # Value Det monetära beloppet för skatt som tas ut på linjeskatten.
Phone Kundens telefonnummer.

Transaktionshistorik CSV-struktur

Följande tabell beskriver formatet för den CSV-fil som kommer att skapas när du exporterar transaktionshistoriken för dina ordrar.

Rubrik Definition
Order Utchecknings-ID för en transaktion. Detta nummer kan användas av din betalningsleverantör, men visas generellt inte i din butiks admin.
Name Ordernumret som hör samman med transaktionen. Denna kolumn är numret som visas på Order sidan.
Kind Transaktionstyp. Oavsett om det var en försäljning, återbetalning eller en auktorisation.
Gateway Betalningsleverantören som behandlade transaktionen.
Created At Datumet för transaktionen, presenteras som Å-M-D, tid, samt tidskillnaden från UTC/GMT.
Status Visar om transaktionen gick igenom eller misslyckades.
Amount Hur mycket transaktionen låg på.
Currency Valutan som transaktionen hanterades i.
Card Type Varumärket på det kreditkort som användes, om tillämpligt.

Använd en textredigerare för att redigera din orders CSV-fil

Om du inte har ett kalkylarksprogram kan du redigera CSV-filer med hjälp av en textredigerare.

De flesta datorer har textredigerare som kan öppna CSV-filer. Du kan även använda ett program som Atom eller Sublime Text, för att redigera och felsöka din CSV-fil.

Obs! En CSV-fil med UTF-8-kodning är det enda filformat som kan användas för import till eller export från Shopify.

Formatera din CSV-fil i en textredigerare:

• Kolumnrubriker måste separeras med kommatecken (till exempel, First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Listan med taggar måste vara omgivna av citattecken (till exempel, "tag1,tag2,tag3").
  • Olika poster måste separeras genom radbrytningar.