Bedrägeribekämpning

Bedrägeribekämpning är en funktion som använder bedrägerispårningsalgoritmer som analyserar orderrisk och erbjuder chargeback-skydd för att hjälpa företag.

Du kan använda bedrägeribekämpning för att skydda berättigade ordrar mot bedrägliga ångerköp gratis. Om en berättigad och skyddad order mottar ett bedrägligt ångerköp får du ersättning för chargeback-beloppet och chargeback-processen hanteras för din räkning.

Läs mer om hur du Förhindrar chargebacks och utredningar.

På den här sidan

Översikt

Bedrägeribekämpning är för tillfället i tidig åtkomst, och är inte tillgänglig för alla butiker.

Endast vissa ordrar är berättigade till skydd, till exempel ordrar som betalas med ett kreditkort. Om en order har en delbetalning med en annan betalningsmetod, är den delen av ordern inte skyddad. Artiklar som betalas med ett presentkort är till exempel inte skyddade.

Du måste aktivera bedrägeribekämpning för varje order som du vill skydda. Du får hela kostnaden för eventuella bedrägliga ångerköp. Övriga chargebacks omfattas inte.

Om du redigerar en order är den fortfarande skyddad, men bedrägeribekämpning täcker endast värdet på de artiklar som betalats med en berättigad betalningsmetod.

Skydda en order

Du behöver ett spårningsnummer för att skydda en order.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ordrar.
  2. Klicka på en order och klicka sedan på Skydda order i avsnittet Bedrägeribekämpning för ordern. Om du inte har ett avsnitt för Bedrägeribekämpning för ordern är ordern inte berättigad till bedrägeriskydd.
  3. Ange orderns spårningsnummer och granska användarvillkoren för bedrägeribekämpning noggrant.
  4. Klicka på Aktivera.

Kontakta Shopify-supporten för hjälp om du har några frågor.